Ma 2024. 3. 19. kedd, József napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
Üzleti Liga Gálamérkőzés, Dynamic Team - Üzleti Liga Játékvezetők 6:5 (2:4)

A MOM Sport szombati egyetlen mérkőzésén az Üzleti Liga szervezőinek világosban pályára lépő, Dynamic Team névem fémjelzett gárdája örökzöldnek ígérkező rangadón lépett pályára az Üzleti Liga bordó dresszben érkező játékvezetői delegátusa ellen. Mindkét fél magabiztos sikerre számított a mérkőzést megelőzően, elsősorban a 2x25 perces játékidő nyitott kérdőjeleket a kondicionális teherbírás kapcsán. A két csapat rotációs lehetőségeiben karakteres eltérés volt megfigyelhető, ezért Gábos István friss légiósként nyargalt át a sípmesterek egyletébe.
 

Dynamic Team: Zsolnai – Molnár – Blahó – Ollé – Hatos – Nagy Péter; csere: Tóth, Rácz
Üzleti Liga Játékvezetők: Nagy János – Farhang – Patócs – Selmeczi – Kovács – Gábos; csere: Takács

Gólszerzők: Blahó 4. p (1:0), Patócs 7. p (1:1), Kovács 16 p. (1:2), Patócs 19. p (1:3), Kovács 24. p (1:4), Molnár 25. p. (2:4). Nagy Péter 32. p. (3:4), Ollé 40. p. (4:4), Nagy Péter 45. p (5:4), Nagy Péter 46. p. (6:4). Farhang 47. p. (6:5).

A MOM Sport szombati egyetlen mérkőzésén az Üzleti Liga szervezőinek világosban pályára lépő, Dynamic Team névem fémjelzett gárdája örökzöldnek ígérkező rangadón lépett pályára az Üzleti Liga bordó dresszben érkező játékvezetői delegátusa ellen. Mindkét fél magabiztos sikerre számított a mérkőzést megelőzően, elsősorban a 2x25 perces játékidő nyitott kérdőjeleket a kondicionális teherbírás kapcsán. A két csapat rotációs lehetőségeiben karakteres eltérés volt megfigyelhető, ezért Gábos István friss légiósként nyargalt át a sípmesterek egyletébe.

Mérsékelt tempóban, de óriási hangulatban kezdődött a mérkőzés, ahol pulzuskitapintós játékkal az Ollé – Molnár duó igyekezett megnyitni a középső pályaszegmenseket, ám a sikerrel letámadó Gábos előreívelt labdájára máris Farhang érkezett, és nagy vágta után hirtelen fékezve, technikás megoldással próbálta átnyesni a kissé kint álló Zsolnait, ez azonban komolyabb galibát nem okozott a nagyot emelkedő ketrecőr portáján. A rengeteget vállaló Molnár rendre jobbra próbálta terelgetni Ollé keresztlabdáit összeszedve, ám hol kiszorított helyzetekből maga találta telibe Nagy Jánost, hol a nyomáskimélyítést eszközlő Blahó középső ágyúzásait sodorta ki a bordó színösszeállítás mögött már otthonosan mozgó vendégportást. Az időszakos vendégkontrákba Ollé rendre bele tudott szúrni, és ebből szélrózsaként forogtak előre a villámléptű hazaiak: a 3. percben Molnár bepasszát átvéve Hatos csűrt fedezékből a lábbal mentő kapusba, majd Nagy Péter lépett ki egy forintos Ollé – indítással, azonban bivalyerősre sikerült közeli pofozása nem nyert mattot bátyja mellett. A 4. percben góllá érett a Dynamic masszív pressziója: Nagy Péter saját térfélről megeresztett lőtt passzát Ollé egyetlen érintéssel pörgette keresztbe létszámfölényt kreálva, a menetrendszerűen érkező Blahó pedig rutinból belsőzte be a rövidbe (1:0).

A gól felpaprikázta Kovács Andrásékat: szinte a középkezdés után Patócs lapos bejátszását Farhang mellel vette át, majd egy "Garrincha – driblit" mímelve tisztára játszotta magát, ám 11 méterről megeresztve célobjektuma Zsolnai egykezes sorompójába ütközött. A megalkuvás nélkül küzdő Kovács megkerülős csellel igyekezett üres folyosóra lelni a bal szélen, így emberfölényt generálva Patócsnak készítette lövőre, aki jobbról egy gyors dopplerrel (lábváltás –tűz), 10 méterről tesztelte a hálóőr reflexeit, ám a kicsorgót elcsípő Hatos Szabolcs menetbe gyorsulva tört ki, majd a figyelmet osztva pörgette előre Molnárnak, Nagy János azonban a veszélyt érzékelve, messze kifutva ütközte le a hulló golyóbist. Kis híján növelte előnyét a Dynamic: Molnár egyéni szlalommal nyitott teret a mélységből érkező Tóth Szabolcsnak, aki 10 méterről két igazítást követően tette naggyá a zsugát fölécsípő hálóőrt. A futball örök törvényszerűsége alapján büntették a kihagyott lehetőséget a vendégek: a 7. percben Kovács András gyorsan elvégzett taccsrúgását Patócs tétovázás nélkül suhintotta meg, és az takarásból, némi gellert is kapva akadt be jó 10 méterről a rövidbe (1:1).

A rotáló hazaiak azonnal igyekeztek visszavenni a kezdeményezést a kulcsfontosságú lélektani momentumokban: Rácz ritmusváltása maradt válasz nélkül, majd a második hullámban érkező Molnár tranzitált a többlépcsős offenzívát zárni hivatott Blahó elé, aki a kapus mögé érve a gólvonalon álló Patócs "fekvőrendőrébe" ütközött.
A "sparring "után mindkét fél nyílt sisakos játékra tért át: a 12. percben Ollé mélységi átadását Molnár centerből kanalazta az érkező Nagy Péternek, aki három szándékból sem tudott túljárni testvére eszén, aki egy ízben már a földön fekve, felkapva piszkálta el a bogyót, majd az érkező Blahó elől párducugrással csípte el Ollé újabb precíz indítását. Ollé karmesterként dobta csatába társait: előbb Hatos felé löbbölt, majd Rácz Bálintot ugratta volna ki, Nagy János viszont mindkét esetben elporolta a játékszert, második blikkre fejjel kibólintva. Nem mintha tétlenkedtek volna túloldalon: a 15. minutumban az extázisban pörgő Kovács András vívott nagy párharcot Olléval, majd elhúzva előtte Patócsot szöktette a hatosvonalon. A vendégek ásza biciklicselekkel nyert teret a vonalon Hatos mellett, majd ismét életerős lökettel kínálta meg Zsolnait, aki a kicsorgóra érkező Kovács fejéről is le tudta bokszolni, sőt a rekontrából máris Molnár gyorsulta le őrzőjét, majd pörgette fel a kapussal embereset ütköző Nagy Péternek. A patthelyzetet végül a sporik törték meg: a 16. percben Patócs bepasszát Farhang kapta, és lefordulva emberéről kreált létszámfölényt, így teljesen üresen találhatta meg a balra bemozgó Kovács "Kokszi" Andrást, aki futtából érkezve, 5 méterről kíméletlenül pókhálózta ki a rövidet (1:2).

Vérszemet kaptak a játékvezetők: Gábos tankönyvbe illő kiugratásával Selmeczi bikázott a keresztező Zsolnaiba, majd a félpályán áttörhetetlen gátnak tűnő Takács folyamatosan visszapostázott zsugáit rendre Farhang csípte meg. A sporik futballedzője 18. percben egy 3:1–es szituációban balra tett passzoló mozdulatot Patócs felé, majd azzal a lendülettel gyújtotta be a "rongyláb – effektet", és tranzitálta egyetlen mozdulattal a jobb szélről beosonó Gábos István elé, ám az óriási lendülettel érkező játékos hosszanti lövőívébe is bele tudott kapni a hazai portás. A jó szériát futó sporik azonban góllal tettek pontot a hadjárat végére: a 19. percben Blahó felszabadítására Rácz emelkedett, majd Hatos igyekezett Molnárt szöktetni, ám Farhang lefülelte, majd kissé megcsúszva, estében pörgette meg a parkettán hajszálpontosan Patócs Gábor felé, aki technikás mozdulattal, egyetlen érintéssel sarkazott a rövidbe egylabdányi helyen (1:3). A bravúros megoldással immár duplázott a bordók örökmozgója.

A találatot követően igen látványos ovációval építették a harci tüzet a bordó dresszesek, ám a hazaiak nyomás alatt húzták elő legjobbjukat a cilinderből. A 21. percben Ollé sokadik nyílegyenes bejátszása Nagy Pétert találta meg, aki a kettőzésen is áttörve bombázott a kapusba, majd a pattanót összegyűjtve, Kovács Andrástól végletekig kiszorítva is megtalálta a rést, Nagy János az őrizetlen hosszú felé még el tudott nyújtózni, sőt a második hullámban érkező Rácz Bálint előtt is épp el tudta paskolni. Sorozatos szögletekkel szegezte kapujához ellenfelét a fehér mezes gárda, ám Patócs el tudta kotorni a gólvonalról egy kavarodás után, és a 24. percben egy Selmeczi komponálta akcióba a felszáguldó Gábos gyorsulta le jobbról emberét, majd 2:1–es figurában ismét a középen érkező Kovács Andrást találta meg, aki kérlelhetetlen vehemenciával érkezve, elementáris erővel vágta léc alá a játékszert, és Patócshoz hasonlóan duplázni tudott (1:4).

A feles zárásaként villant Dynamic is: a 25. minutumban Blahó keresztpasszára Molnár Attila érkezett, és szabad sávot találva a jobb sarokra mozgó Ollé Tamással göngyölített, majd a lehetőséget észlelve 5 méterről lőtt enyhe mandinerrel "hálószaggatót" a hosszú alsóba (2:4).


A fordulást követően a kritikus zónán kívülre szorított Dynamic sorozatos kísérleteit sáncolták a sípmesterek, majd kontrából Farhang labdájának volt "szeme", és Patócs gyújtotta be a rakétákat mesterhármasért, Rácz azonban oda tudott érni rá, ahogy kisvártatva a testcselekkel figyelmet osztó Gábos körömpasszára startoló Kovács lövőlába elé is remek ütemérzékkel emelt sáncot a 27. percben.
Hamarosan újfent a mélyebb rotációval dolgozó hazaiak nyertek teret: Molnár Attila ívcsavarját centerbe fordulva Blahó varázsolta trükkösen hátra az érkező Hatosnak, aki azonban túlságosan nagy gólt akart lőni, és leérkezés előtt rácsűrve centikkel pörkölt a keresztléc fölé – mellé. Egy árnyékékes kontrában hiába akarták leindítani ellenfelüket a sporik: a 29. percben Blahó nagyon rutinosan húzta el a letámadó Farhang mellett, és balra terelve egy ritmusváltással csalta ki a centerhalfot, így Nagy Péter vihette üresen a jobb szélről, majd óriási lendülettel érkező testvére előtt átnyesve a bal sarokra gyorsuló Rácz Bálintot találta meg, ám a balszerencsés játékos elemi erővel megsuhintva ismét az időközben odaérő kapustenyér teherbíró képességét tesztelte.
Blahó vezetésével alaposan megszilárdították a védőtengelyt a fehérek, nem jutottak tiszta helyzethez a rendületlenül próbálkozó bordó dresszesek, bár Kovács András a Farhang – Patócs kettős csínbe bepréselt zsugáit még túlerőben is kapura tudta forgatni, ezek azonban releváns gondot már nem okoztak a szöget záró Zsolnainak. A 32. percben az időközben masszív labdabirtoklási fölénybe került hazaiak nyomása gyümölcsözött: Molnár remekül vette észre az őrzőjétől elszakadó Hatos Szabolcsot, aki jobbról visszajátszva Nagy Péter elé készített, a hazai ötös pedig spiccel varrt a rövidbe védhetetlen erővel (3:4).

Izzott a hangulat, az idő múlásával egyre drámaibb fordulatot vettek az események: Kovács lapos emelését Farhang vette át a csapdázást megelőzve, majd Patócsnak készítette lövőre, Blahó azonban megelőző szereléssel vitte el, majd Olléval kényszerítőzve Molnárnak készítette háromszögben, ám a hazai játékos lábáról ismét le tudta piszkálni a fáradó társait kisegítő vendégportás. Takács Zoltán a cserepadról buzdította a tartalékáramkör előhalászására társait: Farhang őrdöngős cseljátéka, majd Kovács centerezése éppúgy a Blahó – Molnár duó "svájci reteszében" halt el, majd Gábos István igyekezett pontot tenni az ügy végére. A vendégek indulóembere előbb Kovács felpasszába igyekezett fejjel belecsúsztatni, majd Farhang felpörgetett labdáját oxival tűzte a ficak felé a hatosvonalról, de nem talált "hálózati kulcsot" az "írásvédetté nyilvánított" ketrecen.A 40. percben Nagy Péter hosszúindítására Molnár sprintelt rá, és a rásegítést elvonva a már két gólpasszt jegyző Ollé Tamást ugratta ki keresztben, aki 1 méterre robbanva, magabiztosan pofozott az üres ketrecbe, így nagyon mélyről felállva egalizált a Dynamic Team (4:4).

A hajrára kidomborodott a nagyobb rotációs arzenál: a Molnár – Ollé duó remek keresztmozgásos kényszerítővel játszotta át a középső pályaszegletet, az átlósan surranó játékszerre azonban Nagy János vetődött ki. Futószalagon jöttek a hazai lehetőségek, de állták a sarat a sporik is: a 43. percben Tóth Szabolcs ádáz párharcban stukkolt mellé Takácstól kiszorítva, majd mélységből visszakapva ismét őrzője keresztezésébe ütközött. A 44. minutumban Ollé középről jobbra terelve váratlan mozdulattal pörgette fel precízen Tóth Szabolcsnak, aki kíméletlenül faragta méretre a rövid oldallécet, sőt kisvártatva Blahó felpasszát átvéve ismét leborotválta az illetékes vasat.
A 45. percben Selmeczi testcselekkel előrepréselve magát Kovácsot játszotta meg, az utóbbi azonban kis területen, óriási ziccerben "nem nyert akkreditációt" Zsolnai portájára, és a kimaradt lehetőségét fizetnie kellett a bordóknak. Az állítást alátámasztandó Hatos felívelt labdáját még a 45. minutumban járva Nagy Péter vihette, majd lopva a távolságot jó 10-11 méterről csavart mérnöki pontossággal a rövid alsóba az enyhe takarást kihasználva (5:4).
A 46. minutumban Blahó csínbe irányzott zsugáját Ollé laposan belsőzte pontosan a bal szélen érkező Nagy Péter elé, aki a rövidre érő Nagy János lábai alatt eltéve gurított klasszikus mesterhármast (6:4).

Kis híján jött a hetedik is: Blahó egy rövid felszabadítást elcsípve Hatosnak készítette le, aki 9–ről rádőlve bombázott pontosan a kapus posztjára. Nem zárultak le a nyitott kérdések, ugyanis a 47. percben Takács kígyótérről felpörgetett indítását Farhang vette le háttal, majd ráfordulva elegánsan cikázott végig a fel nem állt védelem réseiben, és hétről higgadtan ragasztott tapaszt a hosszú alsóba (6:5).

A vérszemet kapó sporik azonnal hozták a labdát, és az utolsó erejét frigóból előrántó Patócs kontrapasszát Farhang terelte középre két igazítással, majd kiszorítva is megtalálta a rést, a célzókészülék viszont ezúttal egy árnyalatnyival félrehordott. Már a sporik portása is felmerészkedett, ezt kihasználva Ollé Tamás technikás, térölelő ívcsavarral emelt centikkel a kiakasztandó pipa fölé, maradt a szűk Dynamic – siker a jó hangulatú mérkőzésen. A megalkuvás nélküli küzdelem méltó "pro -el – clasico" volt, minden bizonnyal hagyományt teremt az Üzleti Liga kincsestárában.

Hatos Szabolcs: "Sportszerű, jó színvonalú mérkőzésen végül kidomborodtak az egyéni teljesítmények."

Patócs Gábor: "Köszönjük a lehetőséget az Üzleti Ligának, kiváló hangulatú, sportszerű meccsért. Külön meg kell köszönnöm Gábos Istvánnak az átigazolást, sokat tett hozzá a játékhoz."

Kunvári Krisztián

2017.01.07.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
Szatmári Ákos 2007-2008 55
Bencze Kevin 2022-2023 55
Puskás Artúr 2013-2014 54
Kis Dániel 2012-2013 51
további játékosok megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Mucsi ViktorBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.78
Nestor TamásBudapest4.78
Mihók RichárdBudapest4.75

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kovács István (Tatabánya)Tatabánya3.86
Majerik JózsefTatabánya3.20
Kóródi LászlóBudapest2.53

Legjobb kosárlabda játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Hartai TamásBudapest5.00
Gaál IstvánBudapest5.00
Szilágyi ZsoltBudapest4.60

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.