Ma 2020. 7. 3. péntek, Kornél napja van. Holnap Ulrik napja lesz.
„Még nem vagyunk a teljesítményünk maximumán” - 24 mérkőzés óta veretlen a Wizz Air

Egy éve, két hónapja és egy hete, 2019. március 18-án hagyta el legutóbb vesztesen a pályát az Indoor Üzleti Liga C-ligájának jelenlegi éllovasa, a Wizz Air, amely azóta 24 mérkőzésen nem talált legyőzőre. A három ligán átívelő szériát figyelemmel követik a csapattagok is, akik hétfőn folytathatják a remek sorozatot.

- Emlékeim szerint az őszi Ágazati Liga megnyerését követően adtuk össze először a mérkőzéseket, majd konstatáltuk, hogy milyen remek teljesítményt nyújtottunk – válaszolta megkeresésünkre a Wizz Air csapatkapitánya és PR-menedzsere, Dömötöri Tamás. - Azóta ez is egyre jobban hajt minket előre, hétről-hétre szeretnénk bebizonyítani magunknak, hogy képesek vagyunk kétszer 20 percen keresztül folyamatosan koncentrálni. Ez eddig majdhogynem 100 százalékosan sikerült is.

A mérleg tavaly március óta 20 győzelem és négy döntetlen, azaz majdnem hibátlan teljesítmény, igaz, a februári ikszekért (néhány nap leforgása alatt egy 3-3 az IFUA és 2-2 a Digi ellen) nagy árat fizetett a csapat, amely az osztályozót követően csoportmásodikként a főtábla C-ligájába nyert besorolást. Ott négy fordulót követően jelenleg listavezető.

- A jelenlegi csapat magját adó gárda négy-öt éve játszik együtt, ám körülbelül két éve alakult ki az ütőképes formáció – magyarázta Dömötöri Tamás. - Tavaly ősszel tovább erősödtünk, hiszen Latka Dariusz személyében egy olyan játékos is bekerült a csapatba, aki az eddig hiányzó csapatrészek közötti űrt ki tudta tölteni, jelenléte meg is látszik a teljesítményünkön. Most azt látom a csapaton, hogy küzdeni tudásban és akaratban biztosan magasabb szinten vagyunk bárkinél, a játéképítés terén pedig folyamatosan fejlődünk. Úgy gondolom, hogy még nem vagyunk a teljesítményünk maximumán, tudunk fejlődni, ezzel is még több borsot törve az ellenfelek orra alá. Nagyon várjuk a Bajnokok Ligáját, nekünk az idei lesz az első alkalom, hogy részt veszünk rajta, de addig is mindent megteszünk, hogy ismét behúzzuk a győzelmet a C-ligában.

Az őszi sorozatban, az Ágazati Ligában kilenc, az idén pedig már 11 gólt szerző Latka Dariusz (aki ezzel az együttes legeredményesebb góllövője, pillanatnyilag harmadik a C-liga góllövőlistáján, melyet az LG 15 gólos játékosa, Hegedűs Tibor vezet) mellett Dömötöri Tamás kiemelte a kapus, Sándor Csaba szerepét is, aki vízilabdás múltjából nagyon sokat kamatoztat futballkapusként is, nem mellesleg kiváló reflexszel rendelkezik. A csapatkapitány szerint a Wizz Air titka emellett abban is rejlik, hogy náluk ötvöződik az idősebb korosztály rutinja és a fiatalabb korosztály lelkesedése. A játékosok átlagéletkora 36 év, a jelenlegi csapat legidősebb tagja a 44 éves csapatkapitány, Dömötöri Tamás, a legfiatalabb pedig az 1995-ös születésű Ravasz Márk.

A csapat alapvetően a védekezésre rendezkedik be. Legalább három, de néha négy csapattag is a védelemre összpontosít, a jellemzően fiatalabbakból álló támadószekció feladata pedig a gyors támadásvezetés. A fegyelmezettség mellett nagyon fontos a türelem és a mentális felkészülés is. Utóbbinak része például a tudósítások elolvasása és a mérkőzések elemzése, valamint az esélylatolgatás is.

Véletlen egybeesés, de úgy alakult, hogy az Indoor Üzleti Liga főtáblájának C-csoportjában 2020. május 25-án, hétfőn Wizz Air–Magyar Telekom DSC mérkőzést rendezünk. Ugyan a ma esti mérkőzés jó két hónapot csúszott, de eredeti időpontja szinte pontosan egy évvel követte azt a napot, hogy a Wizz Air máig utoljára kikapott a hétfői riválistól.

-  Akkor sajnos csere nélkül és három sérülttel álltunk ki, ezzel ellentétben hétfőn szinte teljes létszámban tudunk jelen lenni, biztos vagyok benne, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a siker érdekében – mondta az esti összecsapás kapcsán Dömötöri Tamás. - Nem becsüljük le az ellenfelet, tudjuk, hogy jó játékerőt képvisel, de nem szeretnénk a jubileumot elrontani. Már a 24 veretlenül megvívott mérkőzés is nagy fegyvertény, azonban a 25. meccs és az idei ötödik mérkőzésünkön az ötödik győzelem feltenné a pontot az i-re.

A Wizz Air négy győzelemmel első, a Magyar Telecom DSC pedig egy-győzelemmel és döntetlennel ötödik a tabellán.

 

Hatos Szabolcs

2020. május 25.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.