Ma 2020. 4. 5. vasárnap, Vince napja van. Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.
Indoor Üzleti Liga sorozatunk 4. része: bemutatkozik a Városmajori kávézó Kft.

Az Indoor 2020 - as versengésében immár a 4. újoncot vehetjük górcső alá, ahol a küzdelem emelkedett hőfokát nem átallják gasztronómiai különlegességekkel levezetni, így a komplex kikapcsolódás méltán idézheti Platón klasszikusát: "Többet megtudsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt". A szoros, és zökkenőmentes kollegialitást egy vendéglátóipari egységben csak erősítheti egy közös sportélmény, így a neves városmajori kávézó a versenyfutásra csapatépítő jellegel - is - tekint. Tekintsük át röviden az igen frekventált helyen található Majorka kávézó történetét.

" 2007 elején kezdtünk el gondolkodni egy olyan budai helyen, ahol évszaktól függetlenül nyugodtan lehet napközben ücsörögni, olvasgatni, kávézni, szigorúan az óriás gesztenyefáink lombja alatt. Éjszakánként pedig sokáig beszélgetni egy pohár bor vagy jéghideg sör mellett. 2007. júliusában nyitottunk ki a Városmajorban, a Szilágyi Erzsébet fasor 16. alatt, déltől vagyunk nyitva éjfélig, de csütörtök - péntek - szombat dátumozással már hajnali 2 - ig, hosszított nyitvatartással várjuk vendégeinket. A gyorsan falt siker meghozta az "étvágyat": nem kellett sokat várni, két évvel később, 2009-ben nekiláttunk sütni-főzni is! Burgerek, steakek, saláták, eredeti Buffalo csirkeszárny, gőzgombóc és még sorolhatnánk. Ezeket találod meg a félig bisztró, félig pedig éttermi hangulatot idéző étlapunkon. Azt szerettük volna, hogy a Majorkába az ismerőseink is szívesen jöjjenek.Szerencsére tíz év alatt nagyon sok új barátunk lett - csupa régi és új vendég - akikkel nagy öröm napról - napra találkozni. Terasz, árnyék, lampionok, jéghideg limonádé, hófödte táj és mosolygós pincérek, meccsek, forralt bor. Ide várunk Téged! A Majorkában nagy örömmel adunk otthont céges összejöveteleknek, osztálytalálkozóknak, évfordulóknak, tejfakasztó buliknak és más egyéb izgalmas rendezvényeknek. Keressetek ötleteitekkel és kitaláljuk Nektek a legjobbat!" - forrás: majorka.hu

- Mint olvashattuk, igazi ízélményeket rejteget a Városmajor Bel - Budára vezető oldala, így hamar megtalálhattuk kérdéseinkkel a csapat kapitányát, Kovács Krisztiánt is, aki elsőként a nevezési ötletéről adott tájékoztatást számunkra.

- Csapatunk egyik tagja korábban indult már ebben a ligában egy másik céggel és felvetette, hogy most is indulhatnánk az új cég színeiben.

- Kikapcsolódási jelleggel vetitek bele magatokat a küzdelembe, vagy fociztatok is már együtt korábban?

- Csapatunk még sosem játszott együtt, vannak tapasztaltabb játékosaink viszont így, ilyen formában a keret nem alkotott még egy csapatot.

- Tűztetek ki lépcsőzetes célokat az első idényetekben? Mire számítotok?

- Elsősorban a fő célunk hogy egy jó csapatot alkossunk, megismerjük egymást a pályán, és ezáltal összeszokott, stabil egységet alkossunk, mint a munkában. Reméljünk azt is, hogy ez eredményeinkben is meg fog mutatkozni.

- Kik alkotják a csapatot, csak a kávézó szorosan vett személyzete?

- Nem, hiszen cégünk valójában már két étteremből áll: a Majorka Kávézó mellett a Városmajor 75-ben található Fióka étterem személyzete adja csapatunk tagjait, de ennek a két vendéglátóipari egységnek mind a dolgozói, mind vezetői képviseltetni fogják magukat.

- Mennyire sikerült könnyen a csapat toborzása?

- Mikor meghirdettük, hogy lesz ez a lehetőség, ami magában foglalja a sportolást, kikapcsolódást és a csapatépítést, a jelentkezők száma meghaladta a várakozásokat ezzel kapcsolatban, és szinte azonnal össze is jött a keret.

- Ismereteitek alapján van-e olyan csapat a mezőnyben, amellyel szívesen találkoznátok?

- Igazán nem ismerjük a mezőnyt. Természetesen a cégekről, akik indulnak, nagyrészt már hallottunk, de elvárásaink azzal kapcsolatban hogy kivel szeretnénk játszani nincsenek. Izgalmas, pörgős és jó meccseket szeretnénk, és persze szívesen összefutnánk az eddigi évek legjobbjaival, hogy lássuk, mi hogy állunk.

- Méltó, és egészséges kihívás keresése érződik ki a válaszból. Ezek szerint van hagyománya Nálatok a sportolásnak?

- Sok csapatépitő programot szoktunk szervezni, viszont az eddigiek inkább a tudásunk gyarapításáról szóltak és a kikapcsolódásról. Most lesz az első olyan, melynek fő célja a mozgás, sportolás. Reméljük ez is legalább akkora sikert fog hozni, mint az eddigi csapatépítő programjaink.

A válaszokból is láthattuk, hogy a lendületes sportélmény kéz a kézben haladhat az alkotás, munka gyümölcseként elfogyasztott gasztronómiai ínyencségekkel. A cikk írója is több esetben volt vendég az illusztris egységben, és persze az sem kizárt, hogy a jövőben a Liga csapatainak is méltó kikapcsolódási felületet nyújthat egy - egy rangadó után a két, egyaránt kellően hosszú ideig nyitva tartó intézmény.


Kunvári Krisztián

2020. január 14.

Legjobb tudósítók
2019-2020 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Mucsi ViktorTatabánya5.00
Korom MilánBudapest5.00
Hatos SzabolcsBudapest5.00
Nestor TamásBudapest4.98
Rácz BálintBudapest4.86
Halmos AttilaBudapest4.76
Halmos DomokosBudapest4.67

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.