Ma 2020. 7. 3. péntek, Kornél napja van. Holnap Ulrik napja lesz.
Újraindultak Székesfehérváron az Üzleti Liga küzdelmei

Egy hosszabb kényszerpihenő után először az Üzleti Liga Székesfehérvárban kezdődtek meg a küzdelmek, ahol május 20-án már több mérkőzést is lejátszottak.

A bajnokság március 11-e után folytatódhatott újra, addig 2 fordulón voltak túl a csapatok, így egy komolyabb esélylatolgatáshoz még kicsi minta áll a rendelkezésünkre. Az újrakezdés előtt az őszi bajnok Hydro csapata állt az élen, akik egy 6-0-os és egy 4-1-es győzelemmel sima meccseket tudhattak maguk mögött. Az új start azonban jól sikerült a VIDEOTON csapatának, akiknek a leállás előtt egy mérkőzés jutott, viszont a legutóbbi játéknapon egy 5-1-es győzelemmel tértek vissza a pályára, így több lőtt góljuknak köszönhetően átvették a vezetést a tabellán: a mérkőzésről készült tudósítás itt megtekinthető.
Az újonc HARMAN csapata szintén a 100 százalékosok táborát erősíti, a 3-1-es nyitás után május 27-én léphetnek majd újra pályára, ekkor az STX Horseboxes Kft. 2 csapatával fognak megmérkőzni a Főnix Grund pályáján. Két nagyobb vereség után a Hungrana csapata is megszerezte az első győzelmét a 3. fordulóban, a mérkőzés előtt 1 ponttal szerénykedő STX Horseboxes Kft csapatával szemben. A május 20-án lejátszott összecsapáson Killer nagy formájának is köszönhetően 5-1-es győzelmet aratott a Hungrana, erről a mérkőzésről is olvasható tudósítás ezen a linken.
 

Nagy küzdelemben a VIDEOTON és a VT Plastic játékosai a két csapat februári mérkőzésén

Nagy kérdés, hogy a zsinórban kétszer az őszi és a téli bajnokságot is megnyerő Hydro csapatát meg tudják-e szorítani a jelenleg zajló bajnokságban: ott van a mindig jó pozícióban záró VIDEOTON csapata és a legutóbbi fehérvári bajnokság 2. helyezettje a Városgondnoksága SE csapata is, akiket az első fordulóban legyőztek. Tehát sok érdekességet és izgalmat tartogat az újrainduló Üzleti Liga Székesfehérvár, amit mostantól ismét érdemes figyelemmel követni.

Az újraindulással kapcsolatban először Botos Attilát, a VIDEOTON kapusát kérdeztük az újraindulásról:

"Személy szerint otthon edzettem, de már vártam azért a bajnokság izgalmát. Azért az otthoni edzés nem hasonlítható össze egy csapatsport adta közösségi élménnyel, még ha néha előfordulnak súrlódások a mérkőzés hevében.
Jó érzés volt újra mérkőzésen pályára lépni. Mivel én most kapus poszton szerepeltem, nem éreztem nagyon a kihagyást. A csapat kicsit rozsdásan mozgott, de szerintem hamar visszarázódunk, bár fiatalabbak és gyorsabbak már nem leszünk. Megpróbáljuk rutinnal pótolni a sebességbeli lemaradásunk."

Horváth Zoltán, a VT Plastic veszprémi gyárának vezetője és egyben a csapat kapitánya pedig így vélekedett pár rövid kérdésünkre válaszolva:

-  Mennyire hiányoztak a heti focimeccsek a kijárási korlátozás alatt?

"Legjobban a Csapatom hiányzott, melyhez közvetve természetesen a meccsek is kapcsolódnak. Számunkra az Üzleti Liga minőségben már kicsit sok, de láttam az arcokon, hogy mindenkinek hiányzott már, hiszen ez az egyik legjobb eszköz a feszültség tompítására, kikapcsolódásra."

-  Milyen érzés volt újra játszani?

"Jómagam már az előző szezonokban sem játszottam, de a “kispadról” nézve is óriási élmény nézni a Fiúkat, szeretem, ahogy egymásért küzdenek a pályán, és mindenkinek közös a célja - örömet okozni elsősorban magunk számára." 

-  Milyen hatással volt a szünet a csapatra, meglátszott a kihagyás a csapat formáján?

"Őszintén megmondom, egy kicsit meglepett a csapatunk összeszedett játéka, “döcögősebb” kezdésre számítottam, de megint megmutatta a Csapatunk az igazi erejét, aminek az alapja az évek óta összetartó közösség, melyért Mindenkinek csak hálával és köszönettel tartozom. Mint az igazi jó Barátok, hiába a szünet, ott folytattuk ahol legutóbb abbahagytuk. Az eredmény nem a fentieket igazolja, de a mérkőzés kb. 30. percéig “meccsben” voltunk, aztán elfogytunk fizikálisan. Ez elsősorban nem a meccshiánynak tudható be, sajnos rövid volt a kispadunk az első mérkőzésen, egy cserével játszottunk végig. Gratulálok a Videotonnak, stabil játékot mutattak a meccs teljes egésze alatt, megérdemelten nyertek. Jó egészséget Mindenkinek, és sok-sok további örömet kívánok szeretett sportágunkhoz kapcsolódó minden egyes résztvevőnek és szurkolónak egyaránt."

 

Halmos Attila

2020.05.21.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.