Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Így telelt az első osztály, de mire számíthatunk a folytatásban?

Cikksorozatunk harmadik részében az A-ligát vesszük górcső alá. 16 csapattal meglehetősen bő a mezőny a bajnoki első osztályban, ahová a beosztás során első helyen kiemelt KPMG 273 ranglista ponttal jutott be, míg a 16. csapatként bekerülő NESTLÉ gárdájának mindössze 164 volt a bajnokság előtt (holtversenyben egyébként az OTP Bank ALM alakulatával).
A több mint 100 pontnyi különbség elég nagy szórásnak minősül, egyben az A-liga szórása a legnagyobb az egész bajnokságot figyelembe véve.

Másik érdekesség, hogy a mezőny mintegy felét korábbi Pénzügy Liga csapatok alkotják. Ebből következően a Pénzügy Liga mezőnye bizonyára erős volt az elmúlt években, vagy a magas részvételi arányuk oka lehet még az is, hogy a korábbi Pénzügy Liga a csapatok a leginkább covid-állóak.

A csapatok elemzésénél kezdjük mindjárt egy meglepetéssel, a fent említett, utolsóként a ligába kerülő NESTLÉ jelenleg a negyedik pozícióban áll! Simonics Tamásék szerepeltek már jobban és rosszabbul is az előző bajnokságokban. Utóbbi akkor szokott bekövetkezni, ha az elején nem jön ki nekik túl jól a lépés. Olyankor kicsit elmegy a kedvük, de ha idejében elkapják a fonalat… Ugyan első meccsük mindjárt egy fiaskó volt az EY ellen, ám ott is 4:3-ig jöttek fel, miután az elején már 0:3-as előnyre is szert tett az ellenfél. Ezt a betlit győzelmek sora követte, jóllehet inkább a tabella hátsó szekciójában levő csapatok ellen, ám az őszt úgy zárta a NESTLÉ, hogy éppen az éllovastól tudott pontot rabolni.

Ötödik pozícióban várja a tavaszt a mezőny egyedüli, női kézben levő csapata. A remek helyezés igazolja, hogy Gulyás Évi milyen remekül is koordinálja az EY-t, dobogóra esélyesek ebben a bajnokságban is sárgamezesek. Mint már említettük, győzelemmel indult a csapat a ligában, és a szekér meg sem állt a KPMG elleni rangadóig. Ott viszont a kékek nyerték a könyvvizsgálói csatát. (Érdekesség, hogy a Big Four három képviselője is ott van a mezőnyben, így még lesz hasonló derbi a továbbiak során.) Az EY erejét jelzi, hogy a kudarc után gyorsan rendet tudtak tenni a fejekben, ihletett játékkal győzték le következő héten az addig veretlen MNB-t.

Ha már MNB, lássuk a 6. helyről a jegybankiak eddigi eredményeit! Continental elleni győzelemmel indított Kálmán Péter csapata, mely hosszabb szünet után tért vissza a céges mezőnybe. A 2020-as Indoor Üzleti Ligában szerepeltek utoljára, nem utolsó sorban első helyen végeztek a 70 csapatos mezőnyben. Nagyok tehát az elvárások a csapattal szemben. Elsőre kisebb csalódásnak tűnhetett a Wise FC elleni döntetlen, de a későbbiek során kiderült, hogy ennek a pontnak még nagy értéke lehet majd a végelszámolásnál is. Aztán a Procter & Gamble ellen hullajtott pontokat a csapat, melyet egy nagyarányú győzelemmel feledtetett. A stabil röppálya viszont továbbra is hiányzik a bankároknak, hiszen a fent említett, EY elleni fiaskó borzolhatta kedélyeiket. Az őszt egy felpezsdítő 14:2-val sikerült zárniuk, de alighanem annak örülnének Kálmán Péterék, ha a sorminta megszakadna, és végre kitérők nélkül követhetné a csapat a győzelem ösvényét.

A mezőny legrégebbi csapata kétségtelenül az Oster Lízing, idén már 20 éve lesz, hogy elindultak a Jármű Ligában. Az Oster Lízingnek azért is jár az elismerés, mert ott vannak most is, ahol elkezdték - két évtizede játszanak a legmagasabb szinten. Jelenlegi 7. helyezésükkel stabil A-ligás Czilják László csapata, bár a kezdés kissé döcögősre sikerült. Egygólos vereség a Continentaltól, majd egy megbocsátható betli a Wise FC ellenében. Ezt követően aztán elkezdte gyűjtögetni a pontokat a veterán alakulat. Utolsó két mérkőzésén szívósságát is bizonyította, hiszen hátrányból fordítva nyert a LogMeIn ellen (4:3), majd novemberben az EY legyőzésével zárta az idényt.
Az A-liga küzdelmeit egyébként az Oster Lízing nyitja majd meg a Sap Hungary elleni pótlással.

És ha már Sap Hungary, akkor ezt a pótlás különös jelentőséggel bír, hiszen három győzelem mellett két vereséggel jelenleg holtversenyben áll a két csapat az A-ligában. A Molnár Gábor keze alatt pallérozódó játékosállomány a két, korábbi SAP alakulat fúziójából állt össze, és küzd most az A-liga minél előkelőbb helyezéséért. Mindössze egy évet hagyott ki a csapat, ez egy átlagos kényszerszünetnek mondható a most mögöttünk hagyott covid idejében. Szoros mérkőzéseket játszanak az informatikusok, ezek alól csak a Wise FC elleni vereségük a kivétel. A házi góllövőlistát Sipaki Patrik vezeti három találatával. Összességében nem lő túl sok gólt a Sap Hungary, de cserébe nem is kap, negatív gólkülönbségüket a már említett Wise FC-nek „köszönhetik”. Az Oster Lízing elleni pontokra nagy szüksége lehet a csapatnak, meg az önbizalom növelésére is, hiszen az MNB ellen folytatják az első rendes játékhéten.

A LogMeIn bronzérmet szerzett a nyári idény során az Üzleti Liga Pest első osztályában, így kedvező előjelekkel várhatták az új bajnokságot. Jól is indult az idény Kószás Jenőéknek, a Loxon elleni 6:1 úgy tűnt, megadja az alaphangot. A sorsolás azonban nem volt kegyes hozzájuk, mert egymás után kapta az informatikus gárda a KPMG-t és a PwC Magyarországot. A pontszerzés ezeken a találkozókon nem sikerült, de talán még jobban fájt a csapatnak az Oster Lízing ellen előnyből elveszített találkozó. Az őszt az MKB Bank elleni, sima győzelemmel zárta a LogMeIn, tavasszal viszont egyből visszaugorhatnak a mély vízbe, hiszen egy EY, Wise FC, MNB sorozat várja őket a műfüvön.

Tízedik helyről várja a folytatást az MKB Bank. Rapszodikusnak tűnik a csapat eddigi lőlapja, ha az eredmények sorát nézzük. 1:6-os vereség (Wise FC ellen) az egyik oldalon, míg a másikon 10:1-es győzelmet is könyvelhettek a bankárok a Fundamenta ellenében. Ennek a győzelemnek köszönhető, hogy több veresége ellenére is jelentősen pozitív gólkülönbséggel áll ebben a pozícióban Farkas Balázs csapata. Az MKB tavaszi nyitómeccse valószínűleg nem lesz édes élvezet. Az ellenfél ugyan a NESTLÉ, ami viszont azt jelenti, hogy a dobogóra pályázó ellenféllel szemben kezdenek a bankárok.

Szépen validálják a csapatok a nyári bajnokság helyezési sorrendjét, ahogy az MKB Bank után akkor is, most megint a Continental következik a tabellán. A Molnár András keze alatt stabil csapattá formálódó alakulat elveszítette korábbi csapatkapitányát, akinél a home office tartós megoldásnak bizonyult, Baranya megyébe költözött. A leendő vezetőnek pedig fel van adva a lecke, hiszen a PwC Magyarország ellen kezdi, majd az EY ellen folytatja a tavaszt a sárgadresszes gárda. Az ősz is hasonló megpróbáltatásokkal zárult, alulmaradtak a NESTLÉ-vel, majd a Wise FC-vel szemben a Continental labdarúgói. Nem mehet azonban senki sem biztosra, ha az ellenfél a 2020-ban még az Ágazati Bajnokok Ligáját is megjárt Continental!

Az OTP Bank ALM ugyan most csak a 12. helyen áll, de az általában stabilan A-ligás alakulatnak valószínűleg nem lesznek kiesési gondjai. Érdekesség, hogy Mátics Tamásék már mindhárom könyvvizsgálóval játszottak. Ha az OTP az alapján választana könyvvizsgálót, hogy nem kapott ki tőle fociban, akkor nehéz dolga lenne. :) A javításra azonban itt a lehetőség, az első két tavaszi meccsét a tabellán mögötte álló csapatokkal kezdi az OTP Bank ALM – bár sokszor a közvetlen riválisok ellen a legnehezebb játszani. Mátics Tamáséknak elől van mit javítaniuk, utolsó három mérkőzésén ugyanis csak egy találattal terhelték ellenfeleik kapuját. Nagy Ádám góljai hiányozhatnak leginkább a csapatnak, de dr. Bogdán Csaba azért még ott van a keretben.

2020-ban egyetlen budapesti csapatként bronzérmes lett az Országos Teremfoci Döntőben a Procter & Gamble Old Boys, a szenzációs eredmény után nem meglepő, hogy az A-ligában állt rajthoz Hári Attila csapata. Aztán egy sajnálatos körülmények között elmaradt mérkőzéssel indult a Procter idénye, amit egy PwC Magyarország elleni vereség tetézett. Az Üzleti Liga egyik legrégebbi csapatát azonban elég kemény fából faragták ahhoz, hogy a rossz kezdés után is megálljt parancsoljon az MNB-nek, hátrányból kiegyenlítve azon a mérkőzésen (2:2). Majd az Oster Lízingtől kikapott az alakulat, de thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. elleni győzelmével megszerezte első bajnoki győzelmét is ebben a kiírásban. A folytatásban stabil védekezését megtartva elől mindenképpen javulnia kell a Procternek, hogy aztán soron következő, közvetlen riválisaitól pontokat szerezve akár nagyobbat is léphessen előre a tabellán.

A nyári idényben bronzérmet szerző thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. 14. helyezése meglepetésnek tűnik. Jóllehet egy halasztott mérkőzése még pótlásra vár, de most hat forduló után kiesési gondokkal kell szembenéznie a csapatnak. Pedig Markek Péterék összességében hozzák a tőlük megszokott, stabil játékot, nem kaptak sok találatot, de egy-két góllal rendre alulmaradtak soros ellenfeleikkel szemben. Egyedül a NESTLÉ győzte le őket nagyobb arányban (0:5), viszont egyben az élelmiszeripariak voltak a thyssenkrupp eddigi egyetlen, igazán nehéz ellenfele. A tavaszt egy-két győzelemmel, de mindenképpen pontszerzéssel kellene indítani a csapatnak, mert aztán egy legalább öt nehéz ellenfélből álló széria következik majd.

Mondhatni éppen a covid kitörése óta nem szerepelt az Üzleti Ligában a Fundamenta, hiszen a 2020-as Indoor Üzleti Ligában még rajthoz álltak, ám annak újraindulása után már nem fejezték be azt. Így a csapat utolsó bajnokságának inkább a 2019-es Pénzügy Liga tekinthető. A játékosállományt összevetve az akkori 13 fős keretből heten már nem tagjai a csapatnak, jóllehet a korábbi gólfelelős Kopcsa Balázs (17 gól) és Nagy Kornél (7 gól) most is a válogatási lehetőségek részét képezik. Talán a keretbeli változások, talán a hosszabb kihagyás az oka, de Homoki Balázsék még nem tudták felvenni az A-liga ritmusát. Pedig nem indult rosszul az idény, az OTP Bank ALM ellen már az első találkozón (3:3) pontokat szereztek a lakástakarékpénztár labdarúgói. Utána viszont egy veretes ellenfelekből álló sorozat (KPMG, PwC Magyarország, MNB) zilálta szét a Fundamenta sorait. A téli szünet azonban lehetőséget biztosított az építkezésre, továbbá most papíron könnyebb ellenfelekre számíthat a Fundamenta.

Az előzőleg tárgyalt Fundamentához hasonló mértékű átalakuláson ment keresztül a Loxon csapata, akiknél a csapatkapitányi karszalagot Kiss Zoltán vette át. A csapat utolsó befejezett bajnoksága a 2020-as Indoor Üzleti Liga volt, ahol a középmezőnyben végeztek. A-liga kvalifikációjukat a 2019-es Informatika Ligában megszerzett, bravúros bronzérem eredményezte. Jóllehet akkor olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a Sap Hungary vagy a LogMeIn, itt az első osztályban azért szokatlan kihívásokkal szembesült az átformálódó Loxon. Javításra azonban még bőven akad lehetőség, hiszen a középmezőny csapataival nem játszott rossz meccseket az informatikus gárda (OTP Bank ellen 1:3), az élcsapatok tudták csak végzetesen mattolni a Loxon védelmét. Ha a Loxon a továbbiakban a legjobbját tudja nyújtani, és végig koncentrált marad a mérkőzéseken, gyűjthet skalpokat akár itt az A-ligában is.
 

Ez volt tehát az A-liga mezőnye, illetve nem teljesen, hiszen még hátra vannak a dobogón telelő csapatok!

Sokáig vezette a tabellát, félelmetes számú rúgott gólja (41) ellenében hálója öt mérkőzésen át érintetlen maradt a PwC Magyarország csapatának. Még ilyen mutatókkal is „csak” harmadik helyen tudott telelni a csapat, kapitányát, Környei Attilát kérdeztük:

Legutóbb 2019-ben tudtatok végigjátszani egy bajnokságot, az utolsó Pénzügy Ligában ezüstérmesek lettetek. Aztán sajnos a Covid miatt félbehagytátok a 2020-as Indoor Üzleti Ligát és az Ágazati Bajnokok Ligáját is. Hogy telt a játékosok számára a kihagyott másfél-két év, tudott-e együtt készülni a csapat, illetve vannak-e új játékosok a mostani keretben?

"Sajnos nálunk sem múlt el nyomtalanul az elmúlt 1,5-2 év. A korlátozó rendelkezések miatt - a nyári, vírus szempontból kedvezőbb időszaktól eltekintve - csak néhány alkalommal játszott együtt a csapat. A játékosok többsége futással és egyéni sportokkal igyekezett formában tartani magát, de meccsek nélkül nem igazán lehetett. Ugyan nem köthető a Covidhoz, de az elmúlt 1.5 év szomorú eseménye volt az is, hogy több játékosunk is elment a cégtől, így a hazai keretünk megfogyatkozott. Szerencsére minden évben csatlakoznak hozzánk fiatalabb és tapasztaltabb új munkatárasak is, és az elmúlt több mint 15 év tapasztalata alapján elmondhatom, hogy mindig akad köztük néhány remek labdarúgó is, akik örömmel csatlakoznak a kerethez.  Jelenelg is "dolgozunk" azon, hogy a 4-5 új játékosunkat mielőbb inegrálhassuk a csapatba."

A legtöbb gólt szereztétek eddig a bajnokságban, a legjobb a gólkülönbségetek.
Mindössze kétszer kapitutláltatok a kapuban, viszont az a két gól az egyetlen vereségeteket jelentette az ősz utolsó mérkőzésén.
Az A-liga dobogóján állva az eddigi teljesítmény nagyszerű, de mennyire elégedett vele az általában bajnokesélyesnek számító csapatod?

"Valóban, az őszi utolsó meccset leszámítva nem lehetett panasz sem a játékra, sem pedig az eredményre. Magabiztos, jó és gólokban gazdag játékkal tudtuk legyőzni az ellenfeleinket, akik azért minden egyes alkalommal bebizonyították, hogy nem mondanak le könnyen a három pontról. Figyelembe véve ugyanakkor azt, hogy hosszú kihagyás után játszott újra együtt a csapat, továbbá remek új játékosok is érkeztek a csapathoz, akiket azért be kellett építeni, nem lehet okom a panaszra. A bajnokság nagyobb része még hátravan, amikor rangadó-rangadót fog követni. A tabella jelenlegi állása alapján, most a tavaszi szakaszban fogunk játszani szinte az összes, "felsőházi" csapattal, így kiélezett meccsek várhatóak. Persze mindezektől függetlenül nagyon fogunk igyekezni, hogy mindenképpen dobogón és azon belül is annak minél magasabb fokán fejezzük be a bajnokságot."

A Wise FC-nek ebben a bajnokságban már nem vághattok vissza, de vár még rátok néhány rangadó, semmi sem lefutott a bajnokságban.
Hátralevő mérkőzéseitek közül melyikek eshetnek majd leginkább latba a végelszámolásnál?

"Mint ahogyan említettem is már, szinte csak a tabella első felében tanyázó csapattal fogunk játszani a tavaszi folytatás során. Emiatt minden egyes meccsnek és minden megszerzett 3 pontnak nagy jelentősége lesz. Ugyanakkor ha mégis ki kellene emelnem mondjuk három meccset, akkor a KPMG, az EY és a Oster elleni meccseket emelném ki, de persze folytathatnám a sort a Nestlé-vel is." 

Eddig csak terembajnokságban játszottatok az Üzleti Ligán. Hogy tetszik most a műfű, mi a véleményetek az új, őszi-tavaszi bonyolítási rendszerről?

"Vegyes a megítélése a csapaton belül a szabadtéri műfüves bajnokságnak. Mi az elmúlt 15 évben mindig teremben, ősztől-tavaszig játszottunk, így furcsák voltak az esti, hideg időben és nem mindig túl jó fényviszonyok mellett játszott meccsek. Bízom benne, hogy itt a tavaszi szezonban az időjárás már kegyesebb lesz hozzánk esténként, illetve, hogy ősztől újra nevezhetünk a Pénzügy Liga és Üzleti Liga terembajnokság meccseire. Ugyanakkor mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy a műfüves meccsek remek felkészülési lehetőséget jelentenek a szeptemberben Milánóban (műfüves pályán) megrendezésre kerülő PwC World Cup nemzetközi kispályás focitornára."


Ugyan javuló eredményei miatt kellett volna, de valószínűleg mégsem sokan számoltak a bajnokesélyesek között a Wise FC-vel. Az A-liga második helyén tanyázó csapat kapitányát, Togyeriska Tamást kérdeztük:

2019-ben játszottatok először a sorozaton, az Indoor Üzleti Ligában 66. helyezést értetek el. 2020-ban ugyanabban a bajnokságban már 32. hellyel ezüstérmet szereztetek.
2021-ben pedig megnyertétek az Üzleti Liga Pest 2 bajnokságot. Mikor alakult a csapat, és mi a látványos fejlődés titka?

"2019-ben alakult a csapat, akkor még nagyon újoncok voltunk és abszolút nem kompetitívan álltunk hozzá a bajnoksághoz - minden jelentkezőt szívesen láttunk a cégtől és eléggé kaotikus volt az egész dolog. Legelső mérkőzésünket például esély nélkül, 10:2 vesztettük el. De volt 3:17-es vereség is 3:2-es vezetés után. Szóval nyugodtan mondhatom, hogy az első lépések fájdalmasak voltak.
Rengeteg emlékezetes mérkőzés volt, ahol csetlettünk-botlottunk, de minden egyes pontszerzésnek vagy győzelemnek nagyon tudtunk örülni. Az első két bajnokság után döntöttem úgy, hogy kezembe veszem a csapat szervezését és tehetségek után kezdtem kutatni a cégen belül - lévén egy dinamikusan fejlődő, nemzetközi start-up-ból lett nagy cég a Wise (korábban TransferWise), ezért gyakran előfordult, hogy az emberek egyszerűen nem tudtak arról, hogy van egy céges foci-csapat is, így elkezdtem erőteljesen reklámozni a céges-csatornákon meg szerveztünk egy heti egyszeri alkalommal rendezendő baráti focit, amit amolyan rostaként használtam a tehetségesebb játékosok kiszűrésére. Innentől kezdve már nem vettünk be minden jelentkezőt a csapatba, hanem először bizonyítaniuk kellett a tudásukat. Többet nem volt az, hogy felmegyünk a pályára és majd valahogy lesz, hanem elkezdtem a csapat taktikáját is szervezni és szigorúan odafigyelni a cserékre is, mert a korai bajnokságokban ezekből is akadtak félreértések, hogy ki mennyi időt tölt a pályán. Bajnokságról bajnokságra sikerült új, tehetséges játékosokat beépiteni a csapatba és a fejlődés jelentős volt - a 2020-as ezüstérem után az őszi bajnokság során 6 mérkőzésből már 5-t nyertünk, többnyire fölényesen és a rájátszásban arra készültünk, hogy a bajnoki címért harcoljunk, de sajnos a COVID keresztülhúzta a terveinket.
Nagyon vártuk már a folytatást és a 2021-es nyári torna lett az, ahol sikerült teljesíteni a terveinket - teljesen összeállt a csapat és a döcögős kezdés után nagyon olajozottan működött a gépezett - 12 mérkőzésből 11-et nyertünk, rengeteg gólt rúgva. Ezt nem utolsósorban a két rendkivül gólérzékeny játékosunknak, Bodnár Dávidnak és Vas Dánielnek köszönhetjük, akik az első két helyen végeztek a liga gólkirályi versenyében. A kapusunk Kollár Zoltán lett a liga legjobb kapusa, de a csapat többi tagja is rengeteget adott hozzá a csapat sikeréhez.
Az őszi-tavaszi ligával úgy voltunk, hogy ez most már a nagyfiúk ligája és itt fog eldőlni, hogy mennyire is tudjuk megállni a helyünket a legmagasabb szinten az Üzleti liga keretein belül. Kissé félénken is kezdtünk az MNB ellen, amit utólag már hibaként könyveltünk el. Hirtelen azt vettük észre, hogy fegyelmezettségben meg tehetségben egy szinten vagyunk a liga legjobbjaival és akkor indult be igazán a henger. Mindez a PWC elleni mérkőzésben csúcsosodott ki - arról a találkozóról még sokáig fogunk beszélni, nagyon magas szintű és kemény ellenfelet sikerült legyőznünk teljesen megérdemelten."

Az MNB elleni 2:2-vel indult ez a bajnokságotok, utána viszont minden mérkőzést megnyertetek.
Mire számíthatunk Tőletek a folytatásban?

"Úgy alakult, hogy az őszi szakaszt az akkori első PWC ellen zártuk, a tavaszt meg a mostani első KPMG-vel kezdjük. Rendkívül nehéz sorsolás, de állunk elébe - két ilyen magas szintű ellenfél ellen tényleg kihívás játszani elsősorban pszichológiailag, de bízunk abban, hogy folytatni tudjuk a menetelésünket. Kiváltságos helyzetben vagyunk, hiszen jelenleg minden csakis tőlünk függ, nem kell különösebben matekoznunk."

Ősszel utolsó mérkőzéseteket az előtte listavezető, mérkőzésenként több mint 8 gólt rúgó és egy gólt sem kapott PwC Magyarország ellen játszottátok.
Mi volt a taktika, minek köszönhetitek azt a győzelmet?

"A PWC-nek ősszel nem a legnehezebb volt a sorsolása, valljuk be őszintén, erre fel is hívtam a csapat figyelmét. Nyilván mindenkit lenyűgözött a statisztikájuk, de nem feltétlen szolgált a javukra, hogy a sorozatban jövő gyengébb ellenfelek után hirtelen egy nagyon kemény csapattal találják magukat szemben. A támadóink vérszemet kaptak, nem tudták elfogadni, hogy a PWC még nem kapott gólt a bajnokságban, így ez extra motivációt adott nekik - be is találtak mind a ketten.
Az első félidőben voltak kritikusabb pillanatok, de kitartottunk, a másodikban meg már jelentősen fáradni kezdtek, így a kontratámadásaink mind veszélyesebbek voltak. Labdajáratásban messze ők a legjobbak a ligában, így nekünk a saját előnyeinkre kellett támaszkodni - fegyelmezett védelem, szenzációs egyéni teljesítmények, harc a végsőkig. Megmondom őszintén, mérkőzést még ennyire sosem élveztem."

Az őszi szünetben készült a folytatásra a csapat? Vannak változások a keretben?

"Igen, próbálunk készülni a jelentős kihagyás után. Nagyon sajnáltuk, hogy a téli Indoor liga elmaradt - nagyon hiányoztak a szerda esti mérkőzések és hát valljuk be, 4 hónap az rengeteg idő. Február elején elkezdtünk készülni, hogy megfelelő fizikai formában legyünk a tavaszi meccsekre, de bizonyára szükségünk lesz 1-2 mérkőzésre, hogy formába lendüljünk. Ezért is nagyon veszélyes a KPMG elleni mérkőzés, de majd megpróbálunk pár taktikai meglepetéssel készülni.
A keretben lesznek változások, két korábbi játékosunk is visszatér, akik a tavaly sérülések vagy egyéb okok miatt nem igazán értek rá, miközben az egyik állandó kerettag Bek Máté sajnos távozott a cégtől és Magyarországról, így lehetnek majd további taktikai változások ennek fényében. Nagyon várjuk már a folytatást!"


A teljes mezőny élén, az A-liga első helyén most a KPMG áll, Verasztó Bence csapatkapitányt faggattuk:

Hízelgés nélkül mondhatom, hogy a műfüves bajnokságok urai vagytok :) Ez még akkor is igaz, ha tavaly nyáron „csak” második helyen végeztetek az Üzleti Liga Pestben, hiszen előtte négy éven át mindig megnyertétek azt a bajnokságot. Teremben viszont nem szokott ennyire eredményes lenni a csapatod. Mi az oka ennek?

"Kicsit árnyalnám: az „Év céges csapata műfüvön” trófea még várat magára, de valóban az elmúlt években jól szerepeltünk az Üzleti Liga Pestben. A csapat gerincét volt nagypályás játékosok alkotják, emiatt is közelebb áll hozzánk a szabadtér és a műfüves borítás, illetve a korábbi sikeres szerepléseknek köszönhetően talán motiváltabban is érkezünk meg a tavaszi műfüves bajnokságra."

Az EY elleni rangadót megnyertétek, a Nestlé ellen döntetlent értetek el. Így viszont nyakatokban liheg a Wise FC és az örök rivális PwC Magyarország.
Az ilyen csapatok elleni meccsekre másképp készültök, mint a többire? Ha igen, akkor miben különbözik a felkészülés?

"Minden meccsre egyformán készülünk, minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Elégedettek vagyunk az eddigi eredményekkel, a saját kezünkben van a sorsunk."

Van a mezőnyben még olyan hátralevő ellenfeletek, amely a KPMG mumusa? Ha igen, akkor melyik csapat, vagy csapatok azok?

"Nem mondanám mumusnak, de az Oster Lízing csapatával sok csatát megvívtunk már, izgalmas ellenfelek."

A kiesés veszélye várhatóan nem fenyeget majd Benneteket a szezon végén. Ettől függetlenül arra vagyok kíváncsi, hogy mit szóltok az új bonyolítási rendszerhez,
az őszi-tavaszi idényhez és a kiesés-feljutásos rendszerhez?

"A kiesés-feljutásos rendszer koncepciója, illetve az őszi-tavaszi idény műfüvön történő megrendezése nagyon tetszik a csapatnak."


Ma a C-liga mérkőzéseivel és egy A-liga pótlással folytatódik a bajnokság, jövő hét szerdán pedig teljes A-, illetve B-liga fordulót rendezünk!
Nézd meg a programot itt!


Tóth Szabolcs
2021.03.09.

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.