Ma 2020. 9. 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Versenyszabályzat

A pontvadászat ebben az idényben érvényes Versenyszabályzatát letöltheted ide kattintva.

Bonyolítás rendje

Az Üzleti Liga Pest bajnokságra nevezett 24 csapatot a korábbi bajnokságokban elért helyezéseik alapján pontoztuk. A pontszámok megállapításánál a csapatok helyezéseit, a megszerzett bajnoki pontjaikat és a pozitív gólkülönbségüket is figyelembe vettük, továbbá ezeket az értékeket korrekciós tényezőkkel is még inkább összehasonlíthatóvá tettük. Több bajnokság esetén az adatokat átlagoltuk.
A csapatok esetében a tavalyi Üzleti Liga Pest bajnokságon, és az azt követő Üzleti Liga bajnokságokon elért helyezést vettük figyelembe.

A csapatokat pontszámaik alapján sorrendbe állítottuk, és e sorrend alapján 4 db 6 csapatos kalapot képeztünk.

A csapatok fenti szabályok szerint felállított rangsorát .xls formátumban letöltheted ide kattintva

OSZTÁLYOZÓK:

Az osztályozók során minden csapatnak összesen 3 ellenfele lesz a fentiek szerint kialakított 4 kalapból úgy, hogy a saját kalapjából biztosan nem játszik senkivel, illetve egy kalapból legfeljebb csak egy ellenfelet kap.
A sorsolás bonyolultsága miatt az egyes csapatok ellenfeleit ezúttal egy számítógépes program segítségével választjuk ki, de természetesen változatlan módon véletlenszerű sorsolással.
A program egyúttal összeállítja a heti időbeosztást is, melynek alapján minden csapat három mérkőzést játszik majd. Mivel az osztályozók során nem lesznek külön csoportok, az eredményeket egyetlen, 24 csapatos tabellában összesítjük.

Mivel az összevont osztályozók rendszerében nem játszik mindenki mindenkivel, az egymás elleni eredményeket figyelmen kívül hagyjuk. Pontszámbeli holtverseny esetén a gólkülönbség, illetve a rúgott gólok száma lesz a rendezési szempont. Így az osztályozók során, minden egyes mérkőzésen kiemelten fontos lesz a minél nagyobb arányú győzelem elérése, avagy a nagyarányú vereség elkerülése.

Az osztályozók három fordulója után kialakult helyezési sorrend alapján 1-8. helyen záró csapatok az A-ligába, a 9-16. helyen záró csapatok a B-ligába, a 17-24. helyen végző csapatok pedig a C-ligába jutnak.

FŐTÁBLA:

Mindhárom bajnoki osztályban (A-, B- és C-liga) oda-visszavágós körmérkőzést játszanak a csapatok, a körmérkőzéseket követően, azok összesített eredménye alapján alakul ki a bajnokság végső helyezési sorrendje.

A bajnokságot az A-liga győztese nyeri, és ez a csapat egyúttal a 2019. évi műfüves döntőbe is bejut.
A B-liga győztese a döntőbe jutásért osztályozót játszhat.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.