Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Új és egyben régi csapat a mezőnyben - visszatérés mintegy 15 év kihagyás után

A MediaMarkt Európában, azon belül hazánkban is piacvezető műszaki kiskereskedő, a MediaMarktSaturn csoport tagja, mely 13 országban, jelenleg 1000 áruházzal van jelen. 

Több mint 40 éves fennállása alatt a Media Markt márkaneve összeforrott a megbízhatósággal, a szakértő munkatársak nyújtotta segítséggel, a széleskörű szolgáltatások biztosításával, valamint a magas színvonalú vásárlói élménnyel. Az Omnichannel üzleti modellnek köszönhetően a meghatározó online jelenlét mellett 36 áruház várja országszerte a vásárlókat széles termékkínálattal és szakszerű segítségnyújtással a műszaki termékek területén.

A Media Markt még Akhilleusz korában vett részt az Üzleti Ligán. Az alakulat nagy csatáinak helyszínéül szolgáló, hajdani Népstadion tőszomszédságában állt pályát azóta már lebontották – helyén BOK Sportcsarnok épült fel –, ám a csapat újraéledt, Oláh Gergő lelkes szervező munkájának eredményeképpen.

- Gergő, a régmúlt Üzleti Liga szereplése adott némi lökést a csapat újraszervezéséhez, vagy ezúttal teljesen a nulláról indultatok el?

- Többször olvastam már az Üzleti Ligáról, az első lehetőség tavaly ősszel nyílt meg számunkra, azonban akkor sajnos lecsúsztunk a nevezésről. Ezért nagyon vártuk, hogy összejöjjön a terembajnokság, hogy végre szervezett keretek között mérkőzhessünk meg más cégek csapataival. A régi csapatból ketten azóta is a MediaMarktot erősítik, közülük pedig egyikőjük a mostani labdarúgó keretnek is oszlopos tagja.

- Mennyire volt nehéz feladat a csapat összeállítása a cégen belül? Hogyan zajlott a toborzás?

- Az idő rövidsége miatt felgyorsultak az események decemberben, ami ráadásul a kereskedelemben egy kiemelkedő időszak is egyben. A kollégák nagyon megkönnyítették a dolgomat, egy hét alatt sikerült minden feltételt megteremteni az induláshoz, és összehozni egy 18 fős csapatot, akik óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a bajnokságba.

 

- Az országos hálózatról nem beszélve több áruházatok van itt Budapesten is. Egy helyről jönnek a játékosok, vagy esetleg több telephelyről állt össze a csapat?

- Budapesten 11 áruházunk van, ám a felhívást közzétettük a teljes hálózatunkban. Tisztában voltunk azzal, hogy ez inkább Budapest, és vonzáskörzetében élő kollégák számára lesz jó lehetőség. A csapatunk közel felét teszik ki a központunkban dolgozó kollégák, a többiek a Mammut, Westend és budaörsi áruházakból jelentkeztek.

 

- A foci mellett van más területen is hagyománya cégeteken belül a sportolásnak, aktív programoknak?

- 2022 őszén elköteleződtünk amellett, hogy munkaidőn túl minél egészségesebb életmódra buzdítsuk a kollégákat, és ezáltal építhessünk egy nagy sportközösséget. Ezt a cégcsoporton belül MMozdulj aktivitásnak hívjuk, aminek keretében tavaly egy nagyon szép létszámmal indultunk a 37. Spar Budapest Maratonon, emellett még jelen voltak kollégák a MikuLÁSS jótékonysági futáson is. Ebben az évben pedig, ahogy a bevezetésben írtad, hosszú évek után ismét részesei lehetünk az Üzleti Liga küzdelmeinek is. Emellett tervezzünk további sportprogramokon is részt venni. 

- Tudtatok együtt játszani, készülni a bajnokságra?

- A bajnoki rajt előtti napokban tudtunk egy közös edzést tartani, ahol a más-más áruházból érkező kollégák megismerték egymást. Ez alatt az egy alkalom alatt, ha mást nem is, de fel tudtuk mérni, kire milyen szerepkörben tudunk számítani. Ezentúl szeretnénk rendszeresen közös edzéseket tartani, hogy még összeszokottabb legyen a csapat.

- Mik a célkitűzéseitek az új versenyen, van-e ismerős csapat, vagy olyan ellenfél a mezőnyben, aki ellen hatványozottan készültök?

- Célunk a bajnoki rajt előtt az volt, hogy tisztességgel álljunk helyt, hétről-hétre játszunk jó mérkőzéseket, és eredménytől függetlenül mondhassuk azt, hogy kiadtuk magunkból a tudásunk legjavát. Mivel teljesen újak vagyunk, így nincs rálátásunk arra, ki-milyen erőt képvisel a ligában.
Csoportellenfeleink közül a Canon Hungária Kft. elleni mérkőzés lesz, ami más lesz, mint a többi, ugyanis velük jó partneri kapcsolatot ápolunk az üzleti életben, most pedig riválisként nézünk szembe egymással.

Az említett rangadóhoz és a többi mérkőzéshez is sok sikert kívánunk!

 

Tóth Szabolcs

2023. január 19.

 

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.