Ma 2020. 4. 5. vasárnap, Vince napja van. Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.
Indoor Üzleti Liga sorozatunk 6. része: bemutatkozik a BioTechUsa

Már a héten elstartolt a legnagyobb országos cégek közötti versengés, az Indoor Üzleti Liga 2020 - as idénye. A hatodik újoncunk igazán nagy kanállal eszi az "életet", különösen annak tudatosabb, minőségibb verzióját. Nem más, mint sporttáplálkozással kiegészített mozgásoptimalizáció prominens képviselőjént említendő a BioTechUsa kanyargott be a rajtvonalra. Ismerkedjünk meg a viszonylag fiatalnak számító cég szorosan vett tevékenységével, történetével.

"Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend - kiegészítő gyártójaként elköteleztük magunkat a sport és az egészséges életmód mellett. Hiszünk abban, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Azon dolgozunk, hogy termékeink és szakértelmünk segítségével világszerte minél több ember élhessen egészségesebb, teljesebb életet. Nálunk mindent megtalálsz, ha fogyni vagy izmosodni szeretnél, növelni akarod a teljesítményedet, vagy többet tennél az egészségedért. Étrend - kiegészítőinket a kiváló minőség és a harmonikus ízvilág jellemzi" . A magyar tulajdonban levő vállalat már 1999 - ben átvette a BioTechUSA márkanevet, és viszonylag hamar, 2005-ben sikerült megnyitni a bolthálózat első üzleteit, két évvel később pedig már nagyszabású logisztikai központ épült a forgalmazás zökkenőmentesebbé tételéért. Az igazi áttörés mégis 2014 - ben következett be: ekkorra az alapító, Lévai Ferenc átadta a stafétát és a prosperáló cég vezetését Balázs és Bálint fiainak. Az energikus új nemzedék friss menedzsmentet állított fel, és nem pusztán a cég logóját tervezte újra, hanem az egész bolthálózat és a termékpaletta arculatát is. Az IFS - vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett ekkorra épült meg a 32.000 nm alapterületű üzem is a minőségellenőrzési, termékfejlesztési laborok mellett. A fejlődés azóta is megállíthatatlan, 2016 - ra a cég már bekerült Európa top 5 étrend - kiegészítő márkája közé - forrás: biotechusa.hu. A rövid történeti ismertető után következzék interjúsorozatunk vadonatúj része, ahol a csapat IT -  részlegéről Mészáros Etele válaszolt készségesen feltett kérdéseinkre.

- Honnan hallottatok az Üzleti Ligából?

- Az internet rendkívül nagy barátunk lett már  a 21. században, ezért szétnéztünk ott. Focizásra alkalmas lehetőségeket kerestünk, és így találtunk rá erre a ligára, s ha már rátaláltunk, akkor részt is veszünk benne.

- Fociztatok már együtt korábban is? Milyen megfontolásból nyitottatok frontot a csapatépítés ezen új formájának?

- A cégnél néhányan heti 1 alkalommal szabad pálya, és szabadidő függvényében összejárunk focizni, de nincsenek kialakult, összeszokott csapatok. A mi legfőbb motivációnk a mozgás szeretete, és persze bizonyos esetekben még a plusz kilók elleni harc is.

- Tűztetek ki külön célokat ebben az idényben?

- Egyelőre ismerkedünk a a helyszínekkel, csapatokkal és egyéb körülményekkel, nincsenek nagyratörő terveink, tisztességes helytállás a cél. Persze nem fogunk szomorkodni, ha esetleg megnyerjük a bajnokságot.

- Kik alkotják a csapatot, egy részlegről, vagy különböző területekről jött össze a létszám?

- Bizony, a csapat összetétele nagyon vegyes, vannak benne a logisztika osztályról, kereskedelmi részlegről, az informatikai is képviselteti magát, sőt, még a cégvezetés is. Nem mellesleg a csapat nem is kizárólag férfiakból áll.

- Mennyire hamar sikerült a keretet felhúzni?

- Az időnként focizó társaságra építve viszonylag könnyen összejött a csapat, az igények megfogalmazása, mezek beszerzése és minden egyéb teendő már nem volt ilyen zökkenőmentes, de ahogyan ismeretes, minden kezdet nehéz!

- Esetleg van - e olyan cég a jelenlegi mezőnyben, akivel külön motivációs erővel hathatna egy - egy összecsapás?

- Van ugyan néhány számunkra ismerős cégnév a jelenlegi mezőnyben, de nem igazán, hiszen mindegyik cég csapatával ugyanolyan szívesen megmérkőzünk.

- Cégetek híres az egészséges sporttáplálkozás, magasabb minőségű életmód megszervezéséről, előmozdításáról. Itt a "tűz" közelében, egyénenként ez hogy van menedzselve, népszerűsítve Nálatok?

-  Egyénenként nálunk azért támogatva van a mozgás All You Can Move sportkártya formájában, valamint időnként sporteseményeken is (pl.: The Color Run) részt vehetünk és veszünk is, mindemellett természetesen támogatunk sportolókat és sportklubokat egyaránt.

Kunvári Krisztián

2020. január 16.

Legjobb tudósítók
2019-2020 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Mucsi ViktorTatabánya5.00
Korom MilánBudapest5.00
Hatos SzabolcsBudapest5.00
Nestor TamásBudapest4.98
Rácz BálintBudapest4.86
Halmos AttilaBudapest4.76
Halmos DomokosBudapest4.67

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.