Ma 2024. 3. 19. kedd, József napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
Ismét a Grundfos lett a bajnok Tatabányán!

A 2018/19-es szezonban hét helyett már kilenc csapattal vághattunk neki a monstre (2018 októberétől 2019 áprilisáig tartó) évadnak, hiszen az előző évhez képest a Vincotech ketté bomlott SE és FC csapatokra, míg a Túze Team újoncként, mindenféle tapasztalat nélkül ugrott fejest a mélyvízbe. Kellett is nekik pár mérkőzés, mire felvették a versenyt a „rutinos öreg rókákkal”, ez eleinte meglátszott a teljesítményükön is, de a bajnokság végére úgy összeszedték magukat, hogy mindössze egyetlen nyert mérkőzésen múlott volna, hogy harmadikként bronzot szereznek, vagy az ötödik helyet tudhatják magukénak. Egyelőre az utóbbi helyezéssel kellett beérniük, hiszen a tavaszi, székesfehérvári Indoor Kupán részt vett Otto Fuchs megtáltosodott az idegenbeli kiruccanás után, s hetek alatt az utolsó helyről a bronzéremig focizták magukat. Mészáros Dani a díjátadón mosolyogva meg is jegyezte az érmek átvételénél: „Elég vicces, hogy pár hete még utolsók voltunk…” Én a magam részéről inkább tiszteletreméltónak gondolom, hogy ekkora erőt merítettek a srácok a kirándulásból, ráadásul amilyen kerettel rendelkeznek, simán a Grundfos vetélytársának kéne lenniük. De talán majd jövőre!

Ha már a Grundfosnál tartunk, akkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Bukovecz Fecó nevével fémjelzett csapat egyetlen vereség nélkül, az összes meccset magabiztosan hozva jutott el a duplázásig, hiszen tavaly is ők vihették haza a legfényesebb érmeket és a legnagyobb serleget. Ahogy Lovodics Fecó fogalmazta meg a Grundfos utolsó meccse után: „A győzelmet nem kell magyarázni, a veretlen bajnokságot még annyira sem”. A gólkirályi cím szintén nem volt kérdéses, hiszen Bukovecz a maga 61 találatával köröket vert a 18 góllal a bajnokság felénél, sérülés miatt kieső Tóth Gáborra (Vincotech SE), vagy a szintén Grundfosos Schmidtmayer Péterre, aki 13 találattal húzta be a harmadik helyet. Így nem csak a Grundfos, de Bukovecz is duplázni tudott 2018 után. A legjobb kapus címét viszont a tavalyi Vincoteches Manhertz Gábortól idén elhódította a T-Szol hálóőre, Varga Sebestyén, aki 16 mérkőzésen mindössze 19 gólt kapott, ezzel a tabella második helyéig repítve csapatát. Azt a T-Szolt, akik a 2017-es bajnoki cím után végre ismét versenyben tudtak lenni az elsőségért, de náluk becsúszott két vereség és egy döntetlen, amivel nyolc pontos hátrányba kerültek a Grundfos-szal szemben, akik veretlenül vitték végig az idényt, esélyt sem adva a többi csapatnak.

Szerencsére a bajnokság egészére a sportszerűség és a barátságos hangnem ugyanúgy megmaradt, mint a hajtás és a győzni akarás: a pályán ugyan ellenfelek voltak a csapatok, de a meccsek előtt és után a lelátón már tudtak együtt sörözve üdítőzve beszélgetni, nézni a többiek összecsapásait, vagy incselkedve szúrkálódni a bajnokság állását illetően. Ehhez kellett természetesen Kovács „Kokó” István és Varga Imre játékvezetők (illetve a beugrós Hartdégen Zsoltot se felejtsük ki) részrehajlástól mentes, korrekt játékvezetése, valamint a forrófejű csapattagok higgadt kezelése is. Kicsit talán indulatosabbak voltak a játékosok a tavalyinál – főleg a bajnokság vége felé -, de egy-két esettől eltekintve a baráti hangulatot semmi sem tudta megtörni. S bár a két fő játékvezető bejelentette, hogy a bajnokság végeztével távoznak a Ligától, mindannyiunk nevében kívánom, hogy meggondolják magukat! A magam részéről pedig csak annyit a végére, hogy remélem, a növekedés nem áll meg, és a 2019/2020-as idényt még több csapattal, és ennél is több mérkőzéssel kezdhetjük valamikor ősszel, hiszen egy olyan közösség épül itt, amit kár lenne veszni hagyni!

 

Mucsi Viktor

2019.06.06.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
Szatmári Ákos 2007-2008 55
Bencze Kevin 2022-2023 55
Puskás Artúr 2013-2014 54
Kis Dániel 2012-2013 51
további játékosok megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Mucsi ViktorBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.78
Nestor TamásBudapest4.78
Mihók RichárdBudapest4.75

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kovács István (Tatabánya)Tatabánya3.86
Majerik JózsefTatabánya3.20
Kóródi LászlóBudapest2.53

Legjobb kosárlabda játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Hartai TamásBudapest5.00
Gaál IstvánBudapest5.00
Szilágyi ZsoltBudapest4.60

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.