Ma 2024. 3. 19. kedd, József napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
Új bajnokot avattak Székesfehérváron!

Óriási küzdelem során sikerült megszerezni a bajnoki címet az újonc HYDRO csapatának, mégpedig több neves és patinás vetélytársuk előtt. A bajnoki cím az utolsó mérkőzésig nyitott kérdés volt. A záró találkozón Denso - HYDRO összecsapást rendeztünk, melyen kiélezett csatában a HYDRO-nak sikerült kivívni nemcsak a győzelmet, hanem a végső diadalt is a téli idényben.

A 2017/2018-as szezon ismét parádésan sikerült. Ősszel a VIDEOTON lehengerlő játékkal szerezte meg az elsőséget, viszont a csapat tavaszra komoly vetélytársakra lelt a HTM-ZRT, a Denso és a HYDRO képében. Az őszi bajnok kisebb meglepetésre igen korán kiszállt a bajnoki versenyfutásból, így a fent említett csapatok léptek elő esélyessé. A VIDI nem bírta el több kulcsjátékosa hiányát, így kénytelen volt idejekorán tudomásul venni, hogy az idei kiírásban új bajnokot avatnak...

A Fent említett három csapat egyenlő pontszámmal zárta az alapszakaszt, így a rájátszásban dőlt el a győztes kiléte. Mind a három alakulat kiemelkedett az idei kiírás során a játék valamely elemében. A HTM-ZRT 12 mérkőzés alatt 15 gólt kapott, amivel messze legkevesebb alkalommal kapituláltak  a mezőnyből. A Denso ugyanennyi mérkőzés alatt hatvanhárom találatot jegyzett, aminek köszönhetően utcahosszal ők voltak a legeredményesebb csapat a bajnokságban. A HYDRO viszont az egyensúlyt jelentette az idei kiírásban. Nem ők lőtték a legtöbb gólt és nem is ők kapták a legkevesebbet, viszont a játék majd minden elemében kiválóan szerepeltek, így teljesen megérdemelten végeztek az első helyen a királykékek.

Az idei szezonra a régi nagy múltú csapatok - a Fisher, a VT-Plastic, a Riska és a többiek - mellé érkezett még egy új vetélytárs is, amely megannyi kiváló mérkőzéssel hívta fel magára a figyelmet. Az ODBE Kft első szezonja remekül sikerült. Az újonc könnyedén beilleszkedett, és több esetben is borsot tudott törni a tapasztaltabb vetélytársai orra alá.

A gólkirályi címet a VT Plastic játékosa, Bese Sándor szerezte meg 21 találattal. A Plastic 77-ese az idei szezonban parádésan teljesített. Góljai mellé megannyi lehetőséget is teremtett társai számára. Külön kiemelendő, hogy a pályán alapvetően baloldali védőt játszott.

Az idei szezon sem volt híján parázs csatáknak, szenzációs góloknak, emberfeletti védéseknek. Újabb nagyszerű szezont produkáltak a csapatok a fehérvári Üzleti ligában, így már most epekedve várjuk tudósító társaimmal a következő idényt.

A HYDRO csapatkapitányát, Vinklár Gábort sikerült meginterjúvolnunk a bajnokságot követően:

 

Milyen érzés a 2017/2018-as székesfehérvári Üzleti Liga téli bajnokának lenni ? 

Titkolt célunk az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot, úgy is álltunk hozzá az egész versenyhez. Az i-re a pontot a mai mérkőzés megnyerésével tehetjük fel.

 

Milyen a hangulat azóta nálatok ? Beszédtéma még most is a győzelem ?

Eddig is nagyon jó volt a hangulat csapaton belül és a munkahelyen is. Nagyon sokan gratuláltak a bajnoksághoz, hogy sikerült megnyernünk. A vezetőség egyébként ki is állította a kupát. Így a HYDRO-hoz érkező vendégek is megnézhetik és a trófea nemsokára egy külön vitrint fog kapni. (már beszerzés alatt)

 

Mi járt a fejetekben amikor a rájátszás első meccsét elveszítették a HTM-ZRT ellen ? 

Mindenképpen bíztunk a Densoban, hogy megverik a HTM alakulatát, mert jobb csapatnak éreztük őket. HTM elleni mérkőzésen sok meghatározó játékos hiányzott, és a Denso hozta a kötelezőt nekünk.

 

Mi volt a kulcsa annak, hogy ilyen bő kerettel tudtatok majd minden egyes meccsre jönni ? Mivel tartottad egyben a csapatot ?

Azért tudtunk minden mérkőzésen ennyien lenni, mert a vezetőség biztosította, hogy akik műszakokban dolgoznak, ki tudjanak menni a mérkőzésekre. Minden találkozóra akár húszan is tudtunk volna érkezni, de annak nem lett volna értelme, ezért két játékos és kolléga - Szaniszló Ferenc, illetve Bór József - segítettek összeállítani az egyes szereplésekre a keretet. Szaniszló Ferenc sajnos régóta sérült, így őt bíztuk meg, hogy irányítsa a mérkőzések alatt a cseréket. Ez a taktika pedig bejött.

 

Hogyan készültök a szerdai VIDEOTON elleni megmérettetésre ? Hogy látod az esélyeket ?

Nagyon sok a meghatározó hiányzónk sérülés miatt (Berta János, Gráczer Bence, Szaniszló Ferenc, Boros Zoltán), de mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjük a mérkőzést. Ha ez mégsem sikerülne, akkor is szép eredményt értünk el.

 

Mi volt számodra a szezon csúcs- illetve mélypontja ?

A csúcspont egyértelműen a Denso elleni döntő mérkőzés volt. Nagyon küzdöttünk, mindenki hajtott és győzni akart. A mélypontnak pedig a Riska elleni vereséget tekintjük, ott semmi nem jött össze. Ha reggelig játszunk, akkor sem nyertünk volna.

 

Mi a cél a következő szezonban ? Képesek lehettek a duplázásra ?

Következő szezonra már engedélyt kaptunk, és lesz erősítés is reményeim szerint 3-4 játékos személyében, akik időközben a HYDRO-hoz csatlakoztak. Szeretnénk, ha ők nálunk játszanának.

Nagyon szeretnénk megismételni a győzelmet, és ha összejönnének az igazolások, képesek is lehetünk rá.

Egy játékos most is játszik az Üzleti Ligában és ott csapata erősségének számít. Másik kollegák pedig folyamatosan szerepelnek nagypályás bajnokságban.

Mindenképpen azon fogunk lenni, hogy újra bajnok legyen a HYDRO.

U.i.: SAPA MOSTANTÓL HYDRO 

Nagyon szépen köszönjük, Gábornak az interjút és további sok sikert kívánunk nekik a következő szezonban is.

 

Stuber Márk

2018.05.30.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
Szatmári Ákos 2007-2008 55
Bencze Kevin 2022-2023 55
Puskás Artúr 2013-2014 54
Kis Dániel 2012-2013 51
további játékosok megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Mucsi ViktorBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.78
Nestor TamásBudapest4.78
Mihók RichárdBudapest4.75

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kovács István (Tatabánya)Tatabánya3.86
Majerik JózsefTatabánya3.20
Kóródi LászlóBudapest2.53

Legjobb kosárlabda játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Hartai TamásBudapest5.00
Gaál IstvánBudapest5.00
Szilágyi ZsoltBudapest4.60

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.