Ma 2020. 10. 23. péntek, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Versenyszabályzat

A pontvadászat ebben az idényben érvényes Versenyszabályzatát letöltheted ide kattintva.

Bonyolítás rendje

VÁLTOZOTT!

A covid helyzet miatt az osztályozókat követően félbeszakadt a bajnokság. Két hónap szünet után nyílt meg a lehetőség a folytatásra, de már csak azokkal a csapatokkal mentünk tovább, akik készen álltak a játékra.

Az így kialakult új, 10 csapatos mezőnyben körmérkőzéseket rendezünk, melyeket követően alakul majd ki a bajnokság végső helyezési sorrendje.

Az eredeti menetrend szerint lejátszott osztályozók eredményét nem töröltük, így az ott szerzett pontok beszámítanak a játékosok egyéni teljesítményébe.

 

Eredeti menetrend

A bajnokság ebben az idényben 30 csapat részvételével zajlik.

A csapatok három bajnoki osztályban játszanak majd a végső helyezésekért, az egyes bajnoki osztályokba osztályozómérkőzésen keresztül vezet az út.
Az eddigiektől eltérő, szokatlan módon ebben az idényben egy osztályozó mérkőzésen dől el, hogy a csapatok a Főtábla mely bajnoki osztályba jutnak.

Itt megtekintheted a sorsolás szabályait, és nyomon is követheted magát a sorsolást!

OSZTÁLYOZÓK:

A sorsolást követően a csapatok osztályozómérkőzésen lépnek pályára.

A mezőny első 9 csapata kiemelt lesz, ők játszhatnak az A-ligáért. Nemcsak ezek a csapatok juthatnak A-ligába, de az ő sorsuk a saját kezükben van, egy győzelemmel biztosíthatják helyüket a legmagasabb osztályban. Ellenfeleik az előző eredmények alapján kevésbé erős, illetve az új csapatok közül kerülnek ki.

Amennyiben valamely kiemelt csapat az osztályozómérkőzésen vereséget szenved, a Főtáblán B-ligába jut. Ezzel egy időben nem kiemelt ellenfele pedig egy osztályt feljebb léphet, és ők is a B-ligába kerülnek.
Ha a kiemelt csapat nyer, nem kiemelt ellenfele a C-ligában folytathatja.

A középmezőny csapatai is egy osztályozó mérkőzést játszanak, de annak eredménye (pontkülönbsége) már külön jelentőséggel bír. A középmezőny csapatainak eredményét ugyanis egy közös tabellában összesítjük, melyben a győzelem és vereség mellett így a gólkülönbség, illetve a dobott pontok száma lesznek a legfontosabb rangsorolási tényezők.
Ebből következik tehát, hogy a középmezőny csapatainak nem elég pusztán nyerni, minél nagyobb különbséggel kell nyerni az A-ligába kerüléséért.

Abban az esetben, ha a kiemelt csapatok mindegyike megnyeri osztályozó mérkőzését, a középmezőny csapatai közül csak egy kerülhet fel az A-ligába. Ha viszont valamely kiemelt csapat kikap, akkor a középmezőnyből A-ligába jutó csapatok száma növekszik.

A középmezőny csapatai közül legalább egy csapat a C-ligába jut majd. A feljutás mintájára alakul a középmezőnyből történő "kiesés" is: ha nem kiemelt csapat B-ligába tud jutni, akkor helyette a középmezőny osztályozóban vereséget szenvedő csapatainak egyike kerül majd a C-ligába.

FŐTÁBLA:

A fentiek szerint kialakult 3 darab 10 csapatos bajnoki osztályban körmérkőznek egymással a csapatok.
A Főtábla eredményeibe csapatok esetében az osztályozómérkőzések nem számítanak bele.
Egyénileg a játékosok továbbviszik osztályozók során dobott pontjaikat a Főtáblára.

A Főtábla körmérkőzéseit követően alakul ki az Üzleti Kosárliga 2 2020. évi végeredménye!

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.