Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Hogyan állíts össze kosárcsapatot egy nap alatt? - bemutatkozik a United Consult

Cégünk, a United Consult 23 éve alakult egy 16 fős baráti társaság által. Mostanra több, mint 300 senior kollégával dolgozunk együtt, segítünk partnereinknek termékek és szolgáltatások bevezetésében, tervezés, megvalósítás és tesztelés oldalról egyaránt. 

A sport a cég életében mindig is fontos szerepet játszott. Rendszeresen részt veszünk az Ultrabalaton-on, járunk közös biciklitúrákra, teniszezni stb. A kosárcsapatunk megalakulása újabb mérföldkő az UC sport életében és minden erőnkkel azon leszünk, hogy minden mérkőzésen a legjobb formánkat hozzuk.

Zsömle Balázs, a csapat kapitánya már több csapat színeiben is játszott az elmúlt évek során. Első alkalommal ráadásul már 2007-ben! Őt kérdeztük a csapat megalakulásával, a bajnokságban kitűzött célokkal kapcsolatban:

 

- Rutinos játékosnak számítasz a ligában, hiszen ez már a harmadik kosárcsapat, melyben itt szerepelsz. De vajon a United Consult Champions játszott már együtt korábban, vagy kifejezetten a mostani bajnokságra alakultatok meg? 

- Harmadik kosárcsapat, de negyedik csapat az Üzleti Ligában, mert korábban kispályás focin is kipróbáltam magamat. De a kosárlabdára és azon belül az UC (United Consult) csapatra visszatérve elmondható, hogy a csapat egyik fele már játszott és most is játszik együtt, míg a másik felével most ismerkedünk a pályán. Bízom benne hamar összeszokunk, hogy egy erős csapatot hozzunk létre.

- Milyen kosárlabda múltja, illetve „jelenje” van a csapat tagjainak? 

- Habár mindenki kosárlabda szerető kolléga elmondható, hogy van köztünk korábbi NB1-es játékos Krasznai Tibi személyében, de a mai napig is többen játszunk a Budapest "B" Bajnokságban, illetve többen játszottak korábban egyesületi szinten utánpótlásban. Annyi biztos, hogy senki nem először fog a kezében kosárlabdát.

- Az utolsó pillanatban jelentkeztetek, de nagyon örülünk, hogy a bővítés révén Ti is itt vagytok a mezőnyben. Hogyan toboroztatok játékosokat a csapatba, mennyi időbe telt a keret összeállítása? 

- Gaál Roland kollégám felhívott ez egyik napon, hogy "mi lenne, ha elindulnánk, és mivel Te úgyis projekt menedzser vagy a napi munka során, így rakd kérlek össze a csapatot, holnap van a nevezési határidő". Így indult az idei Üzleti Liga kosárlabda bajnokságunk. A keret teljes egészében összeállt, már az első mérkőzésünk is megvolt pozitív élményekkel.

- Milyen hagyományai vannak a cégeteken belül a sportolásnak, aktív programoknak? 

- Van egy közös csoportunk, ahol a kollégákkal közösen tervezünk edzéseket, túrázásokat, futást esetleg Balaton körbetekerést... Fontos szerepe az életünknek a sport, és szeretjük sokszor együtt végezni. Ahogy korábban is mondtam a Balaton körbe futása is minden évben a programjaink között szerepel.

- Az első mérkőzésen sikerült a győzelem, de a második osztályozón már egy A-kalapban kiemelt csapattal kell majd megküzdenetek. Mik az elvárásaitok magatokkal szemben, hová várod a csapatot a végelszámolásnál? 

- Tanult kollégám, Bálint szavaival élve, csak a győzelem az elfogadható! :-) Igyekszünk minél több meccset megnyerni. Jó lenne az A, vagy a B csoportban folytatni a küzdelmeket. De a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat és mozogjunk és természetesen gyűjtsünk minél több győzelmet.

- Korábbi szerepléseid alapján, vagy esetleg a United Consult üzleti kapcsolatai révén van-e olyan csapat a mezőnyben, amellyel szívesen megmérkőznétek a tavaszi bajnokság során? 

- 23 éve vagyunk beszállítói, partnerei a Yettelnek és elődeinek ebből a Bajnokságból. A Velük szembeni meccs érdekes párharc lesz!

 

Tóth Szabolcs

2023. március 28.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.