Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Országos Teremfoci Döntő 2020 - bemutatjuk a részt vevő csapatokat

Visszaköszön-e idén a győri cégek hegemóniája Országos Teremfoci Döntőben most, hogy először lesz a városban a végső összecsapás?

Mindenesetre a finálé első négy évében nem talált legyőzőre az aktuális győri bajnok, aztán bár 2018-ban a Rekard csak hajszállal maradt le a diadalról (ezüstöt szerzett a csapat), legutóbb 2014-ben került a Rába parti városba a trófea.
Most ismét egy új versenyző lép a nagy elődök nyomdokaiba – Győr aktuális bajnoka a Dana Hungary Kft. csapata!

A cég serege akkor még Dana Diamonds néven ott volt a győri bajnokság indításakor is, 2007-ben bronzérmet szerzett a csapat. Három éven át folyamatosan tagjai is maradtak a mezőnynek, ebben az időszakban viszont rendre lemaradtak a dobogóról, legjobb idényeikben is csak a negyedik pozícióig jutottak el. A csapat aztán sajnos szétszéledt, mígnem 2016 januárjában Borbély László vezetésével tértek vissza a győri elitbe. A csapat gerincében a régiek közül a már említett csapatkapitány, Borbély László, illetve az elnyűhetetlen Ludikár Tamás, valamint Torma Renátó maradt. Így természetesen számos új játékos érkezett, köztük a sikerekben később elévülhetetlen érdemeket szerző, korábban a megyei II. osztályú Kajárpécben pallérozódó Kelemen Richárd Roland.

A Dana a tudatos csapatépítés mintapéldájaként szolgálhat, hiszen a visszatérésük évében elérhet 7. helyezés után lépésről-lépésre haladt az alakulat végső célja felé. Végy egy jó kapust - a futball eme örök igazságát szem elől nem tévesztve építkezett a Dana is, 2017 elején leigazolták a kapuba Bodó Lajost. Az új portással a következő bajnokságban már 5. pozícióban zárt a gárda.

A 2017-2018. évadban mind az őszi, mind pedig a téli idény végén újra dobogón volt a csapat, 10 év után lógott ismét bronzérem a járműipari gárda játékosainak nyakában!

Érthetetlen botlásként csúfítja kissé a Dana újkori menetelését a 2018-2019. őszi idény, ahol 6. helyezéssel kellett beérnie a gárdának. Jóllehet ekkor már a keretben volt a megyei I. osztályú Sümeg VSE gólvágója, a természetesen hazai játékosként igazolt Rédei Márk is, illetve frissen érkezett még a Halászi SE csapatánál magára fineszes focitudást felszedő Mészáros Máté.

A következő idényben menedzserváltáson esett át a csapat, érkezett a vezetői posztra a már említett Kelemen Richárd Roland, aki mindjárt meg is fogadta, hogy bajnokcsapatot csinál a többre hivatott alakulatból.

És hát ígéret szép szó – az új csapatkapitány első idényében az addigi legjobb eredményét, második helyezést ért el a Dana Hungary Kft. a szinte örökös bajnok Rába mögött!
Ezzel pedig el is érkeztünk a 2019-2020. idényhez…

Az idén februárban indult versenyben a Dana Hungary Kft. már bajnokesélyesként állt a rajtkockához, újabb játékosokkal, köztük Lencse Imrével megerősödve.

Mindjárt az első mérkőzésen a visszatérő IMPERIAL volt a Dana ellenfele, de majdhogynem eladták 3:0-ról a mérkőzést – egészen a végéig partiban volt a szállítmányozó csapat. A második fordulóban már valóban megmutatta győztes arcát a Dana, 7:1 arányban múlták felül a legfőbb rivális Rába csapatát. Sajnos akkor jött a covid miatt egy csaknem három hónapos szünet, de a járműgyártók lendületét ez sem törte meg, előbb szoros mérkőzésen gyűrték le az újonc Unicentrál csapatát, majd sorozatban nagyarányú győzelmeket aratva a Rába elleni visszavágót is behúzták egy igazi, egygólos rangadón.

A Dana egyetlen meccsen vesztett pontokat, mégpedig a bronzérmes Unicentrál (3:3) ellenében. Minden többi meccsét megnyerte. A csapat támadójátéka ugyan erősen a befejező ember Rédeire épül, aki egymagában 31-et jegyzett a csapat 73 találatából, de Mészáros Máté (12) és Lencse Imre (11) is sokat tett hozzá a csapat nagyszerű meneteléséhez. Volt olyan mérkőzés, amelyen Rédei Márk nyolc találatot (!) jegyzett.

Hogy a csapat mire lehet képes az országos mezőnyben, azt nem tudjuk, de arra biztosan számíthatunk, hogy ugyanolyan elhivatottam fognak készülni a megmérettetésre, mint ahogy tették azt a városi bajnokság esetén is Győrben…

 

Nézzünk egy másik újoncot, ezúttal Tatabányáról!

Tatabánya a legifjabb város az Országos Teremfoci Döntő történetében, hiszen először 2017-ben érkezett csapat a bányászváros akkor frissen elindult pontvadászatának bajnokaként. A T-Szol bronzéremnek örülhetett a hazai pályán megrendezett döntőben. Azt követően mindig új csapat indulhatott a fináléban, idén is így lesz ez, hiszen a Musashi Paint ebben az idényben jött, látott és győzött Tatabányán.

Pedig nem indult nekik túl jól a szezon: ugyan csere nélkül kiállva, de a csikócsapat alulmaradt az Aptiv-val szemben. A következő meccsen viszont már pontot szerzett az akkor már az idegenlégiósként leigazolt, nagypályán megyei II. osztályban, a Környi SE-nél futballozó Göböly Gergővel kiegészült újonc. Ugyan két fordulóban egy pont nem túl vaskos teljesítmény, de nem sokat kellett várni a nagy áttörésre: következő akadályként az ugyan hullámvölgyben levő, de már kétszeres tatabányai bajnok Grundfos tornyosult soron következő akadályként a kékmezesek elé. A végeredmény pedig egy lehengerlő 10:0 lett, a mérkőzés során a csapatkapitány Simonka Dávid mesterhármasig jutott.

Innentől pedig nem volt megállás. Ha egy üzlet beindul alapon módszeresen lépegetett a hőn áhított bajnoki cím irányába a Musashi Paint. Biztos védekezésből építkezve a labdákat a karmester Magyarcsik Zsolt osztogatta a kapu elé rendre villámgyorsan érkező társaknak, elsősorban Göböly Gergőnek és Simonka Dávidnak.

A kapuban egy ideig kereste a szent grált az újonc, az első fordulóban kényszerűen beállt Becsák Gábor után Balogh Zoltán következett a portán, majd ő adta át az ötödik körtől a stafétát Balogh Norbertnek, aki nagyon jól bevált ezen a poszton. A hátralevő mérkőzéseken egy kivétellel már végig ő védte a Musashi Paint pepitáját.

A csapat már az utolsó forduló előtt bajnok lett, mindössze az első két fordulóban pontokat veszítve, záró napon viszont 6:2 arányban alulmaradt a legfőbb üldöző T-Szol-lal szemben. Így a végelszámolásnál mindössze 1 ponttal lett bajnok a Musashi Paint, azonban támadógépezetük jelentős fegyvertény, melyet a +62 egységen álló gólkülönbség mutatójuk és igazol.

Bár lehetséges, hogy a csapatnak nélkülöznie kell a döntőben Göböly Gergőt, de még nélküle is komoly tényező lehet az alakulat a győri döntőben.

 

Rutinos csapat érkezik Székesfehérvárról: ismét Országos Teremfoci Döntőben a Hydro!

2018. januárban érkezett az Üzleti Liga Székesfehérvár mezőnyébe az alumíniumipari óriás, és ahogy a szakmában, úgy a pályán is a kezdetektől fogva professzionalitásra törekszik a koronázó város alakulata. Ötből öt, ahogy mondani szokás! Ennyi bajnokságban szerepelt eddig fehérváron a Hydro, és hát minden alkalommal első helyen is zárt a versengésben.

Ez már gyakorlatilag egyeduralkodás – érkezésükkor az akkori vezércsapat DENSO-val még nagyon megküzdöttek, azonos pontszámmal zárt a két gárda, de egymás elleni eredménnyel a Hydro lett a bajnok. A következő idényben viszont már ellentmondást nem tűrő pontelőnnyel (8 pont az őszi, 14 pont a téli idényben) lett aranyérmes a Norvég anyavállalat hazai egységének labdarúgócsapata.
A 2019-2020 évadban újabb kihívójuk lett a Városgondnoksága SE személyében, azonban az önkormányzat létesítményüzemeltető cégének csapatát is felül tudták múlni 5, illetve 6 bajnoki ponttal az őszi és a téli idényekben. Ebből adódóan a Hydro csapatának az utóbbi két évben még városi osztályozót sem kellett játszania, egyenes ágon mehetett a döntőbe.

A győztes csapaton ne változtass, hangzik a sportban jól ismert mondás – és hát a Hydro játékoskerete vajmi keveset is változott 2018 januárja óta. Jóllehet a kezdetben 21 fős névsor 14 főre olvadt, újként mindössze Kádas Miklós és Potó Alex érkezett idén, de a csapat gerince mindvégig ugyanaz maradt.

Nem lő túl sok gólt az armada, többet termelt náluk a bajnokságban a második helyezett Városgondnoksága SE, és az három évvel ezelőtti országos bajnok, most Fehérváron bronzérmes VIDEOTON is, de viszont annál jóval kevesebb gólt kapnak a Hydrosok.

Kevésszer kapituláltak az előző Országos Teremfoci Döntőben is a fehérváriak – mindössze háromszor, mégis csak a 6. helyre futotta akkor nekik, mert lőniük is csak egyet sikerült. Az 5. helyért folytatott meccset pedig büntetőpárbajban bukták el. Ugyan van a csapatnak már egy országos bronzérme 2018-ból, de ennél biztosan fényesebbre áhítoznak most Osváth Endréék.

Egyébként a csapat gólfelelőse Zab Zoltán, nem hiába az ő semlegesítését tartják rendszerint elsődlegesnek a Hydro soros ellenfelei. Zoltán a legutolsó bajnokságban 21 gólt termelt. A csapat többi tagja szokatlanul egyenlő arányban osztozik meg a további találatain, a házi góllövőlista következő öt helyezettje együtt úgy ért el 31 egységet, hogy közülük három játékos – Boros Benjámin Zoltán, Gráczer Bence és a csapatkapitány Osváth Endre is – egyenként hét-hét alkalommal rámolta be a játékszert az ellenfelek pepitájába.

Az idei mezőnyben esélyes lesz a meglepetésre a Hydro csapata, de biztos védekezésükből építkezve fontos lesz számukra a gólok szerzése is ehhez.

 

Nem sok olyan csapat van a bajnokságban, mely már az ezredforduló környékén is itt játszott, de a Procter & Gamble Old Boys az egyik ilyen!

2003. telén, az első Indoor Üzleti Ligában is elindult már a világszerte szinte minden háztartásba „beköltözött” multicég csapata! Akkor  egy A-liga hatodik helyezéssel tette le névjegyét. Azóta rendszeres résztvevő a Procter & Gamble, és bár szép folyamatosan alakul át a csapat, azért még most is akad a gárda játékosállományában több olyan focista, akik 10-12 éve a sikerek fő letéteményeseinek számítanak.

Ilyen például a pálya minden pontján feltűnő, lelkesedéséről és fineszes cseleiről ismert Hári Attila, aki 2013-ban vette át a csapat irányítását még akkor is lelkesen, megbízhatóan szervezve a csapatot, mikor több hónapos kiküldetését töltötte a világ egy távoli, egzotikus szegletében.

A Procter & Gamble Old Boys nem annyira az egyéni klasszisokról, sokkal inkább a minden játékost átható csapategységről ismert. A jelenlegi csapat gerincét a rutinos és az „újkorban” érkező játékosok ideális elegye adja. A még mindig villámgyors szélsőként ellenfél védelme mögé kerülni képes Joó Gábor, az ősidők Jármű Ligájában – anno Autosecurit Zrt. – színekben is szereplő, mára már a labdarúgás si-fu-jának tekinthető Bagossy Tamás, valamint a csapatkapitány Hári Attila mellett az új generációt elsősorban Hegedűs Attila és Nagy Péter képviseli. Talán ők öten a házi gólgyár sikereinek legfőbb letéteményesei.

A csapat doyen-je a hálóőrként is bevethető Asztalos Csaba, aki a rutinos Diószegi Krisztiánnal (korábban többek között MÁV Cargo, Concorde és Sykes) karöltve őrzi a Procter & Gamble Old Boys portáját.

A csapat egyébként egy alkalommal, mégpedig éppen 10 évvel ezelőtt bejutott az Ágazati Bajnokok Ligája budapesti döntőjébe, azonban a szereplést akkor végül nem tudták ott vállalni.

Az újabb kiugrásra 2020-ig kellett várni, mikor is idén az Ágazati Bajnokok Ligája C-csoportjában találta magát a Procter & Gamble a júliusi sorsolás után. Bár nem ez volt a legerősebb csoport, de a piros mezeseknek azért két csapatot csak maguk mögé kellett utasítaniuk a továbbjutáshoz! A nyitómeccsen baljós, egygólos vereséget szenvedtek az Oster Lízingtől, majd Hegedűs Attila triplájával az Informatika Liga bronzérmes Loxon csapatát felülmúlva jöhetett a mindent eldöntő találkozó a mezőny talán legmultinacionálisabb csapata, a Real Mahindra ellenében. Az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a Procter, és onnantól kezdve már nem volt kérdés, az ellenfél erejéből csak a szépítésre futotta.
Az igazán nagy falat a negyeddöntőben következett, ahol is a Vodafone alakulatát kapta a Procter & Gamble. Sikerrel alkalmazták azonban a lerohanás taktikáját, a szellőléptű Hegedűs Attila gyors duplájával behozhatatlan előnyre tettek szert valóban rutinos riválisukkal szemben.
A dobogóért folytatott harcban azonban, bár majdnem kikaparta a gesztenyét a Procter a későbbi győztes Medirex Zrt. ellenében, nem sikerült a bravúr. Végül a kissé fáradt Procter & Gamble Old Boys kikapott az ezüstért folyó csatában a Morgan Stanley-től, de budapesti harmadik helyével így is megérdemelten kvalifikált az Országos Teremfoci Döntőre.

Érdekesség, hogy a Procter & Gamble Old Boys-t a budapesti döntőben legyőző csapatok közül a covid miatt egyik sem lesz ott a győri döntőben…

 

Két év után újra Országos Teremfoci Döntőben a Vodafone!

Aki követi a Telecom és Média Ligát, az tudhatja, hogy két nagyágyú versenyez évről-évre az elsőségért. Az eddigi 17 pontvadászaton csak két alkalommal volt rajtuk kívüli másik cég a bajnok. Pillanatnyilag a Digi vezeti az örökranglistát 8 győzelemmel, de a Vodafone lemaradása csak egyetlen trófea, ráadásul a vörösingesek utolsó, egyben hetedik győzelmüket éppen ebben az idényben szerezték!
Jóllehet az Indoor Üzleti Liga nem igazán jött össze Szakál Miklóséknak, de kijelenthetjük, hogy remek formában várja a finálét a Vodafone.
És ez igaz még akkor is, ha a negyeddöntőben – többek között rövid kispadjuk okán – alulmaradtak a Procter & Gamble csapatával szemben, és a covid miatt kieső csapatok okán jutottak most szabadkártyával az Országos Teremfoci Döntőbe.

A nagyon hosszú ideje egyben levő, az egykori főiskola és különböző patinás egyesületekben zajló utánpótlás – éra óta együtt játszó gárdáról van szó, ahol a „hőskori részleget” jelölő Szakál – Nagy – Dancsok – Fülöp - Kiss – Baranyai hatosfogat jelenleg is a gárda részét képezi.

Az alakulat ugyan 2006-ban már nyert Ágazati Bajnokok Ligáját, akkor azonban még nem rendeztünk Országos Teremfoci Döntőt. Így csak a 2018-as fináléban lehettek ott, miután szoros 1:2 után végeztek második helyen az Ágazati Bajnokok Ligája döntőjében.

Természetesen ezúttal is a Telecom és Média Ligából kvalifikált a 16 legjobb budapesti csapat közé a vörös mezes gárda, ahol is az egyik legizmosabb, a D-jelű kvartettbe sorsoltuk őket. Ott először a papíron legkönnyebb ellenféllel, az LG-vel találkoztak, ám 3:2 arányban alulmaradtak az összecsapáson. A Vodafone azonban pont az a gárda, amely hamvaiból is képes feltámadni! A SAP Labs ellenében Fábián Bálint találatát követően Kiss Zoltán érkezett pontosan egy erőből kapu elé belőtt labdára, majd az új generációt képviselő Németh Donát egy nagy dugót követően okos góllal tette fel az i-re a pontot. Jöhetett a Morgan Stanley elleni meccs, melyet akár a két évvel korábbi ÁBL döntő visszavágójaként is felfoghattak a csapatok. A Vodafone pedig jelesre vizsgázott, az addig két csoportmérkőzését megnyerő, sőt még gólt sem kapó Morgan Stanley-t legyőzve csoportelsőként jutott a legjobb 8közé!
Ott ugyan jött a már említett botlás, de a Vodafone most újabb alkalmat kap az Országos Teremfoci Döntőben a bizonyításra, és Szakál Miklósék alighanem élni is szeretnének a lehetőséggel remek sorozatukat folytatva.

Öt csapat vívja tehát meg a végső csatát:

Dana Hungary Kft.
Hydro
Musashi Paint
Procter & Gamble Old Boys
Vodafone


Szeptember 12. szombaton Győrben kiderül, hogy melyik lesz közülük az év legjobb céges focicsapata!

Tóth Szabolcs

2020.09.10

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.