Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Két vesztes szett után fordítás - most pályán kívül is bemutatkozik az újonc

Közel három év szünet után tudott újraindulni az Üzleti Röplabdaliga, de ha már így volt, a nevezők minden helyet le is foglaltak a mezőnyben. Több Üzleti Liga partnercég is alapított korábbi sportágai mellett röplabdacsapatot, de akad egy olyan vállalat a mezőnyben, amely most először méreti meg magát az Üzleti Liga küzdelmeiben.
Új cégeket bemutató cikksorozatunkban ezúttal az Avis Budget Group-pal készítettünk interjút.

Az Avis Budget Group egy amerikai multinacionális vállalat, melynek profilja a gépjármű kölcsönzés és kapcsolódó szolgáltatások. A budapesti szolgáltató központban leginkább ügyfélszolgálat, pénzügy és kereskedelmi támogatás funkciókkal támogatjuk a szervezet működését, főként a nyugat-európai országokban - árulta el a csapat kapitánya, Csizmadia Roland.

- Úgy kerestetek meg bennünket, hogy még nem is volt aktuális versenykiírásunk. Honnan értesültetek az Üzleti Röplabdaligáról?

- Igen, ez valóban így történt. Tavaly állt össze először a cégnél egy röplabda csapat. Nyáron került megrendezésre a szolgáltatási szektor számára egy egynapos strandröplabda bajnokság. Igen sikeresen zártuk ezt az eseményt és ezen felbuzdulva konkrétan „rágugliztunk”, hogy milyen lehetőségek vannak még. Kifejezetten céges eseményekre kerestünk és így jutottunk el az Üzleti Ligához.

- Mennyire volt nehéz feladat egy egész röplabdacsapat összeállítása a cégen belül? Hogyan zajlott a toborzás?

- Nem volt nehéz feladat. Az alapot a tavalyi csapattagok alkották, akik nagyrészt ezt a versenyt is tudták vállalni. Első körben őket és rajtuk keresztük a kollégákat próbáltam elérni és felkelteni az érdeklődést a liga iránt. Emellett kiküldtünk egy hivatalos kommunikációt is a teljes cégnek, hogy mindenki tudjon erről a lehetőségről, akit kicsit is érdekel a röplabda és legyen egy központi platform is, ahol tudnak jelentkezni. Így alakult ki a jelenleg 13 fős keret, ami segít abban, hogy mindig legyen 6 fő, aki ki tud állni.

- Egy helyről jönnek a játékosok, vagy esetleg több részlegről, több telephelyről állt össze a csapat?

- Egy helyről jön mindenki tőlünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki mindenkit ismert, mivel a központunk jelenlegi mérete nagyjából 800 fő körül mozog.

- Milyen hagyományai vannak a cégeteken belül a sportolásnak, aktív programoknak?

- Van egy önkéntesekből álló csapatunk, a Fun Factory, ennek vagyok én is tagja. Mi fogjuk össze és szervezzük meg a Szórakozás, a Well-being, a Család és a Jótékonyság pillérekhez tartozó eseményeket. A sport események a fizikai well-being kategóriába tartoznak. Vannak rendszeres események, mint a heti rendszerességű jóga és futó klub vagy a folyamatosan rendelkezésre álló csocsó és léghoki asztal, vagy az újonnan beszerzett asztalitenisz. Emellett van lehetőségünk egyszeri eseményeken/versenyeken is képviselni a cégünket. Van többféle futóverseny, amik nagyon népszerűek és emellé kerestünk olyan más lehetőséget, amivel a futók mellett más kollégákat is be tudunk vonni. Kifejezetten örülök, hogy az Üzleti Liga nem egy egy-két napos esemény, hanem rendszeres lehetőséget teremt a játékra hosszabb időn keresztül.

- Tudtatok együtt játszani, készülni a bajnokságra?

- Talán ez volt a legnagyobb nehézség a szervezés szempontjából. Onnantól, hogy összeállt a keret, egy online meeting során beszéltünk arról, hogy kinek milyen háttere van, mennyire van gyakorlatban és mik az erősségei, amire tud a csapat építeni, de sajnos a gyakorlatban nem tudtuk kipróbálni, így az első forduló során élesben kellett kiismernünk egymás játékát, ami nem volt előnyünkre.

- Mik a célkitűzéseitek az első versenyen, van-e ismerős csapat, vagy olyan ellenfél a mezőnyben, aki ellen hatványozottan készültök?

- Ahhoz képest, hogy új csapat vagyunk ezen a versenyen, elég ambiciózusok vagyunk. Azt gondolom, hogy megvan bennünk a tudás és az akarás is, hogy nyerjünk és ezért mindent meg is fogunk tenni. Az alap csapat nagyon erős és a többiek is tehetségesek és lelkesek, szóval minden esélyünk megvan erre. Megnéztük a csapatrangsort és a legerősebb két csapatnál biztos, hogy a maximumot kell adjuk, hogy ezt el is érjük. Az ExxonMobil csapattal találkoztunk már tavaly és jelenleg velük vagyunk összesorsolva. Biztosan tudom, hogy mindkét oldalról egyfajta mérföldkőnek fogjuk tekinteni a meccs kimenetelét és remélem a felsőházban is újra össze fogunk tudni csapni velük.

Úgy legyen, és ehhez az első meccsen bemutatott bravúros fordítás is bizonyára erőt ad majd. További jó játékot kívánunk a bajnokságban és köszönjük szépen az interjút.


Tóth Szabolcs
2023. január 18.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.