Ma 2020. 6. 2. kedd, Anita, Kármen napja van. Holnap Klotild napja lesz.
Indoor Üzleti Liga - Főtábla 4. játékhét, Üzleti Kosárliga 2 Osztályozók

Tovább folytatódnak az Indoor Üzleti Liga küzdelmei: a 4. játékhét is tele lesz izgalmas összecsapásokkal és több évre visszanyúló örökrangadókkal. A kosárlabdapályán pedig nem kisebb lesz a tét , mint az A-ligába kerülés, úgyhogy egy újabb tartalmas hét következik!

Morgan Stanley-thyssenkrupp Components Technology Kft.

Ez a találkozó lesz az egyik nagyobb múltra visszavezethető rangadó, amelyet tovább bonyolít, hogy mindkét gárda nagyon gyengén kezdte az A-ligát. A Morgan Stanley 3/3 vereséggel nyitott és egyenlőre pont nélkül az utolsó helyen szerénykednek, míg a thyssenkrupp csapata 3 meccs után 2 szerzett ponttal az utolsó előtti helyen tanyázik. Így hát magyarázni sem kell, hogy milyen fontos ez a mérkőzés a csapatoknak, amelyek a 2015/16-os Indoor Üzleti Liga óta minden évben találkoznak egymással. A 2015/16-os évben az Osztályozóban csaptak össze, a következő 3 évben pedig az A-ligában mérkőztek meg, ráadásul mindkét csapatnak bőven volt része sikerekben is. A Morgan Stanley a címvédője az A-ligának, tavaly veretlenül lettek bajnokok, a 2017/18-as szezonban, pedig mindössze 1 ponttal maradtak le a bajnoki címről. Ezüstéremből már a thyssenkruppnak is jutott a közelmúltban, a 2016/17-es Indoor Üzleti Ligában futottak be a 2. helyre, tavaly pedig 1 ponttal maradtak le a dobogóról. Mindkét alakulatból akad 1-1 olyan játékos, akik mind a négy találkozón pályára léptek: a hazaiaktól Tóth Barnabás, a vendégektől pedig Frenyó Péter. Az utolsó egymás elleni mérkőzésüket simán 4-0-ra megnyerte a Morgan Stanley csapata, ez Kulcsár Gergely nagy napja volt, aki mesternégyest szerzett a találkozón. Nagy kérdés, hogy pályára fog-e lépni a thyssenkrupp gólvágója Tóth Dávid, aki az utóbbi 4 évben 46 mérkőzés alatt 59 gólt szerzett az Indoor Üzleti Liga A-ligájában, viszont az idei bajnokságban még nem lépett pályára. Ezek után magyarázni sem kell, hogy mekkora mérkőzésre számíthatunk!

Örökmérleg: 3-1
A mérkőzés időpontja: március 12. 21:20 MOM Sportcsarnok

 

Telenor-IT Services Hungary

Ennek a párosításnak is már komoly múltja van az Üzleti Liga történelmében és az egyetlen kiütéses Telenor győzelem kivételével mindig kiélezett mérkőzést játszottak a csapatok. Az idei szezonban az E-ligába kerültek, bár a vendégek egy kis szerencsével erősebb ligába is juthattak volna, hiszen egy nagyon kiélezett Osztályozó csoportban vettek rész, ahol végül az LG, a BCA és az IT Services is 6 ponttal zárt. Korábban 4-szer találkoztak az Indoor Üzleti Ligában és háromszor az Üzleti Liga Pest bajnokságaiban. Az idei nyitás az IT-nak sikerült jobban, akik 3-3-al kezdtek az Evosoft ellen, majd egy sima 7-2-es győzelmet arattak a Tetra Pak csapatával szemben, így két meccs után veretlenek. A Telenor ezzel szemben nagyon rosszul kezdett, jelenleg pont nélkül a 9. helyen szerénykednek a bajnokságban, tehát az első pontjaikért fognak küzdeni ezen a rangadón. A hazaiaknak a védekezéssel akadnak komoly problémái, 2 meccs alatt 14 gólt kaptak: először a Procces Solutions csapatától szenvedtek sima 6-2-es vereséget, majd egy igen gólgazdag találkozón 8-6-ra maradtak alul a Forddal szemben, pedig a 28. percben még 6-5-re ők vezettek. A jelenlegi helyezések ellenére, a múltra hagyatkozva egy kiélezett összecsapásra van kilátás.

Örökmérleg: 4-3

A mérkőzés időpontja: március 11. 21:05 Siketek Sportcsarnok

A hét kérdése pedig nem más, mint hogy lesz-e valamilyen meglepetés az Üzleti Kosárliga 2 A-ligáért játszott Osztályozóiban: március 9-én rendeznek egy Accenture-MSCI és egy Morgan Stanley Charging Bulls-Sykes összecsapást, március 10-én az SAP Hungary mérkőzik meg a Deloitte csapatával, március 11-én pedig IFUA-Graphisoft SE és Zöld Villámok-Groupama Aliens lesz a menü az A-ligáért folytatott harcban.

Halmos Attila

2020.03.09

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 681
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.