Ma 2020. 9. 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
Utolsó utáni esély a magyar válogatottnak a brazíliai foci VB-re

Eddig soha nem látott módon készül példát statuálni a FIFA!

A március 24.-i G7 csúcstalálkozón a résztvevők egységesen kifejezték elutasító álláspontjukat a Krím-félsziget annektálását illetően. A találkozón Oroszország ellen tett válaszlépéseket vettek fontolóra, ezek között akkor még csak ötletként merült fel az orosz labdarúgó válogatottnak a 2014-es labdarúgó világbajnokságról való kizárása.

Intő jel lehet Oroszországnak, hogy Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára már a szocsi téli olimpia előtt is fegyverszünetre szólította fel a világ különböző részein zajló konfliktusokban részt vevőket. Az ENSZ álláspontja szerint a sport világeseményeknek a béke jegyében kell zajlaniuk, Oroszország pedig visszaél katonai erőfölényével a krími konfliktusban.

Így nem meglepő, hogy tegnap már a FIFA székházából is kiszivárogtak ezzel kapcsolatos hírek, Joseph Blatter pedig várhatóan ma bejelenti Oroszország brazíliai labdarúgó vébéről való kizárását!

A döntés minden esetre eddig példátlan lenne, nemzetközi következményei nehezen megjósolhatóak, de úgy látszik, hogy a FIFA ebben a kérdésben az ENSZ álláspontjára helyezkedett.

Ezzel Magyarország számára is ismét felcsillanhat a brazíliai vébére való kijutás lehetősége, legalábbis az MLSZ érvelése szerint.

Az oroszok kizárása nyomán felszabaduló helyet ugyanis egy egyenes kieséses osztályozóval döntenék el 8 csapat között. Az UEFA zónából pedig két csapat biztosan "pót-pótselejtezőt" játszhatna!

Az MLSZ úgy fogalmazott, hogy a csoportmérkőzéseket követően pótselejtezőt játszott csapatok már megkapták második lehetőségüket, melyet el is buktak, így az UEFA osztályozócsoportok őket követő, legtöbb pontot gyűjtött csapatait illeti a megméretés joga.

Márpedig ebből a szempontból Ausztria és Magyarország egyformán 17 pontos!


Az MLSZ-ben már készítik a Magyar Labdarúgó Válogatott prezentációját, melyben a fenti érvelés mellett bemutatják nemcsak a nagy ütemben zajló stadionépítési programot, hanem az európai színvonalú utánpótlásképzést és természetesen ismételten a legendás Aranycsapatot is.

Az MLSZ elnöksége kedd este 18:00 órára hirdetett meg sajtótájékoztatót, melyen várhatóan részletesen ismertetik majd a honi szövetség előterjesztésének részletes elemeit.

A szövetség eltökélt a VB részvételt illetően, vállalják a válogatott pótselejtezőkkel kapcsolatos minden költségét.

A pótselejtezőket várhatóan 2014. május 30-a és június 5-e között rendezik, mégpedig Brazíliában, tehát ha az MLSZ érvelése megáll a FIFA előtt, akkor a Magyar Labdarúgó Válogatott abban az esetben is ott lehet majd Brazíliában, ha ki sem jut a 2014-es labdarúgó világbajnokságra.

Ránk férne egyébként a siker, hiszen immár 28 éve szurkolhattunk utoljára focivébén a Nemzeti Csapatnak!
Az újdonsült szövetségi kapitány, Pintér Attila számára persze nem marad sok idő a kísérletezésre, és az is nagy kérdés, hogy mit szól majd brazíliai repülőjegyünkhöz a magyar válogatottat Bukarestben lenullázó román nemzeti tizenegy...

 

Szerkesztőségünk értesülése szerint az orosz válogatott kizárása csak áprilisi tréfa volt... :-) Természetesen bízunk benne, hogy a következő világversenyre a pályán elért eredményeinkkel jutunk ki, így mi is ott leszünk szeptember 7.-én és szurkolunk a fiúknak Észak-írország ellen!

2014.04.01.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.