Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Új bajnokot avattunk a győri bajnokságban

Idei év márciusában, mikor elindult a győri Üzleti Liga téli idénye, senki sem gondolta, hogy milyen hosszú és kacifántos bajnokságnak nézünk elébe! Pozitív hangulatban kezdődött a bajnokság, hiszen a régi nagy nevek közül a Rába, és a Dana is újra versenybe szállt. Valamint ezen felül voltak abszolút újonc együttesek a mezőnyben, mint a Ceres, az Aviagen, és az Unicentrál. A 6 csapatos mezőnyt a visszatérő Imperial gárdája tette egésszé.

Az izgalmakat még tetőzte, hogy most nem csak presztízsből küzdöttek a fiúk, hanem a bajnoki trófea mellé a Ziccer Sport által is felajánlotta 150.000 Ft értékű vásárlási utalványát, így egy garnitúra mezzel kecsegtetve a bajnokság leendő győztesét!

Az első két forduló le is ment minden probléma nélkül, ráadásul körbeverés alakult ki, így nagyon izgalmas is lehetett volna a folytatás. De a sors közbeszólt, a COVID miatt mintegy két hónapos kényszerszünet következett.

A bajnokság végül június elején tudott újra elindulni. Ekkor már pár forduló után körvonalazódott, hogy a bajnoki címért a Dana és a Rába fog megküzdeni, míg a dobogóra az Unicentrál férhet fel. Végül a Dana szinte 100%-os teljesítménnyel vitte el az aranyérmet. A fehérmezesek sokszor igazi erődemonstrációt tartva, nagyon egységes csapat képét mutatva zsebelték be az legfényesebb medált. A második helyezett a Rába csapata, míg a bronzérmes az Unicentrál együttese lett. A bajnokság egyéni díjait is a Dana vitte el, hiszen a legjobb kapus Bodó Lajos, továbbá a gólkirály Rédei Márk lett.

A Dana sikeréről, annak kulcsáról az együttes szívével-lelkével, mozgatórugójával, Kelemen Ricsivel beszélgettem:

Milyen érzés megnyerni a bajnokságot?

- Számunkra felemelő érzés, hogy hosszú évek próbálkozása után felértünk a csúcsra. Örömmel tölt el mindenkit a csapatban, hiszen azzal a céllal futottunk neki a bajnokságnak, hogy szeretnénk megnyerni. Meccsről meccsre így készültünk, a csapatban mindenki részéről megvolt az elszántság, amit úgy gondolom, a pályán is lehetett látni.

Mennyire nehéz feladat összeszedni a csapatot az egyes meccsekre? Hogy hozod össze a csapatot?

- Ismerve a csapat tagjait, egy percig nem volt kérdés, hogy akár egy meccsen is szűk létszám jön össze. Mindenki elkötelezett volt, és ugyanaz a cél lebegett mindenki előtt. A foci iránti alázat és szeretet megvan, amit hétről hétre igyekeztünk bebizonyítani. Természetesen voltak elfoglaltságok, de mindenki megpróbálta az idejét úgy alakítani, hogy ebben az egy órában ott tudjon lenni. Meccsek előtt egy közös csoportban beírtuk a meccs kezdési időpontját, és már pillanatok alatt össze is állt a keret az aznapi mérkőzésre. Hétről hétre minimum 7-8 fővel tudtunk megjelenni, és azt gondolom, ez is segített minket a végső győzelemhez.

A cégen belül van-e valamilyen fórum, ahol az aktuális eredményeket megtekintheti a többi alkalmazott?

- A Dana közösségi oldalán igyekeztük fordulóról-fordulóra beszámolni, nem csak kollégákat, de mindenkit, akit érdekeltek a csapat eredményei.

Mit jelent csapatnak, hogy a legjobb kapust, és a gólkirályt is a Dana adta?

- Azt gondolom, hogy ezek az egyéni díjak a csapat erősségét is tükrözi. Bodó Lajos évek óta meghatározó tagja a csapatnak és a bajnokságnak is, és már sokadik alkalommal gyűjtötte be a legjobb kapus címet. A gólkirályi cím pedig Márk számára szintén értékes siker, de köszönettel tartozik minden csapattársnak, aki az egyéni célja kitűzésében segítette őt a pályán. Még egyszer hangsúlyozom, ezek az egyéni díjak a csapategységet is tükrözi.

Hogyan készültök az országos megmérettetésre?

- Sajnos az országos döntőre való felkészüléshez kicsit más környezetet kell keresni a csapatnak, hiszen egy teljesen más borításon fog megrendezésre kerülni. Teremben még nem volt lehetőségünk együtt készülni, de igyekszünk pár alkalommal az országos döntő előtt birtokba venni az egyetemi csarnokot, hiszen mégis csak mi leszünk a házigazdák – viszont ebből a szempontból mégis kis hátránnyal indulunk a többi csapattal szemben.

Ricsi még hozzátette: „Gratulálunk minden csapatnak, úgy gondoljuk, a hosszúra nyúlt szezon ellenére, egy színvonalas téli szezonon vagyunk túl. Köszönjük a lehetőséget, bízunk a mihamarabbi folytatásban!


Ennél szebb zárszót én sem írhattam volna, köszönjük a részvételt és a kitartást a csapatoknak, reméljük -az Országos Teremfoci Döntőn túl - mielőbb folytatódni fognak a győri küzdelmek!

 

Peredi Gábor
2020.09.01.

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.