Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Első alkalommal vesz részt az Üzleti Ligában a GTC csapata

Budapesten és Tatabányán csaknem egyszerre indul újra az Üzleti Liga teremfoci. A várva-várt indoor bajnokságok résztvevői izgalmas versenyre számíthatnak, hiszen több teljesen új, ismeretlen játékerejű csapat színesíti a mezőnyt. Az új résztvevők közül először a GTC mutatkozik be.

A GTC vezető ingatlanbefektető és fejlesztő cégcsoport, melynek fókuszában Közép- és Kelet-Európa áll. A GTC 25 éves tevékenysége során 78 magas színvonalú, modern iroda- és kiskereskedelmi ingatlan fejlesztésében vett részt, összesen kb. 1,4 millió négyzetméter területen Közép- és Kelet-Európa-szerte. A GTC jelenleg 45 kereskedelmi épületből álló ingatlanportfóliót kezel aktívan, mintegy 776 ezer négyzetméter bérbe adható iroda és üzlethelyiséggel Lengyelországban, Magyarországon, Bukarestben, Belgrádban, Zágrábban és Szófiában. A társaság rendkívül aktív befektetési és fejlesztési oldalon egyaránt, különösen Budapesten, ahol 2021-ben több mint 300 millió eurót fektetett be hozamtermelő eszközökbe és fejlesztési projektekbe, és 2022 elején elkészült az A osztályú irodaház, a Pillar is. Budapest kiemelten fontos a GTC jövőbeli terveiben, jelenleg a portfólióba tartozó Center Point irodaházat fejleszti, amely 36 400 négyzetméteres területével a legmodernebb és legfenntarthatóbb irodaházak egyike lesz.

A csapat kapitányával, Zovát Csabával beszélgettünk a megalakulás rögös útjáról, és a tervekről, célkitűzéseiről:

- Hogyan értesültetek az induló terembajnokságról, és hogyan jött az ötlet, hogy Ti is ott legyetek a mezőnyben?

- Az irodánk bővülésével már egy éve tervezzük, hogy összehozunk céges focit, de nehezen állt össze két csapatra való ember, akik rendszeresen tudnának járni focizni. Így jött a gondolat, hogy hozzunk össze egy ütős csapatot, amely egy bajnokságban megméretné magát. Én már korábban, több mint 10 évvel ezelőtt egy másik cég színeiben részt vettem a liga küzdelmeiben, és egy profi szervezésű, jó hangulatú bajnokságként maradt meg az emlékeimben, így adott volt, hogy akkor itt induljunk el.

- Mennyire volt zökkenőmentes a csapat toborzása, vagy talán már játszottatok együtt korábban is ebben a felállásban?

- Nagy volt a lelkesedés a férfi kollégák körében, hogy a heti jóga mellett másik rendszeres sporttevékenység is legyen a cég berkein belül, így a létszám könnyen összejött. Egyedül a kapus posztra nem találtunk jó megoldást házon belül, így az ismerősök köréből szereztünk egy idegenlégiós kapust

- Kik alkotják a csapatot, egy részlegről, vagy különböző telephelyekről jön össze a létszám

- Vegyes összetételű lesz a csapat, mert szinte minden osztályról (pénzügy, jog, műszakis projekt menedzserek)  akadt jelentkező a csapatba

- Milyen célkitűzéseitek vannak az első Üzleti Liga idényetekben? Mire számítotok?

- Mivel ilyen összeállításban nem játszottunk még együtt, ezért inkább erőfelmérésről szól az első bajnokág számunkra és célunk csupán, hogy jó meccseket játszunk.

- Van olyan csapat a mezőnyben, akit ismertek már? Esetleg olyan, akivel szívesen találkoznátok is a pályán?

- Én személy szerint szívesen játszanék az előző cégem az EY ellen, ahol még ennyi év távlatából is játszik volt csapattársam. De a kiemelést látva elég nagy meglepetést kellene okoznunk, hogy a csoportmeccsek után egy ágra kerüljünk. Újoncként a többi csapatot még nem ismerjük és közvetlen versenytársat sem láttunk a mostani mezőnyben, akivel presztízs mérkőzést vívnánk, ezért az első év inkább a többi csapattal való ismerkedésről fog szólni.

A cég székhelyét ábrázoló kép jól szimbolizálja, hogy milyen magasságokba készül feltörni a csapat, ehhez Zovát Csabáéknak sok sikert kívánunk!


Tóth Szabolcs
2023. január 5.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.