Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Újonc csapat nyerte az Országos Teremfoci Döntőt

Győrben négy csapat feszült egymásnak, végül az oroszlányi Musashi Paint diadalmaskodott.

Szeptember 12-én immár tizenkettedik alkalommal rendeztük meg az Országos Teremfoci Döntőt, ezúttal a győri egyetemi sportcsarnokban mérhették össze erejüket az Üzleti Ligában szereplő legjobb csapatok. Az elmúlt években megszokott rend szerint, azaz hat csapattal terveztük lebonyolítani a rangos eseményt, ám az élet végül úgy hozta, hogy a három budapesti csapat közül csak az Ágazati Bajnokok Ligájában bronzérmes Procter & Gamble Old Boys tudta vállalni a küzdelmet a házigazda Dana Hungary Gyártó Kft., a székesfehérvári Hydro és az oroszlányi, de a tatabányai ligában szereplő Musashi Paint együttesével egyetemben.

A négy csapat körmérkőzéses lebonyolításban mérhette össze erejét, éppen ezért talán a megszokottnál óvatosabb játékosokat szemlélhettünk a torna első felében. A Procter & Gamble Old Boys és a Musashi Paint feszült egymásnak elsőként, az első 16 percben pedig jóformán helyzetet sem jegyezhettünk fel. A folytatásra valamelyest belelendültek a csapatok, végül az Üzleti Liga Tatabánya újonc bajnoka egy góllal jobbnak bizonyult.

A folytatásban a Hydro a Dana Hungary Gyártó Kft.-vel, majd a Mushashi Painttel is gól nélküli döntetlent játszott, így torna felénél Göböly Gergő vezette a góllövőlistát az egy szem találatával. Ezt követően a csapatok belátták, nincs értelme tovább óvatoskodni, döntetlenekkel nem fogják tudni megnyerni a tornát, így a Dana és a Procter összecsapásán már jóval gólgazdagabb összecsapást szemlélhettünk. A budapestiek 2-1-re diadalmaskodtak, így életben tartották esélyeiket a végső győzelemre. A Procternek néhány perc szusszanás után már a Hydro ellen volt jelenése a pályán, a székesfehérváriak pedig az első játékrész végén szerzett két góllal dűlőre is vitték a meccset, s két gól nélküli döntetlen után a tabella élére álltak. A győri Dana szeretett volna javítani a Musashi ellen, ugyanis egy sikerrel feljöhetett volna másodiknak, míg az oroszlányiak ugyancsak győzelmi kényszerben léptek pályára, ugyanis pontvesztés esetén a Hydro nyerte volna a tornát.

A Mushashi Paint fölénye az idő múlásával egyre nagyobb volt, ráadásul a Procter játékosai dobolással és énekléssel is támogatták az oroszlányiakat, ugyanis szerettek volna a dobogón zárni. Ugyanakkor négy perccel a vége előtt még nulla-nulla állt az eredményjelzőn, a győriek kapusa Bodó Lajos a leglehetetlenebb szituációkban is védeni tudott… Végül kékmezesek fölénye góllá, gólokká érett: előbb Magyarcsik Zsolt, majd Simonka Dávid talált be. Így a Mushashi Paint azt követően, hogy újoncként megnyerte a tatabányai ligát, országos szinten is letette a névjegyét.

Első évben indultunk el ezen a tornán és nagyon örülünk, hogy egyből a csúcsra jutottunk. Nagyon megnehezítette a dolgunkat, hogy nem volt rendes kapusunk, a vírushelyzet miatt egyáltalán az is kérdéses volt, hogy el tudunk-e jönni” – értékelt a lefújás után Simonka Dávid.

Megbeszéltük, hogy szorosabban próbálunk védekezni, hogy annyira ne tudjanak kapura lőni” – vette át a szót Magyarcsik, aki helyenként azt érezte, hogy az ide vezető út nehezebb volt, mint a mostani mérkőzések, de ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy egy színvonalas tornát sikerült megnyerniük.

Sajnos úgy alakult, hogy nem sikerült az első két meccsen gólt rúgnunk, csak ezen múlott  – értékelt kissé keserédesen Osváth Endre, a Hydro csapatvezetője. – Ha valamelyiken egy pont helyett hármat szerzünk, akkor egyértelműen mi vagyunk az elsők. Most a második helyen zártunk, de ez az eddigi legjobb harmadikhoz képest azért elérőlépés” – tette hozzá.

Nagyon jól éreztük magunkat, a szervezés is kitűnő volt. Köszönjük, hogy itt lehettünk. Amíg a csapatunk erejéből telik, addig küzdeni fogunk, hogy újra eljussunk az Országos Teremfoci Döntőbe” – értékelt Joó Gábor, a Procter & Gamble Old Boys játékosa.

Szerettünk volna bekerülni a legjobb négybe és ez sikerült, úgyhogy maximálisan elégedettek vagyunk” – tették hozzá humorosan a társak, akik csakúgy, mint az elmúlt több, mint másfél évtizedben, ezúttal is élvezték Szabó édesanyjának a támogatását. Mindez most a harmadik helyhez volt elég.

Újonc csapat vagyunk az Országos Teremfoci Döntőben, így nem igazán fogalmaztunk meg elvárást magunkkal szemben, ugyanakkor kicsit csalódottak vagyunk. Színvonalas torna volt, reméljük, hogy jövőre is részt vehetünk rajta és megpróbálunk javítani” – értékelt a negyedik helyen végző Dana Hungary Gyártó Kft. csapatkapitánya, Kelemen Richárd Roland.

Az Országos Teremfoci Döntőn készített fotókat itt nézheted meg, a mérkőzések szöveges és képes beszámolóit pedig itt böngészheted.
 

Az Országos Teremfoci Döntővel véget ért az Üzleti Liga 2019/20-as futballidénye, a csapatoknak azonban nem kell sokáig várniuk az újabb kihívásokra.

Az őszi bajnokságaink néhány héten belül elrajtolnak, ha szeretnél csatlakozni, itt találod a versenykiírásokat.

A folytatáshoz mindenkinek sok sikert kívánunk!
 

Korom Milán
2020. szeptember 14.

 

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.