Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Szezon értékelő, Üzleti Liga Székesfehérvár - tél 2019-2020.

A 2019-2020 székesfehérvári üzleti liga téli küzdelmeiben kilenc csapat vett részt. Az alapszakasz után két részre vált a mezőny, és az alsóház e helyezésekről, a felsőház pedig a bajnoki címről döntött. A következő cikkünkben, a csapatok idei szereplését vesszük górcső alá.

Először az alsóház küzdelmeit mutatjuk be.

Hely       Csapat                               Gy.     D.      V.      Pont

 9.           STX Horseboxes Kft.      1         3       10        6

Az egyik abszolút újonc csapat végzett a kilencedik helyen.

Az első pontot hamar megszerezték Fehérvári-Gyenesék, de ők sem gondolták, hogy az alapszakasz végéig kell várniuk a következőre, ami egyben az egyetlen győzelmük is volt. Az alapszakaszra még nem állt össze a csapat, de házi rangadón szoros 3-2-es vereséggel hangoltak a VT Plastic elleni sikerre. A rájátszásban már rendre ki ki meccseket vívtak a VT Plastic, és a Hungrana elen is, míg a Magna ellen mindkétszer döntetlenre végeztek.

A házi gólkirály Fehérvári-Gyenesék lett nyolc góllal. Kétszer betalált Parrag Zsolt, és Spindler Péter, szinte mindenki betalált a csapatból egyszer Bikárdi, Csór Racskó, Szabó, Szanku, Tálos, és Trautmann is. Kilencszer Szanku, ötször pedig állt a kapu előtt.
 

Hely       Csapat          Gy.   D.     V.      Pont

8.            Magna          3       2      9        11

A névváltozáson átesett Magna már 2012 óta tagja volt a mezőnynek.

Már a második fordulóban összejött a győzelem az STX Hoseboxes ellen, Sőt a hatodik forduló után a Hungrana legyőzése után még a felsőház lehetősége is felcsillant, de Videoton, és a Városgondnoksága már nagy falat volt. Főleg az utóbbi mérkőzés érdemel említést, ahol 3-0-s félidő után kétszer is egy gólra fel tudtak jönni a sötétkék mezesek, de végül nyerni tudott a későbbi ezüstérmes. A rájátszásban egy győzelem két döntetlen, és három vereség kicsit hullámzó képet mutat, de az őszhöz képest mindenképpen előre lépett a csapat, és

A csapat házi gólkirálya Csere Balázs volt hat góllal, őt Mészáros Márk követte négy góllal, Bencsik, Dombi, Krajcsovics, és Réti kétszer-kétszer Németh Tamás egyszer vette be az ellen kapuját. A kapuban minden meccsen Kovács György állt.
 

Hely       Csapat          Gy.      D.      V.         Pont

7.            Hungrana     14        6        2          20

Hosszú kihagyás után tért vissza az üzleti liga küzdelmeibe a Hungrana.

A rajt nem sikerült jól, de ez betudható volt a két dobogós ellenfélnek. Mind a Városgondnoksága, mind a Videoton nagy falat volt. De két győzelemmel már a felsőházba kerültek a narancs mezesek. A Magna elleni vereség, és az STX Horseboxes 2 elleni döntetlen már sokba került. A Hydro elleni szoros meccs után a VT Plastic elleni ki ki meccsen már csak egy pont jutott, így az alsóháznak futhattak neki.

Ott remek kezdés után egy vereség is becsúszott, és hiába verték a VT Plastic-ot az első körben, a piros kékek a záró meccsen visszavágtak, és egymás elleni eredménnyel elvitték a hatodik helyet.

A csapat házi gólkirálya Killer Péter lett 9 góllal, majd Szegi jött hét góllal. Faragó, Kulcsár, Sági három-három, Szekeres kettő, míg Kovács, Paksi, Szabó, és Varga egy-egy gólt szerzett. A kapuban a legtöbbször Tridinger állt, és tíz meccsen kapott tizenhárom góljával előkelő második helyen végzett a kapusok között.
 

Hely       Csapat          Gy.     D.      V.        Pont

6.            VT Plastic    14       6        2          20

A VT Plastic rögtön az első fordulóban ponttal kezdett a Seawing ellen, majd az elbukott El Plastico után a Magmát lelépve sokáig a felsőházban tartózkodott, de s Városgondnoksága, és a Hydro már nagy falat volt. Az ezüstérmes ellen pedig az első félidőben jól álltak, sőt a bajnokot is megszorongatták, de mindkét STX Horseboxes ellen alul maradtak, a Hungrana elleni döntetlennel végül lecsúsztak a felsőházról is. Ott viszont az utolsó fordulóban visszavágtak a narancsmezeseknek, és ezzel az alsóház küzdelmeit meg is nyerték.

A házi gólkirály Olrik Kálmán lett tizenkét góllal, őt Balla, Kalmár, és Tarró követte három-három, A két Osztotics két-két, míg Horváth Zoltán, és Nyevrikel egy-egy találttal zárt. A kapuban a legtöbbször Nádler András állt tizenkétszer, amin 31 gólt kapott, ezzel 2,58 kapott gól átlaggal végül harmadik lett azon hálóőrök között, akik a csapatuk meccseinek legalább a felén szerepeltek. Említésre méltó Horváth Zoltán teljesítménye, aki két meccsen csak egy gólt kapott.
 

Hely       Csapat                               Gy.     D.      V.          Pont

5.            STX Horseboxes Kft. 2    3        2        7           10

Már az első évében a felsőházban végzett az újonc STX Horseboxes második csapata.

Az első győzelmüket már rögtön az első meccsen a Magma ellen meg is szerezték. A Hydro már nagy falat volt, de mind a Videoton, mind pedig a Városgondnoksága vért izzadt a győzelemért. Mindkét meccset csak az utolsó pillanatban bukták el a szürke mezesek. A felsőházért folyó harcban a Hungranával döntetlent értek el, a VT Plasticot megverték, a házi rangadón pedig jobbnak bizonyultak, így még a Seawing elleni vereség is belefért a végére. A felsőházban egyből egy meglepetéssel nyitottak, és döntetlen játszottak a bajnokkal, de a Városgondnoksága, és a Videoton is tanult az alapszakaszból, és sima meccsen nyertek. A záró fordulóban még egy fordulatos mérkőzésen a negyedik hely lehetősége is felvillant, de ismét a Seawing nyert, de így is elismerésre méltó teljesítmény volt ez az újonctól. A házi gólkirály Barsi Márk lett tizennégy góllal, ezzel pedig harmadikként végzett a mesterlövészek között. Tímár négy, Jakab három, Füreder Zoltán kettő, Füreder Tamás, Matafán, és Virág pedig egy-egy góllal zárt. A kapuban folyamatosan cserélődtek az emberek. Lak, Halász, Tímár, és Virág is megfordult a háló elött.

 

Hely       Csapat             Gy.     D.      V.         Pont

4.            Seawing Kft.    4        2        6          14

Az őszi újonc Seawing jelentőset lépett előre már felsőház kiharcolásával. A dobogóról ugyan lemaradtak, de a felsőházban így is előre tudtak lépni.

A bajnokságot két döntetlennel kezdték, majd sikerült a három pontot is bezsebelni, így már akkor is felcsillant a felsőház reménye. A Hungrana elleni vereséget gyorsan feledtették egy Videoton elleni bravúrgyőzelemmel. a két éllovas ellen már nem sikerült a bravúr, de az STX Horseboxes második csapata elleni már a felsőházat is be tudták biztosítani. Ott már a Videoton is visszavágott az alapszakaszért, a két éllovas ellen továbbra sem ment, de az igazán fontos mérkőzést az STX Horseboxes 2 ellen ismét megnyerték a fordulatos mérkőzésen, így a remek évet zártak.

Blaski Miklós a végén nagy harcban volt Barsival a góllövő lista harmadik helyéért, de végül csak a csapat sikere jött össze. A tizenhárom találat így is kiemelkedő volt. Horváth három, Bachstetter, Kovács, és Kromják kettő-kettő, Tóth Kristóf pedig egyszer talált be. A kapuban a legtöbbször B. Nagy Zoltán szerepelt.
 

Hely       Csapat            Gy.      D.      V.         Pont

3.            VIDEOTON     7         3       2            24

A dobogó alsó fokán csakúgy, mint ősszel a Videoton végzett, még pontszámban is ugyanúgy 24 ponttal zártak, igaz ehhez elég volt most tizenkét mérkőzés.

A Videoton az első fordulókban jól kezdett, a Városgondnoksága ellen döntetlenre végeztek, az STX Horseboxes 2 ellen a sírból hozták vissza a meccset, de a Seawing ellen már ez nem fért bele. A Magna elleni győzelem után a bajnok ellen döntetlennel tovább tartották a lépést az éllovassal.

A felsőházra is harmadikként fordultak, ott egyből egy rangadó következett a Városgondnoksága ellen, és az alapszakaszhoz hasonlóan itt is döntetlenre végeztek. Mivel a Hydro is botlott, így még mindig volt remény a bajnoki címre is akár, de a Hydro ellen a rangadón már csak a szépítésre futotta, így maradt a harmadik hely.

A csapat a Városgondnoksága után a második legtöbb gólt szerezte, még a bajnoknál is több gólt sikerült szerezni, de húsz felett bekapott gól már soknak bizonyult.

Gyurcsek Márk tizenhét góllal lett második lett a góllövő listán, Kersák Péter az őszi gólkirályi cím után most csak tizenháromszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Baráth Balázs, és Kleiber Tamás, hat-hat alkalommal, Zserják Nándor, és Jónás Péter hat-hat alaklommal, sőt még a négyszer védő Botos Attila is szerzett gólt. A gólok eloszlásából is játszott a csapat ereje, nem csak egy két emberre hárult a gólszerzés.

A kapuban Vas Gábor, Botos Attila, és Tóth Péter váltotta egymást, így hiányzott egy állandó kapus is a csapatból.
 

Hely       Csapat                                  Gy.     D.      V.        Pont

2.            Városgondnoksága SE      8        2       2          26

Az őszi visszatérés és az ezüstérem után nem is lehetett más célja a Városgondnokságának, mint a bajnoki cím.

Nem is indulhatott volna ideálisabban a sorsolás, hogy visszavágjanak a bajnok Hydronak, de a bajnok ismét jobbnak bizonyult, sőt az utolsó percekben magabiztossá tette a győzelmet, mint később kiderült, ez a két késői gól, és a 4-1-es vereség nagyon is sokat számított a végelszámolásnál.

A csapat ezután a Videoton elleni rangadót leszámítva minden mérkőzését megnyert, csak az STX Horseboxes 2 ellen döcögött csak a gépezet. A rájátszásba így három pont hátránnyal érkeztek.

A felső ház első rangadóján a Videoton elleni döntetlen után már már elúszni látszott a bajnoki remény, de a Hydro botlásával ismét felcsillant az esély a bajnoki címre.

Álmodni sem lehetett jobb forgatókönyvet a záró mérkőzésre, mint a két éllovas mérkőzését.

A nyitó mérkőzés azonban olyan helyzet elé állította a Városgondnokságát, hogy legalább négy góllal kellett volna nyernie a rivális ellen. A döntőn a második félidő elején már kettővel is vezetett a Városgondnoksága, de a Hydro előbb egyenlített, majd a mérkőzést is megnyerte, így ismét az ezüstig jutottak a piros kékek.
 

Hely       Csapat   Gy.      D.      V.          Pont

1.            Hydro    10        2        0           32

A csapat 2018-2019-es érkezése óta dominálta a székesfehérvári üzleti ligát. Nem is lehetett más célja, mint megvédeni a bajnoki címét, és biztosítani a helyét az országos döntőben.

A HYDRO ellenállást nem tűrve masírozott az újabb bajnoki cím felé, és a Városgondnoksága elöl már az első fordulóban megléptek, egyedül csak a Videoton tudott pontot szerezni a bajnok ellen.

A felső házra így három pont előnnyel fordulhattak. A két üldöző remije után akár már el is dőlhetett volna a bajnoki cím sorsa, de az STX Horseboxes elleni pontvesztés miatt a végsőkig nyílt maradt a csata.

Először a bronzérmes Videoton ellen kellett a csatát megvívni, amit sikerült is abszolválni, majd a végső csatán kétgólos hátrányból felállva még a győzelmet is megszerezték a Városgondnoksága ellen, így kérdést sem hagytak a bajnoki cím jogosságát illetően.

Zab Zoltán az őszhöz hasonlóan lett gólkirály huszonegy góllal, ezúttal már nem megosztva. Boros Benjamin, Gráczer Bence, és Osváth Endre hét-hét góllal, a László Dávid hat, Berta János négy, Gráczer Bálint három, Kádas Miklós, és Szaniszló Ferenc pedig egy-egy találattal zárt.

A torna legjobb kapusa ezúttal is Farkas Attila lett meccsenként 0,95 góllal.

Németh Árpád

2020.09.08.

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.