Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Nyári szünetre ment az Üzleti Kosárliga, de előtte három bajnokot is avattunk

Június 14-én értek véget az Üzleti Kosárliga 2 küzdelmei, amely nagyon komoly izgalmakat hozott végig, ráadásul két újonc csapat is a csúcsra ért.

Március 6-án 27 csapattal vette kezdetét az Üzleti Kosárliga 2, így az Osztályozók után 3 ligában vágtak neki a Főtáblának a csapatok. Meglepetésre a legalsó ligába kvalifikálta magát a Richter csapata, akik általában a A-ligában is a dobogóért szoktak küzdeni, de a Kyäni Team C-ligás szereplése is egyértelműen a meglepetés kategóriába tartozik, így ha ránéztünk a névsorra ezt a két csapatot mindenképp a bajnoki cím legnagyobb esélyeseinek tippeltük volna. Viszont érkezett egy újonc alakulat is a MKOSZ személyében, akik az első mérkőzésükön még sima vereséget szenvedtek a Groupamától, a másodikon viszont már csak 1 ponttal kaptak ki, a liga élcsapatai közé tartozó IFUA-tól, viszont 2/2 vereség után a C-ligába kerültek. Akkor még nem lehetett tudni, de egy bajnoki döntőnek is beillő mérkőzéssel nyitottak egyből a Sanofi ellen, ahol 51-45-re nyerni tudtak, pedig 4-14-re elbukták az első negyedet, de fordítani tudtak és innentől kezdve minden meccsüket megnyerték és 100 %-os mérleggel bajnokok lettek.
Szeretnénk folytatni a sorozatot és célunk, hogy minden bajnokságot, amiben elindulunk, megnyerjünk! – nyilatkozta Kun Róbert az MKOSZ csapatkapitánya.

A bajnokság második helyére az imént már említett Sanofi futott be, akik 6 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtek el, ugyanilyen mérleggel szerzett bronzérmet a Richter csapata, a negyedik helyre pedig a másik esélyesnek gondolt KyänTeam futott be.

A B-ligában ránézésre a Yettel tűnhetett nagy esélyesnek, akik a 2022/23-as Üzleti Kosárliga A-ligájában ezüstérmet szereztek, mindössze 1 ponttal lemaradva a Morgan Stanley-től. De ott volt a HungaroControl is, akik sokszor jól teljesítenek és nagyon nagy rutinnal is rendelkeznek. Azonban itt is bejött a képbe egy újonc csapat a United Consult Champion személyében, akiknek már a nevükben is benne volt, hogy mi a céljuk és végül be is húzták a B-ligát az egész ligában 238-al a legtöbb pontot jegyző Krasznai Tibor vezetésével. Pedig nem kezdte jól a bajnokságot az UCC, egy nagyon parázs meccsen kikaptak egyből az Accenture csapatától, majd a harmadik meccsükön egy meglepetés vereséget szenvedtek a Ball-In Teamtől, ezután viszont nagyon összekapták magukat és simán megverték az élmezőnyből a HungaroControlt, a Robert Boscht és a Yettelt is. Így végül 6 győzelemmel és 2 vereséggel megnyerték a B-ligát, holtversenyben lett végül a második a HungaroControl, a harmadik helyre pedig a Robert Bosch futott be.

Készítettünk egy rövid interjút a United Consult Champions csapatkapitányával Zsömle Balázzsal, aki így nyilatkozott:

Újoncként sikerült egyből bajnokságot nyernetek, milyen célokkal vágtatok neki az Üzleti Kosárligának?

Nulladik cél az volt, hogy 1 nappal a jelentkezési határidő lezárulta előtt sikerüljön kvalifikálódni. Mellette az első és legfontosabb cél volt, hogy jól érezzük magunkat, a cégen belül szorosabb kapcsolat legyen a kollégák között ezzel is, mivel különböző területeken vagyunk, sokszor a napi munkákban nem is találkozunk. Nem mellesleg ott lebegett végig a szemünk előtt, hogy minél jobb hely elérése is kiemelt célunk. Ha elindulunk valahol, legyen az egy tender, vagy a Balaton körbefutása, esetleg egy céges kosárlabda meccs, nyerjünk. Ez a versenyszellem is összeköt és összekovácsol minket.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Mivel mindenki a csapatból, aki a pályán küzdött és lelkes szurkolónk a pálya szélén is pozitív érzésekkel zárta ezt a Bajnokságot, így úgy gondolom, hogy a terveink egyértelműek. A következő Bajnokságban is szeretnénk elindulni és minél jobb helyen zárni. A csodálatos közönségünknek újabb sikereket adni. 

Legvégül pedig jöjjön az A-liga, ahol az Osztályozókban a legjobban teljesítő 9 csapat játszott hétről-hétre a bajnoki címért, végül pedg 8 mérkőzés után az első 3 helyezett azonos pontszámmal végzett. Ennél izgalmasabban nem is alakulhatott volna az Üzleti Kosárliga 2 topligája. A csapatok között nem igazán volt meglepetés, nagyjából a megszokott nevek kvalifikálták magukat az A-ligába, egyedül az újonc PwC volt, aki kérdőjel lehetett a többi csapat számára. Az 22/23-as Üzleti Kosárligát megnyerő Morgan Stanley Charging Bulls volt a bajnokság legnagyobb esélyese, de ott volt kihívóként a Deloitte Dragons, a KPMG, az IFUA és az MVM is ismét. Az utolsó előtti fordulóig úgy nézett ki, hogy az addig 100%-os Morgan Stanley ezt a bajnokságot is be fogja húzni, de akkor egy hatalmas mérkőzésen 55-50-es vereséget szenvedtek az addig 1 vereséget számláló PwC csapatával szemben, akiknek ez volt az utolsó meccsük, így 15 ponttal végeztek. Ugyanígy állt a Deloitte és a Morgan is, de nekik még volt egy elmaradt meccsük. Mindkét alakulat megnyerte az utolsó meccsét, így három csapat végzett 15 ponttal a végén. Ráadásul még körbeverés is volt a csapatok között, amiből a Deloitte Dragons csapata jött ki a legjobban, akik egy B-ligás bajnoki cím és egy A-ligás 4. hely után megnyerték az A-ligát is. A második helyre az újonc PwC futott be, a Morgan Stanley Charging Bulls játékosai pedig a bronzérmet akaszthattak a nyakukba. A A-liga legjobb pontdobója nem meglepetésre Dinnyés Dávid lett, aki kiemelkedően nyerte ezt a versenyt 237 ponttal, mögötte Czepanecz Tamás és Ege Tunceli következett.

A bajnokcsapat csapatkapitánya Takács István is válaszolt pár kérdésünkre:

Egy B-ligában elért bajnoki cím és egy A-ligás 4. hely után ezúttal az A-ligában is sikerült a csúcsra érni, szemmel látható a fejlődés a csapatnál, ez minek köszönhető?

A siker részben a csapat elszántságának és elhivatottságának, valamint az edzők és vezetőség kiemelkedő munkájának köszönhető. Az összetartó csapategység és a folyamatos fejlődési törekvés hihetetlenül fontos tényezők, amelyek lehetővé tették ezt az eredményt.
A játékosok kitartása és a kemény munka, amit a pályán és az edzéseken belefektettek, mindenképpen kiemelkedő eredményekhez vezetett. Az edzők kiváló taktikai kidolgozásai, a motivációs erő és a stratégiai tervezés szintén hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat a legjobb formáját hozhassa ki magából. Olyan környezet jött létre, amelyben a csapat fejlődése, a játékidő és a sikerei előtérbe kerülhettek. A jó kommunikáció, a megfelelő támogatás és az összehangolt munka mind hozzájárultak a csapat előrehaladásához.

Összességében, ezek az összetevők együttesen teremtették meg az ideális feltételeket a csapat fejlődéséhez és a csúcsra éréshez. Nagy elismerést érdemelnek a csapatok! (Dots és Dragons) és az egész stáb azért, hogy ilyen sikerre volt képes, ilyen kevés idő alatt! Remélem, hogy fenn fogjuk tudni tartani ezt a lendületet és továbbra is hittel és elszántsággal fogunk tudni előre haladni a jövő kihívásai felé!

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

A 2023 tavaszi ligában két csapattal, a Green Dots és a Dragons színeiben indultunk. Szeretnénk, ha lehetséges, továbbra is mindenkinek adni elég játék és fejlődési lehetőséget. Nagyon fontos számunkra, hogy mindenki élvezhesse a kedvenc sportját felhőtlenül.
A másik határozott célunk, hogy a következő szezonban is dobogósak legyünk. Szeretnénk, ha fennmaradna az elhivatottság, a csapategység és tovább tudnánk fejlődni.

Őszintén köszönöm Szűcs Rékának és Medveczky Fanninak, akik 2022 tavaszán létrehozták a csapatot és az edzőknek, Wenczel Richard és Eperjesi Tamásnak a ténylegesen kiváló és odaadó munkájukért, nélkületek ez nem lett volna lehetséges és ilyen “fun”. Nem utolsó sorban a csapatnak, aki ennyire kitartóan, minden héten edzésekre is lejártak és a meccseken is mindig odatették magukat.

 

Halmos Attila

 

 

 

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.