Ma 2020. 10. 1. csütörtök, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Kirobbanó forma a 2013-2014. évi céges kosárbajnokságon

Évekig volt a hazai NBI-es bajnokság ikonja, az élmezőny számos alakulatában szerepelt csapatkapitányként, most a munka és a család mellett az Üzleti Ligában kosarazik - Puskás Artúrt, a DigiSport játékosát kérdeztük, miután kiemelkedő eredményével felkerült az Üzleti Kosárliga örökranglistájára.
A remek játékossal készült interjúnkat az alábbiakban olvashatjátok:

Szenzációs eredményt értél el a NESS Hungary ellen, 54 pontoddal második helyre jöttél fel az Üzleti Kosárliga örökös dobólistáján az 55 pontos Szatmári Ákos (MOL) mögé. A még aktív Üzleti Liga játékosok között viszont Te vagy most a csúcstartó! Számítottál ilyen jó teljesítményre? 

- Miután az első nyolc mezőnydobásom sikeres volt éreztem,hogy dobnom kell. A társak szóltak a 3. negyed végén a rekordról. Ott már nem volt visszaút...


A második bajnokságod óta ott vagy mindig a dobólista élmezőnyében, de nyerned még nem sikerült. Miután a legutóbbi meccsen is 49-et hintettél, most már tudatosan törekszel a gólkirályi címre? Kiktől tartasz leginkább ebben a versenyben? 

- Nem motivál a gólkirályság. Ellenben az arany igen. Ez az utolsó szezonom, igyekszem hasznosan eltölteni ezt a pályán... 


Milyen bajnokságokban játszottál korábban?

- 25 évig voltam aktív játékos, ezalatt nyertem Országos Ifjúsági Bajnokságot (Tungsram), szerepeltem 55 alkalommal a magyar UP. válogatottakban. 17 évig voltam profi, NB1-es játékos. Közel 500 mérkőzésen léptem pályára. Három alkalommal, három különböző csapattal vívtam ki a "B" csoportos feljutást (Százhalombatta,MAFC és JKSE). Emellett tagja voltam a Debreceni Vadkakasok bajnoki ezüstérmes és ULEB Kupa résztvevő gárdájának. Megfordultam, a teljesség igénye nélkül Szolnokon, Nyíregyházán, Dombóváron, Jászberényben, Debrecenben például. 


Mit tartasz a legfőbb erősségednek?

- Anno, amikor még edzésben voltam, akkor beszélhettünk volna ilyesmiről, most már csak a rutinomból élek...

Értél el már valaha egy meccs alatt ilyen magas dobott pontszámot? 

- Utánpótlásban 47, NB1/B-ben 35, míg az A csoportban 30 egység a csúcsom illetve tavaly, egy barátom felkérésére besegítettem egyetlen mérkőzés erejéig az NB2-ért küzdő Göd csapatának, akkor dobtam 54 pontot. 


Nemcsak Te, hanem a csapat is jó formát mutatott az osztályozókon, hiszen meccsenként 80 volt a pontátlagotok. Szerinted át tudjátok menteni ezt a kirobbanó formát a nehezebb meccseket tartogató A-ligára is? 

- Nem tartom valószínűnek, hogy ott is képesek leszünk ennyit átlagolni, sokkal jobban felkészített ellenfelek várnak ránk majd. 


Már jó ideje az Erste Bank a legnagyobb riválisotok. Az 54 pontodat vehetik akár üzenetnek is? 

- Vehetik aminek akarják, én nem tulajdonítok ilyen mögöttes tartalmat ennek. 


Készültök valami új taktikával idén az A-ligás ellenfelek, és különösen az Erste ellen? 

- Egy ponttal többet akarunk dobni, mint az aktuális rivális... 


Ha a Főtábla alapszakasz végén Ti is és az Erste is az első három hely valamelyikén végeztek, akkor a Főtábla Rájátszásban újra megmérkőztök egymással. Érzésetek szerint a két rangadó az eddigi egyel szemben könnyebb, vagy nehezebb feladatot jelent számotokra? 

- Jobb ötlet, feltétlenül a többszöri randevú. Reálisabb képet ad a valós erőviszonyokról. 


Mivel korábban befejeztétek az osztályozókat, számotokra most bajnoki szünet van. A szünetet pihenéssel, vagy inkább már a Főtábla küzdelmeire való készüléssel töltitek inkább? 

- Egyénileg edzegetünk, ki így, ki úgy. Csapatilag kizárólag a feldobás előtt találkozunk...


Mi csapatotok elsődleges célja ebben a 2013-2014. évi, eddigi leghosszabb Üzleti Kosárliga bajnokságban? 

- Arany, csak az arany, ezüstből volt elég...

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.