Ma 2020. 6. 2. kedd, Anita, Kármen napja van. Holnap Klotild napja lesz.
Indoor Üzleti Liga - Főtábla 3. játékhét

LG-WizzAir és Real Mahindra-Robert Bosch Kft. rangadót is rendeznek az Indoor Üzleti Liga következő heti játéknapján, és nagy kérdés, hogy valaki megtudja-e fogni az eddig szárnyaló Medirex Zrt. csapatát, erre az MKB Bank csapatának lesz lehetősége. De kosárlabdából sem lesz hiány, hiszen 30 csapattal elkezdődnek az Üzleti Kosárliga 2 Osztályozói is, úgyhogy újabb izgalmas hétnek nézünk elébe!

LG-WizzAir

A két csapat először fog találkozni az Üzleti Liga történetében és egyből egy rangadón mérhetik össze a tudásukat a csapatok. Az Indoor Üzleti Liga C-ligájának bajnoksesélyeseiről van szó, igaz csak 2 mérkőzés után, de mindkét gárda veretlenül áll eddig. Az LG csapata egy 2-2-es döntetlennel nyitotta a bajnokságot a K&H Aranypingvin ellen, és a csapat erősségét mutatja, hogy 0-2-ről álltak fel, a gólkirályi cím legnagyobb esélyesének, Hegedűs Tibornak duplájával. A második mérkőzésüket pedig simán 6-2 arányban behúzták a Docler ellen, itt a Hegedűs-Füle duó szállított 4 gólt, tehát rájuk érdemes lesz odafigyelni a WizzAir védelmének. Annak a WizzAir védelemnek, amely 2 mérkőzés után még gólt sem kapott a bajnokságban és két 2-0-os sikerrel 6 pontot gyűjtve vezetik ezt a bajnokságot. Beluch Ádám 3 gólt vállalt a 4-ből, de Latka dinamikus játéka és technikás megoldásai és Balogh Róbert centerjátéka is gondot okozhat az LG-nek, de a kulcs egyelőre mégis a csapat védekezése, az LG pedig a támadójátékban domináns, ezért egy nagyon kiélezett és izgalmas összecsapás várható.

A mérkőzés időpontja: március 5. 20:05 Siketek Sportcsarnok
 

Real Mahindra – Robert Bosch Kft.

Ez a két csapat is az első egymás elleni ütközetére készül, de ez nem meglepő, hiszen mindkét gárda friss Üzleti Liga résztvevőnek számít. A hazaiak a szeptemberi Informatika Ligában indultak először, ahol a 7. helyen végeztek, a Robert Bosch pedig a tavalyi Indoor Üzleti Ligába mutatkozott be, ahol szintén a B-ligában szerepeltek és a 4. helyen végeztek. Mindössze  egy ponttal maradtak le a dobogóról, a 4. hely azóta 2019/20-as Ágazati Ligában is összejött. Közös a csapatokban, hogy épphogy lemaradtak az Indoor Üzleti Liga A-ligájáról, pedig mindkét együttes megnyerte az Osztályozó csoportját. Ezek alapján pedig a B-liga esélyeseiről beszélhetünk és a Real Mahindra ezt alá is támasztotta már a teljesítményével, hiszen 2 lejátszott mérkőzés után 6 ponttal rendelkeznek: egy sima 4-0-os győzelmet arattak a Graphisoft ellen, majd megverték a SAP Labs csapatát 2-1-re. Azt az SAP Labs-et, akik megnyerték még az Informatika Ligát! A Robert Bosch ezzel a mérkőzéssel fog debütálni, nagyon komoly küzdelem várható.

A mérkőzés időpontja: máricus 5. 20:50 Siketek Sportcsarnok
 

A hét kérdése azonban az lesz, hogy megtudják-e állítani a Medirexet, akik elképesztő dominanciát mutatnak eddig az Indoor Üzleti Ligában. Tóth Ákosék hibátlan mérleggel és 36-5-ös gólkülönbséggel zártak az Osztályozóban és játszi könnyedséggel jutottak be az A-ligába, ahol egy kicsit sem álltak le és az első mérkőzésükön egy 8-ast gurítottak, a szintén jó erőkből álló MNV-nek. A heti ellenfelük az MKB Bank csapata lesz, akik nagyszerű mérkőzéssel nyitottak és 5-0-ra verték a PwC-t, majd egy kiélezett találkozón 5-3-ra maradtak alul az MNB-vel szemben, ezúttal még nehezebb dolguk lesz, de egy izgalmas összecsapásra van kilátás.

A mérkőzés időpontja: március 3. 21:50 BVSC Sportcsarnok

Halmos Attila

2020.03.02.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 681
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.