Ma 2020. 10. 23. péntek, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Versenyszabályzat

A pontvadászat ebben az idényben érvényes Versenyszabályzatát letöltheted ide kattintva.

Bonyolítás rendje

Rendkívüli bonyolítás ebben az idényben!

A megszokott életünket gyökeresen felforgató covid nem hagyta érintetlenül az Üzleti Kosárligát sem, melynek őszi idénye egészen rendkívüli módon 10 csapattal zajlik. Rendeztünk azonban már ilyen létszámú bajnokságot - szintén idén és szintén a covid miatt csak ennyi csapattal a tavaszit, mely egyébként nagyon jól sikerült.
Köszönjük a nevező csapatok kitartását és kosárlabda iránti elhivatottságát!

A 10 csapatos mezőnyben körmérkőzéseket oda-visszavágóval, melyeket követően alakul majd ki a bajnokság végső helyezési sorrendje - update: a mezőny egyetlen újonc csapata a covid miatt sajnos nem tudta vállalni a játékot, ezért a bajnokság 9 csapattal zajlik az alábbi formában:

ALAPSZAKASZ:

A 9 csapatos mezőnyben körmérkőzéseket oda-visszavágóval.

RÁJÁTSZÁS:

Az alapszakasz végén a mezőny három csoportra bomlik. Az egyes csoportokba az Alapszakasz végén kialakult helyezések szerint jutnak a csapatok, így az Alapszakasz 1-3., 4-6. és 7-9. helyezettjei kerülnek egy-egy trióba. A triókban még egy körmérkőzést játszanak a csapatok helyezéseik megtartásáért, vagy a tabellán való előbbre jutásért.
A Rájátszásba minden csapat magával viszi az Alapszakaszban megszerzett eredményeit, beleértve a bajnoki pontokat és a dobott, kapott pontokat is.

A bajnokság végeredményét a Rájátszást követően, az Alapszakasz és a Rájátszás eredményeinek összesítésével állapítjuk meg.
Fontos, hogy a triók között a Rájátszásban már átjárási lehetőség nincs, így hiába előzi meg pontszámban valamely csapat az előtte álló trió valamely tagját, a tabellán elé már nem kerülhet.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.