Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Nem adja könnyen a címvédő – továbbra is a KPMG skalpjára vadászik mindenki

Március 20-án, hétfőn folytatódik az Üzleti Liga őszi-tavaszi műfüves bajnokság. Továbbra is 48 csapat verseng a legjobb helyekért, de a mezőnyt továbbra is a címvédő KPMG vezeti.

Tavaly szeptember 28-án a KIVING KFT. győzelmével rajtolt el a második Üzleti Liga őszi-tavaszi műfüves bajnokság. Az őszi küzdelmek november 16-ig tartottak, onnantól téli álomra vonult a mezőny, a leglelkesebbek azonban itt sem maradtak futball nélkül, ugyanis az elmúlt két hónapban a Indoor Üzleti Kupa Budapesten lehetett versenyezni. Ezt a tornát végül a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. nyerte meg.

Március 20-án azonban újra elindul az őszi-tavaszi bajnokság, amely május 17-én ér véget majd. Összesen 48 csapat nevezett, melyek a kiesés és feljutás rendszere alapján, az új csapatokkal kiegészülve tagolódtak három bajnoki osztályba (A,B,C). Az A-liga utolsó két helyezettje kiesik a B-ligába, cserébe a második divízió két legjobbja feljut a legjobbak közé. A B- és a C-liga között hasonló a menetrend. Eddig hat fordulót sikerült megrendezni ősszel, a maradék kilenc játékhét után dől el a bajnoki cím sorsa.

Az A-ligában címvédőhöz méltó játékot mutatott be ősszel a KPMG. A kék mezes együttes tavaly megnyerte az első Üzleti Liga őszi-tavaszi műfüves bajnokságot, valamint a nyári bajnokságot is. Az őszi szezont ott folytatták, ahol a nyarat abbahagyták, mind a hat összecsapásukat megnyerték, így egyedüliként az A-liga mezőnyéből, százszázalékos mérleggel, 18 ponttal vezetik a tabellát. A topcsapat idén kihagyta a Indoor Üzleti Kupa Budapest tornát, az együttes csapatkapitánya, Verasztó Bence szerint azonban ezt a döntést nem kell túlgondolni.

„A terem talán kevésbé fekszik a csapat játékstílusának mint a műfüves borítás, ennek ellenére minden évben nagyon élveztük a terembajnokságokat, viszont a teremtorna jellegű lebonyolítást idén elengedtük” – nyilatkozta az Üzleti Ligának Verasztó Bence. A támadó beszélt a tavaszi tervekről is, a csapategység megmarad, azonban nem elképzelhetetlen, hogy megismerhetünk néhány új nevet is. „A keret legnagyobb része évek óta együtt van, de folyamatosan figyeljük a potenciális jelölteket, nem kizárt a vérfrissítés.”

Érdemes azonban kiemelni, hogy a hat megnyert mérkőzés ellenére az igazán kemény összecsapások az elkövetkező hónapokban várnak a csapatra, ugyanis közvetlen riválisaival, a Pallérral, az EY-yel, a PwC Magyarországgal és a Wise FC-vel még nem játszott, első meccsük szintén parázs lehet, ugyanis a thyssenkrupp friss tornagyőztesként érkezik a műfüves borításra. A munka nagy része még csak most jön, ezzel Verasztó is tisztában van:

„Voltak meccsek, ahol sikerült felpörögnünk, jól játszanunk, örülünk, hogy 100%-os teljesítménnyel zártuk az őszi szezont, de pontosan tudjuk, hogy még az út elején vagyunk. Minden ellenfél ellen egyformán készülünk, de nagyon várjuk már a közvetlen riválisok elleni párharcokat.”

A Pallérra mindenképp érdemes lesz odafigyelni, ugyanis az együttes remek formában van, döntőt játszott az Indoor Üzleti Kupa Budapesten, és ebben a bajnokságban is 15 pontot már összeszedett a maximálisan megszerezhető 18-ból. A harmadik helyen álló EY a KPMG mellett az egyedüli veretlen együttes, a Wise FC-re pedig a gyengébb rajt ellenére is érdemes lesz odafigyelni, ugyanis tavaly például sikerült legyőzniük a KPMG-t is. A hatodik helyen álló MNB szintén egy olyan együttes, amely meglepetést szolgáltathat, ugyanis eddig mindössze öt gólt sikerült kapniuk, ezzel övék a legstabilabb védelem. A mögötte álló SMP Solutions szintén jól összerakta a védelmet, csupán hatszor sikerült gólt kapniuk.

A B-ligában a WizzAir vett repülőrajtot, szintén hibátlan mérleggel vezetik a csoportjukat és kiváló esélyük nyílik arra, hogy az őszt már az élvonalban kezdjék meg. A kék-fehér mezes együttesnek nagy előnyére válhat, hogy egyik közvetlen riválisával, a harmadik helyen álló B+N-nel már játszott, ráadásul azon a találkozón nagy arányú, 5-1-es győzelmet aratott. A B+N ennek ellenére is komoly veszélyt jelent még, maradék öt találkozóját megnyerte, ezen felül a legtöbb lőtt gól, és holtversenyben a legkevesebb kapott gól is hozzájuk fűződik. Kettejük közé pedig a Yettel ékelődött be 16 ponttal, nagy valószínűséggel hármójuk között dőlhet el, hogy ki lesz a két feljutó. Egy nagy hajrá esetén az Idemiának lehet még sansza.

Végezetül a C-ligában folytatódhat az FC Baker Hughes tündérmeséje. A zöld mezes együttes úgy vezeti szintén hibátlan, százszázalékos mérleggel a csoportját, hogy újonc csapatról beszélünk, eddig minden akadályt sikerrel vett a csapat. Mindezt pedig közönségszórakoztató futballal teszi, 37 lőtt gólja kiemelkedően jó statisztika, a 48 csapat közül ők szerezték a legtöbb gólt. A feljutásért azonban még a LastPass és az MFB Zrt. is bejelentkezett, előbbi 15, utóbbi 12 ponttal követi a listavezetőt, ám az MFB-nél érdemes kiemelni, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. A három együttes még nem játszott egymással, így itt is komoly izgalmakra lehet számítani tavasszal. A többi újonc csapat (Deloitte, Agoda, B+N Referencia Zrt. 2, B+N 3) közül a Deloitte áll a legjobban, a hatodik helyről várhatja a folytatást.

Részletes tabella itt


 

Forgács Milán

2023. március 14.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.