Ma 2020. 1. 29. szerda, Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.
Ismét a Grundfos lett a bajnok Tatabányán!

A 2018/19-es szezonban hét helyett már kilenc csapattal vághattunk neki a monstre (2018 októberétől 2019 áprilisáig tartó) évadnak, hiszen az előző évhez képest a Vincotech ketté bomlott SE és FC csapatokra, míg a Túze Team újoncként, mindenféle tapasztalat nélkül ugrott fejest a mélyvízbe. Kellett is nekik pár mérkőzés, mire felvették a versenyt a „rutinos öreg rókákkal”, ez eleinte meglátszott a teljesítményükön is, de a bajnokság végére úgy összeszedték magukat, hogy mindössze egyetlen nyert mérkőzésen múlott volna, hogy harmadikként bronzot szereznek, vagy az ötödik helyet tudhatják magukénak. Egyelőre az utóbbi helyezéssel kellett beérniük, hiszen a tavaszi, székesfehérvári Indoor Kupán részt vett Otto Fuchs megtáltosodott az idegenbeli kiruccanás után, s hetek alatt az utolsó helyről a bronzéremig focizták magukat. Mészáros Dani a díjátadón mosolyogva meg is jegyezte az érmek átvételénél: „Elég vicces, hogy pár hete még utolsók voltunk…” Én a magam részéről inkább tiszteletreméltónak gondolom, hogy ekkora erőt merítettek a srácok a kirándulásból, ráadásul amilyen kerettel rendelkeznek, simán a Grundfos vetélytársának kéne lenniük. De talán majd jövőre!

Ha már a Grundfosnál tartunk, akkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Bukovecz Fecó nevével fémjelzett csapat egyetlen vereség nélkül, az összes meccset magabiztosan hozva jutott el a duplázásig, hiszen tavaly is ők vihették haza a legfényesebb érmeket és a legnagyobb serleget. Ahogy Lovodics Fecó fogalmazta meg a Grundfos utolsó meccse után: „A győzelmet nem kell magyarázni, a veretlen bajnokságot még annyira sem”. A gólkirályi cím szintén nem volt kérdéses, hiszen Bukovecz a maga 61 találatával köröket vert a 18 góllal a bajnokság felénél, sérülés miatt kieső Tóth Gáborra (Vincotech SE), vagy a szintén Grundfosos Schmidtmayer Péterre, aki 13 találattal húzta be a harmadik helyet. Így nem csak a Grundfos, de Bukovecz is duplázni tudott 2018 után. A legjobb kapus címét viszont a tavalyi Vincoteches Manhertz Gábortól idén elhódította a T-Szol hálóőre, Varga Sebestyén, aki 16 mérkőzésen mindössze 19 gólt kapott, ezzel a tabella második helyéig repítve csapatát. Azt a T-Szolt, akik a 2017-es bajnoki cím után végre ismét versenyben tudtak lenni az elsőségért, de náluk becsúszott két vereség és egy döntetlen, amivel nyolc pontos hátrányba kerültek a Grundfos-szal szemben, akik veretlenül vitték végig az idényt, esélyt sem adva a többi csapatnak.

Szerencsére a bajnokság egészére a sportszerűség és a barátságos hangnem ugyanúgy megmaradt, mint a hajtás és a győzni akarás: a pályán ugyan ellenfelek voltak a csapatok, de a meccsek előtt és után a lelátón már tudtak együtt sörözve üdítőzve beszélgetni, nézni a többiek összecsapásait, vagy incselkedve szúrkálódni a bajnokság állását illetően. Ehhez kellett természetesen Kovács „Kokó” István és Varga Imre játékvezetők (illetve a beugrós Hartdégen Zsoltot se felejtsük ki) részrehajlástól mentes, korrekt játékvezetése, valamint a forrófejű csapattagok higgadt kezelése is. Kicsit talán indulatosabbak voltak a játékosok a tavalyinál – főleg a bajnokság vége felé -, de egy-két esettől eltekintve a baráti hangulatot semmi sem tudta megtörni. S bár a két fő játékvezető bejelentette, hogy a bajnokság végeztével távoznak a Ligától, mindannyiunk nevében kívánom, hogy meggondolják magukat! A magam részéről pedig csak annyit a végére, hogy remélem, a növekedés nem áll meg, és a 2019/2020-as idényt még több csapattal, és ennél is több mérkőzéssel kezdhetjük valamikor ősszel, hiszen egy olyan közösség épül itt, amit kár lenne veszni hagyni!

 

Mucsi Viktor

2019.06.06.

Legjobb tudósítók
2019-2020 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Korom MilánBudapest5.00
Mucsi ViktorTatabánya5.00
Nestor TamásBudapest4.96
Rácz BálintBudapest4.90
Halmos AttilaBudapest4.73
Mihók RichárdBudapest4.35

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.