Ma 2020. 7. 3. péntek, Kornél napja van. Holnap Ulrik napja lesz.
Indoor Üzleti Liga: a 11. játékhét rangadói

A 70 csapattal elindult Indoor Üzleti Ligában a soron következő héten is komoly rangadók kerülnek megrendezésre. Lesz olyan összecsapás, amelynek már több mint 10 éves múltja van, de a liga egyik legkiélezettebb pontvadászatában is rangadót rendeznek.


Digi - Ericsson K+Fc

2007.11.26, ez az a dátum amikor először találkozott egymással a két csapat, június 2-án pedig már a 19. egymás elleni ütközetükre készülnek. Az Indoor Üzleti Liga mellett a Telecom és Média Liga is összeköti a csapatokat, de mindenképp két nagymúltú Üzleti Liga résztvevőről beszélhetünk. Az első 10 év egyértelmű Digi fölényt hozott, a 2017-ig lejátszott 12 mérkőzésből 11 Digi győzelem született, egy döntetlen mellett. A jég 2018 márciusában tört meg, ekkor aratta az első győzelmét az Ericsson csapata az Indoor Üzleti Liga B-ligájában, a végén azonban itt is a Digi örülhetett, hiszen megnyerték a bajnokságot. A két csapat utóbbi 6 meccse már az Ericsson fölényét hozta, 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg. 2019 novemberében kétszer is összecsaptak, egy 2-2-es döntetlen után a legutóbbi találkozójuk 5-3-as Ericsson sikerrel zárult. Így érkezünk el az idei évhez, ahol a C-ligába kvalifikálták magukat a csapatok, ez visszaesés az utóbbi évekhez képest (2018/19: A-liga, 2017-2018: B-liga). A bajnokságot ugyanúgy kezdték a csapatok, mindkét gárda 4 meccs után 6 ponttal áll, amivel a 4-5. helyet foglalják el a tabellán, tehát nem csak a komoly múlt miatt lesz egy kiélezett csata ez a találkozó.


Örökmérleg: 12-2-4
A mérkőzés időpontja: június 2. 21:30 Angyalföldi (Láng) B-sportcsarnok

 

TransferWise - BCA

A D-liga egyértelműen az egyik legkiélezettebb pontvadászat jelenleg: az előző forduló előtt még a TransferWise csapata volt az élen, de 3-1-es vereséget szenvedtek a Pallértól, akik átvették a vezetést a tabellán, most pedig a második helyezett BCA-val fognak megmérkőzni, akik egy 4-1-es győzelemmel tértek vissza a hosszabb kihagyás után. Fontos hozzátenni, hogy a BCA már 5 mérkőzésen van túl, ezalatt 8 pontot gyűjtöttek, a TW pedig 4 meccs alatt szerzett 7 pontot eddig. A két csapat első találkozásához nem kell sokat visszamennünk az időben, 2019 novemberében az Informatika Ligában egy nagyon szoros összecsapáson 1-0-os BCA győzelem született, a körülmények most is adottak hozzá, hogy egy kiélezett, izgalmas mérkőzést láthassunk.

Örökmérleg: 0-1
A mérkőzés időpontja: június 4. 19:10 Angyalföldi (Láng) B-sportcsarnok

 

Oster Lízing - BT

A két csapat az első egymás elleni összecsapására készül, a másik legélesebb bajnokságban a B-ligában. A tabellát az Oster Lízing csapata vezeti százszázalékos mérleggel, 3 viszonylag sima meccset tudhatnak maguk mögött. A B-ligában azonban még a 7. helyezett csapatnak is 6 pontja van, így majdnem minden meccs rangadónak tekinthető. A BT 4 meccsen van túl, ezalatt 7 pontot gyűjtöttek össze, amivel jelenleg a 3. pozícióban tartózkodnak. Ha támadás és a védekezés összhangját nézzük, akkor a B-liga két legjobb csapatáról beszélhetünk, hiszen magasan ennek a két gárdának a legjobb a gólkülönbsége ( +9 és +8). Nagy kérdés, hogy az Oster meg tudja-e őrizni a százszázalékos mérlegét, az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk.

Örökmérleg: 0-0
A mérkőzés időpontja: június 4. 20:00 Angyalföldi (Láng) B-sportcsarnok

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.