Ma 2020. 4. 2. csütörtök, Áron napja van. Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Üzleti Liga Tatabánya - 2019/20 Félidő!

Az oda-visszavágós Üzleti Liga Tatabánya bajnokság első körének végéhez érkeztünk, s most röviden elemezzük, mit hozott eddig az idei szezon


Harmadik évadomat kezdtem 2019 őszén a tatabányai Üzleti Ligában, ami viszont már a negyedik szezonját tapossa, úgyhogy büszkén mondhatom, hogy többet voltam jelen a rendezvény életében, mint nem! Ezt pedig azért fontos megjegyezni, merthogy szabadszemmel is jól látszik, hogy folyamatosan fejlődünk és lépésenként egyre jobb és élvezetesebb bajnokságot tudunk összehozni a csapatok számára.

Az előrelépés nem csak abból látszik, hogy évről-évre több a csapat (hiszen az idei szezon a maga tíz csapatával egyértelműen csúcsnak számít), hanem hogy akik már voltak, azok visszajárnak, akik pedig még újak, azok szeretnének jövőre is jönni.

Elsősorban ugye a cégünkön múlik, de ha lehetőséget biztosítanak rá, akkor mindenképpen szeretnénk jönni!” – jelentette ki Magyarcsik Zsolt, a Musashi Paint egyik alapembere.

Idén három vadiúj csapattal (Bridgestone, KFC, Musashi Paint) és hét visszatérővel indulhattunk neki a 2019/2020-as idénynek. Egy olyan idénynek, ahol mindenre megvolt a jól felállított teóriánk, aztán egyelőre úgy állnak a dolgok, hogy minden borul. Ennek oka pedig nagyrészt a három újonnan érkező csapat, akik fiatalos lendületükkel, kimagasló tudásukkal és lelkes győzni akarásukkal simán, egy-két mérkőzés alatt fel tudtak nőni a „nagy öregekhez”. Közülük is egyértelműen a Musashi Paint csapata emelkedik ki, akik jelen pillanatban listavezető helyen tanyáznak, ráadásul Simonka Dávid, a csapat szószólója és gólgyárosa a góllövőlistát is magasan vezeti. Persze nem olyan toronymagasan, mint a tavalyit a Grundfos-os Bukovecz Fecó, de ehhez hozzátartozik, hogy Bukovecz a komplett őszi szezont gyógyulással töltötte egy komolyabb sérülés miatt, szóval Simonkának nincs igazán ellenfele. Illetve ez is táptalaja annak a viszonylagos eredménytelenségnek, melynek következtében a Grundfos csapata jelenleg csak az ötödik helyen tanyázik, noha tavaly veretlenül húzták be a legnagyobb trófeát év végén. Ellenben az egész tabella valahogy összeszedettebb és nincsenek akkora szakadékok a csapatok között, mint az elmúlt szezonokban, hiszen az első és a hatodik helyezett között mindössze kilenc pont a különbség. Mondom ezt azzal a ténnyel együtt, hogy a Lotte csak az utolsó fordulóban szerezte meg első győzelmét, de a csapatukban simán megvan a potenciál a továbbiakra. Iszonyatosan élvezetes és kiélezett tavaszi fordulóknak nézünk elébe, úgyhogy Majerik és Kovács sporttársakkal (akik a mérkőzéseket vezénylik) is csak találgatni tudjuk, hogy hogyan alakulhatnak a további tabella-állapotok. Mindenesetre talán a legkiélezettebb évünkben vagyunk, úgyhogy soha rosszabbat!

Ha már a Musashi Paint újoncként is listavezető, kicsit kifaggattam a srácokat, hogy hogyan is érzik magukat, s mivel úgy gyűltek körém, mint csibék a tyúkanyó köré, egymás szavába vágva válaszolgattak.

Simonka megerősített abban, hogy „Most vagyunk először együtt ebben a formában” – majd egymásra pillantottak Magyarcsikkal, Becsák pedig máris magyarázta az összenézést: „De azért páran már játszottunk együtt korábban is. Hárman vagy négyen. Viszont az egész csapat most van így együtt először.

Azt el kell mondani, hogy a srácokon látszik is az összeszokottság, illetve, hogy sportolnak, mert a mentalitásuk egészen különbözik a „hobbijátékosok”-étól. Arra a kérdésre, hogy mit szólnak az első helyhez, csak félénken húzogatták a srácok a vállukat, hiszen „Nem győzni, csak játszani jöttünk, kiengedni a gőzt” – mondták.

Amikor pedig rátértünk arra, hogy hogyan érzik magukat a bajnokságban, elszabadultak az indulatok. „Nagyon jól, jók a csapatok, izgalmasak a meccsek, király a helyszín…” – kezdte szolidan Simonka, majd Magyarcsik rájött, hogy miről is van szó és felvette a fonalat: „…jah és a szervezéssel is nagyon meg vagyunk elégedve…” – mondta cinkos mosollyal.

Ohh, és a játékvezetés is nagyon profi…” – tódította Becsák.

Nagyjából itt köszöntem meg a srácoknak a beszélgetést, mert a komolyság tova szállt – no, nem mintha nagyon lett volna valaha is. Ebből is látszik, hogy valóban jól érzik itt magukat és szerencsére ez a kémia nem csak velük működik, hanem az összes többi csapattal is – nyilván minél régebben itt vannak, annál jobban. Elég csak a meccsek végén lenyilatkozott mondatokat visszanézni, vagy kijönni egy-egy mérkőzésre, ahol nem csak a másik csapat, de a saját játékosaikat is úgy oltogatják egyesek, mintha lángolnának, akár Ausztrália. Ez pedig jó, mert hangulatot teremt, mert kikapcsolja a sportolni vágyókat, mert közösséget épít és legfőképpen azért, mert szórakoztat.

És végtére is, ezért csináljuk ezt az egészet!
 

A tatabányai bajnokság aktuális állását megnézheted ide kattintva.

 

Jam

2020. február 6.

Legjobb tudósítók
2019-2020 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Mucsi ViktorTatabánya5.00
Korom MilánBudapest5.00
Hatos SzabolcsBudapest5.00
Nestor TamásBudapest4.98
Rácz BálintBudapest4.86
Halmos AttilaBudapest4.76
Halmos DomokosBudapest4.67

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.