Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Teremfoci bajnokságok – beharangozó a hét rangadóiról

Elérkeztünk az Ágazati Liga Alapszakaszának az utolsó fordulójához, amely számos izgalmas mérkőzést tartogat, hiszen komoly harc folyik a Rájátszás felsőházába való bejutásért. De vidéken sem áll meg az élet, Tatabányán és Székesfehérváron is folytatódnak a küzdelmek 2-2 mérkőzéssel, úgyhogy természetesen a következő hét sem telhet el Üzleti Foci nélkül!

T-szol – Musashi Paint

Az Üzleti Liga Tatabányában október 15-e után újra megmérkőzik egymással a tavalyi bajnokság első két helyezettje. A T-szol akkor 1 ponttal lemaradt a bajnoki címről, azonban összeségében jobb az egymás elleni mérlegük, mint a címvédőnek. Az idei bajnokság nyitányán egy  sima 4-1-es győzelmet tudtak aratni és jelenleg 100 százalékos mérleggel vezetik a tabellát, ráadásul 3 mérkőzés után 22 gólt lőttek. A Musashi Paint csapata eddig két mérkőzésen van túl, a T-szol elleni vereséget egy Grundfos elleni nehezen megnyert összecsapással tudták javítani, akiknek a T-szol az előző fordulóban 10 gólt lőtt. Ezek alapján egyértelműen a hazaiak a mérkőzés favoritjai, de a vendégek tavalyi bajnokságkezdéséből kiindulva - márpedig most sem indultak jól - még mindent vihetnek most is. Nagy kérdés, hogy mennyire tudják megállítani a Nagy Ferenc - Moncz Ferenc támadóduót, akik már 18 gólnál tartanak ketten.
 
Örökmérleg: 2-1
A mérkőzés időpontja: november 9. 20:45 Földi Imre Sportcsarnok

Hydro – VIDEOTON

Az Üzleti Liga Székesfehérvárban a 11. egymás elleni összecsapására készül a Hydro és a VIDEOTON gárdája november 11-én. A hazaiak eddig 3 mérkőzést játszottak le a bajnokságban és mindegyiket megnyerték, az ellenfelük ezzel szemben eddig egy mérkőzés játszott le, amin vereséget szenvedtek. A VIDEOTON csapatának eddig még egyszer sem sikerült legyőznie a Hydro csapatát, az eddigi 10 mérkőzésből mindössze 2 döntetlent tudtak elérni, de mindenképpen bíztató számukra, hogy legutóbb csak 2:1-es vereséget szenvedtek, előtte pedig 2:2-t játszottak, tehát ezek alapján egy nagyon kiélezett összecsapásra van kilátás.

Örökmérleg: 8-2-0
A mérkőzés időpontja: november 11. 21:20 VOK Sportcsarnok

 

Ágazati Liga Alapszakasz:

Az Ágazati Liga Alapszakasza ezen a játékhéten lezárul és kiderül, hogy egyes csapatok melyik Rájátszás házban tudják folytatni a küzdelmeket. A csapatok célja a Rájátszás felsőházába való kerülés. Oda többek a Telecom és Média, Jármű csoport, valamint az Informatika és Pénzügy csoport első két helyezettje juthat be. Körülnéztünk hogyan állnak a csoportok, kiknek van még esélyük a legfelsőbb osztályba kvalifikálni, és mely csapatok biztosították már a helyüket.

Az EGYÉB ÁGAZATOK csoportban még semmi nem dőlt el biztosan, itt jelenleg a Procter & Gamble Old Boy csapata van az élen és még két mérkőzést fognak játszani a következő héten, (Green Collect, MÁGOTrial) amelyeken, ha akár csak 1 pontot is összehoznak, akkor biztosan a Felsőházba kerülnek. A Procter mögött éppen a két ellenfele helyezkedik el, mindkét csapatnak 8 pontja van eddig, de a Green Collect abból a szempontból jobb helyzetbe van, hogy még két mérkőzésük van hátra. A 4. és 5. helyen két 6 pontos csapat található, a Pro-Form SC és a Dentons, akiknek szintén 1 mérkőzésük van még hátra, matematikai esélyük van még a Felsőházba jutásra, de nagyon nem a saját kezükben van a sorsuk, ráadásul a Dentons a cégnél elrendelt házi karantén miatt záró mérkőzését kihagyni kényszerül.

Az INFORMATIKA ÉS PÉNZÜGY CSOPORT-ban sokkal egyértelműbb a helyzet, a TransferWise FC már az összes mérkőzését lejátszotta, így 15 ponttal csoportelsőként biztosan a Felsőházba fognak kerülni. A második helyen az Oster Lízing áll jelenleg 10 ponttal, akik egy ki-ki meccset fognak játszani november 10-én 20:05-kor az MKB Bank csapatával a MOM Sportcsarnokban. A MKB áll jelenleg a 3. helyen 7 ponttal, ha megverik az Ostert, akkor az egymás elleni eredménynek köszönhetően megelőzik és biztos másodikok. Az Oster Lízing, ha nem szenved vereséget, akkor ők jutnak biztosan a Felsőházba. Ez a mérkőzés lesz a hét top rangadója. Az MKB mögött helyezkedő 6 pontos Partner Cable - BCA duó már csak abban bízhat, hogy a legjobb harmadik helyezettek legyenek, ehhez azonban sok mindennek kell jól alakulnia számukra.

A TELECOM ÉS MÉDIA, JÁRMŰ CSOPORT-ból is van már biztos Felsőházas csapat, a WizzAir elképesztő domináns játékkal 4 meccs után 4 győzelemmel és 0 kapott góllal könnyedén fogja megnyerni a csoportot, matematikailag a Vodafone még megelőzhetné őket, de erre nagyon kevés az esély. Mögöttük viszont már sokkal szorosabb a helyzet, jelenleg a BT áll a második helyen 10 ponttal, viszont ők már nem lépnek pályára a héten. Ezzel szemben a 3. helyen álló 7 pontos Vodafone kétszer is (Wizz Air, AS Róna). A Vodafone ha legalább az egyik meccset megnyeri, akkor utoléri pontszámban a második helyezettet, akikkel 1-1-es döntetlent játszottak korábban, tehát nagyon fontos szerepe lehet a gólkülönbségnek, ami jelenleg kettővel jobb a BT-nek. De a Vodafone csapatának nem csak előre fele kell figyelnie, hanem a szintén 7 ponttal rendelkező AS RÓNA csapat ellen egy nagyon fontos találkozót fognak lejátszani november 11-én.

Az Ágazati Liga állását megnézheted itt

 

Halmos Attila
2020. 11. 08.

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.