Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Őrségváltás Tatabányán? – az átalakult BorgWarner Campus bajnoki címre tör

2020 után ismét sikerült Üzleti Liga bajnokságot szerveznünk Tatabányán. A nagy esélyesnek számító Musashi Paint két év kihagyás után is az élbolyban van, az átalakult BorgWarner Campus azonban az élre tört.

2020. július 2-án véget ért az Üzleti Liga tatabányai bajnoksága, a következő két szezonban a koronavírus-járvány miatt nem tudtuk megrendezni a ligát. Tavaly év végén a „Mikulás” viszont elhozta a várva várt áttörést, december 7-én, több mint két év kihagyás után újraindult a sorozat, melynek házigazdája a Földi Imre Sportcsarnok.

A bajnokságba kilenc együttes nevezett, melyek oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással, 16 forduló után hirdetünk bajnokot. Idén március 8-án féltávjához ért a bajnokság, mi pedig megnéztük, hogy áll a tatabányai mezőny a mértani középnél.

A legnagyobb szenzációt eddig az élen kell keresni, ugyanis egy olyan együttes tartózkodik a tabella legtetején, amely bár rutinos Üzleti Liga résztvevőnek számít, kiugró eredményt azonban eddig nem igazán tudott elérni. A BorgWarner Campus idén begyújtotta a rakétákat és eddigi nyolc bajnokijából mindössze egyszer hibázott, így 21 pontjával vezeti a bajnokságot. Egy kis érdekesség: a fent említett 2020-ban befejeződő utolsó meccsét is ők „játszották”, azért az idézőjel, mert az akkori ellenfél, az Otto Fuchs nem tudott megjelenni, így 5-0-s győzelemmel zárták a bajnokságot. A lendület pedig azóta is tart, igaz, azóta sok minden történt.

Az akkori szezont az ötödik helyen zárták, 2019-ben nyolcadik, 2018-ban harmadik, 2017-ben szintén ötödik lett. Most azonban egy új korszak kezdődött, a folyamatok megértésében segítségünkre sietett az együttes csapatkapitánya, Hideg Richárd.

„Igen akkor minden más volt. Sokszor nem is voltunk elegen a mérkőzéseken, ez is a problémáink közé tartozott. Most egy fiatal csapat vagyunk, akik szeretnek focizni. Teljesen kicserélődött az együttes, a régi arcok közül csak én maradtam" – nyilatkozta nekünk Hideg Richárd. A remek eredmények kissé meg is lepték a rutinos csapatkapitányt.

„Elsősorban köszönjük a cégnek, hogy benevezett minket. Próbáltuk a legerősebb keretet összerakni ami úgy néz ki sikerült is. Egy jó társaság, csapat lettünk! Talán meg mi sem így képzeltük el az első félévet, nem gondoltuk, hogy féltávnál az első helyen fogunk állni, ez egy nagyon jó érzés. Hajtós, pörgős meccseket játszottunk eddig. Voltak könnyebb és nehezebb összecsapások, de a végén eddig mi jöttünk ki győztesként a legnagyobb részben. Reméljük, a folytatás hasonlóképpen sikerül.”

Hideg zárásként szót ejtett a legnagyobb riválisról, a Musashi Paintről is: „Sejteni lehetett, hogy ismét harcba szállnak majd az első helyért. Nagyon jó és összeszokott csapatról van szó. Jó focit játszanak, nem hiába nyertek a győrben rendezett országos döntőn is, amihez szeretnék gratulálni nekik! Ellenben ebben az évben mi is ugyanezt szeretnénk elérni!” - nyilatkozta a csapatkapitány.

A Musashi Paint a második helyről bízik abban, hogy a téli vereséget vissza tudja adni a listavezetőnek és egy a „második félidőben” megfordítja a bajnokság állását. A oroszlányi csapat 19 pontot gyűjtött nyolc forduló alatt. A kék mezes együttes 2019-ben csatlakozott az Üzleti Ligához, első évében rögtön megnyerte a bajnokságot, egy ponttal előzte meg a T-Szolt. 2020 őszén újoncként nyerte meg az Országos Teremfoci Döntőt, ilyen bravúrra eddig senki nem volt képes.

A hátrány nem behozhatatlan, az együttes csapatkapitánya, Simonka Dávid azonban nem tud maradéktalanul boldog lenni. Örülünk, hogy újra tudunk szerepelni a bajnokságban. "Hazudnék ha azt mondanám, hogy a tabellán elfoglalt helyezésünk alapján teljesen elégedett vagyok" – nyilatkozta nekünk Simonka Dávid. Itt is történtek változások, azonban nem olyan drasztikus mértékben, mint a BorgWarner Campusnál: „Úgy érzem a csapat egyben van, talán mondhatom azt, hogy az előző kiíráshoz képest erősödtünk. Négy fő csatlakozott hozzánk és hárman távoztak a keretből.”

Zárásként a listavezető együttest méltatta, de annyi kulisszatitkot elárult, hogy nem fognak túlságosan ráfeszülni a visszavágóra. „Egy masszív jó képességű társaságnak tartom őket, úgy néz ki idén velük kell küzdenünk az első helyért. Nem készülünk külön ellenük, minden mérkőzésen a győzelem a cél, ez nem lehet másképp ellenük se. Egyértelmű célkitűzésünk a bajnokság megnyerése.” - jelentette ki bátran Simonka Dávid.

A dobogóért szintén komoly küzdelem várható, vélhetően az Aptiv és a Güntner-Tata páros közül kerülhet ki a bronzérmes. Előbbi egyedüliként a mezőnyből legyőzte a BorgWarnert, utóbbi pedig a leghatékonyabb támadósorral rendelkezik, a nyolc összecsapáson 36-szor talált be.

A Vincotech FC négy győzelemmel és négy vereségével szinte felezi a tabellát az ötödik helyével, ráadásul 12 pontjával hárompontos előnyben van a Lotte-NFS Trans Kft. duó előtt, utóbbi kettőt szeretné levadászni az Otto Fuchs (hat pont), a Volta pedig első pontszerzéséről álmodik a tavaszi folytatásban. A bajnokság május 18-án fejeződik be.

A cikk elkészülése óta több mérkőzést is játszottak, ezek nem kerültek bele az összefoglalóba, az írás az első nyolc fordulót összegzi.

A tatabányai bajnokság aktuális tabellája itt megtekinthető
 

Forgács Milán

2023. március 23.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.