Ma 2020. 9. 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
Indoor Üzleti Kupa: a Dunaferr győzött

Az ISD DUNAFERR ZRT. lett az Indoor Üzleti Kupa tavaszi fordulójának győztese! A torna legjobb kapusa is a dunaújvárosi csapatból került ki, míg a gólkirály Barabás Miklós (BDO Magyarország) lett.

Tizenegy város tizenhárom csapata feszült egymásnak március 9-én, azért, hogy megnyerje a 17. Indoor Üzleti Kupát. A csapatok 15. alkalommal gyűltek össze Székesfehérváron, a Főnix Csarnokban legutóbb 2017. február 25-én volt Indoor Üzleti Kupa (Indoor Üzleti Kupa – tél), s akkor az ISD DUNAFERR ZRT. győzött.

Ezúttal számos ismerős csapattal és játékossal találkozhattunk, ugyanakkor több együttes vett részt első alkalommal a tornán. Az A-csoportban a későbbi győztes ISD DUNAFERR ZRT. és a HYDRO is legyőzte az Axiál Kft csapatát, illetve a Fastrongroupot, a felek így a 3. fordulóban a csoportelsőségért léptek pályára. Az ISD DUNAFERR ZRT. kiütéses 5-0-s sikert aratott, így maximális pontszámmal és 14-0-s gólkülönbséggel zárta a csoportkört.

A B jelű ötösben a DENSO zárt az élen és hasonlóan jól szerepelt, mint az ISD DUNAFERR ZRT., három győzelem mellett ugyanakkor becsúszott egy döntetlen. A KPSE, a Káta cnc kft, illetve az EurópaSzállító az utolsó pillanatokig szoros csatát vívott egymással a további két továbbjutó helyért, végül az EurópaSzállító került a vigaszágra, míg a négy vereséget elszenvedő BSS 2000 lett a torna 13. helyezettje.

A C-csoportban a BDO Magyarország és a Nilfisk-Nagykanizsa tűnt a négyes esélyesének, a felek már az első körben találkoztak, a budapestiek pedig 3-0-ra győztek. A BDO ugyan később csak döntetlent játszott Otto Fuchs csapatával, így is megnyerte a kvartettet a Nilfisk előtt.

A csoportmeccsek után a vigaszági helyosztók következtek, ahol a Fastrongroup 3-0-ra nyert a VSSB ellen, míg az EurópaSzállító hátrányból felállva verte meg az Axiált. A 9. helyért kiírt mérkőzésen úgy tűnt, hogy büntetők döntenek majd, azonban a lefújás előtt néhány másodperccel Úri Balázs lőtt gólt, így a Fastrongroup örülhetett. A 11. hely az Axiálé lett, amely 3-1-re múlta felül a VSSB-t.

A negyeddöntők során változatos meccseket szemlélhettünk: a BDO 6-1-re verte a KPSE-t, míg az ISD DUNAFERR ZRT. 3-0-ra intézte el a Káta cnc-t. Ezzel szemben a Nilfisk hamar hátrányba került, de 3-1-re legyőzte a Hydrót, míg a Denso szintén vert állásból aratott 3-2-s sikert az Otto Fuchs ellen.

A HYDRO-Káta cnc helyosztón a torna során először jöhettek a büntetők, végül a hazaiak voltak a pontosabbak, s játszhattak az ötödik helyért azzal az Otto Fuchssal, amely a KPSE-t múlta felül. Az ötödik helyet végül az Otto Fuchs szerezte meg, a HYDRO zárt hatodikként, míg a KPSE a Káta cnc legyőzésével kaparintotta meg a hetedik pozíciót.

A torna legizgalmasabb meccsei ugyanakkor még hátra voltak: a Nilfisk és az ISD DUNAFERR ZRT. nagy csatát vívott egymással, a felek a rendes játékidőben nem bírtak egymással, a büntetőpárbajt pedig a dunaújvárosiak nyerték. A másik elsődöntő is hasonlóan szoros volt 15 percig, a DENSO ekkor megrúgta második gólját a BDO-nak, amely ezután kapus nélkül küzdött az egyenlítésért. Végül a DENSO újabb két gólt berámolt, s bejutott a fináléba.

A harmadik helyért a BDO Magyarország – amely 2017-ben harmadik lett – és a Nilfisk-Nagykanizsa csatázott, a csoportkörben a budapestiek 3-0-ra nyertek, a délután során viszont a nagykanizsaiak voltak a jobbak, s Szakmeiszter János triplájának is köszönhetően 4-1-re nyertek.

„Nagyon jól éreztük magunkat a tornán, de sajnos volt egy súlyos sérülés, így ennek nem örülünk. Összességében elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, mert kissé tartalékos csapattal érkeztünk a tornára” – értékelt a bronzmeccs után Szakmeiszter János, aki nyolc találattal második lett a góllövőlistán.

A döntőben Sós István Márk szerezte meg a vezetést az ISD DUNAFERR-nek, Gergő Zsolt azonban egyenlített, így 1-1-es állásnál ért véget a rendes játékidő. A dunaújvárosiak mindhárom próbálkozásukat gólra váltották, míg a DENSO négyből háromszor is hibázott, így az egész torna során remeklő ISD DUNAFERR ZRT. lett a kupagyőztes!

„Nagyon jól éreztük magunkat, egy egészen jó színvonalú tornán vettünk részt. Sportszerűek voltak az ellenfelek, erre sem lehetett panasz” – mondta el a lefújás után Horváth Csaba, a dunaújvárosiak játékosa. A 2017-ben győztes csapatból ezúttal öten vettek részt a tornán: a legjobb kapusnak megválasztott Elter Zoltán mellett Hatvany Attila, Petrás Gábor, Somogyi Jenő és Tóth Imre.

Ami a másik döntőst illetti, a DENSO számtalanszor lett már második helyezett, de a győzelem most sem jött össze a székesfehérvári csapatnak. „A végére kissé elfogytunk, a torna közben volt egy sérülésünk is, illetve egy csapattársunknak haza kellett mennie. Igazságos döntetlen született a döntőben, a heteseknél pedig alulmaradtunk” – nyilatkozta az elbukott finálé után Kallos Levente.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.