Ma 2020. 9. 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
Egy éven belül négy gólkirályi címet szerzett a támadóduó


Tarthatatlan a Tóth-Takács páros az Üzleti Ligában


A tavaly ősszel befejeződött Üzleti Liga Buda és az idén januárban zárult Ágazati Liga gólkirályi címét egyaránt Tóth Dávid és Takács Péter, a ThyssenKrupp Presta játékosai szerezték meg holtversenyben. Ugyan egyszer sem tervezték meg előre, a bajnokságok hajrájában már hajtottak a megosztott gólkirályi címre, ami össze is jött a párosnak, akik már a gimnáziumban ismerték egymást és egy évtizede riogatják a kapusokat.

Az Üzleti Liga budai és ágazati bajnokságában is ugyanaz a két név szerepel a góllövőlista élén. A ThyssenKrupp Presta színeiben játszó Tóth Dávid és Takács Péter előbbiben 49-49 góllal – hatalmas fölénnyel –, utóbbiban 16-16 találattal diadalmaskodott és szerezte meg megosztva a ligák gólkirályi címeit.
Elmondásuk szerint egyik szezonnak sem úgy futottak neki, hogy megosztott gólkirályi elsőséggel zárjanak, de a bajnoki hajrában már figyeltek erre is.
– Mindig a bajnokság volt a prioritás, ott akartunk csapatként jól szerepelni, nem az egyéni díjak motiváltak bennünket – emelte ki a csapatnál meglévő fontossági sorrendet Tóth Dávid, akinek szavait alátámasztja, hogy mind a két bajnokságot a Presta együttese nyerte. – Ráadásul volt, hogy én álltam jobban, volt hogy Peti. Viszont a budai bajnokság végén sokkal vezettünk a többiek előtt és felmerült, akár megpróbálhatnánk kihozni egálra a gólok számát.
– Az utolsó forduló előtt döntöttünk a csapat beleegyezésével, hogy megpróbáljuk, és a bajnoki cím mellé így egyből két gólkirályi díjat is bezsebeltünk – vette át a szót Takács Péter. – A csapat természetesen boldog volt, és mikor ez másodszor is összejött, jót nevettek, de támogattak minket, főleg úgy, hogy a bajnoki cím itt is összejött.
Amikor a fiúk ketten együtt közel száz gólt termeltek, a klubon belüli legeredményesebb társuk öt találatig jutott, így valóban kettejükre épül a ThyssenKrupp támadójátéka. Dávid klasszikus centerként keseríti a védők dolgát, míg Péter inkább a középpályáról vagy még inkább a védelemből felérve csatlakozik az akciókhoz – többnyire eredményesen.
– Egy gimibe és egyetemre jártunk, és tíz éve játszunk együtt egy kispályás bajnokságban. Ismerjük a másik mozgását és gondolatait, ez nyilván nagy előnyünk, többször hallom a meccsek előtt az ellenfelektől, hogy ránk kell majd figyelni, a mezszámok alapján utánanéztek az eredményeinknek. Az Üzleti Ligában szerencsére ritkábban találkozunk az ellenfelekkel, ezért annyira még nem ismertek ki minket, mint a kispályás bajnokságban – avatott be a részletekbe Péter.
– Nagy segítséget kaptunk minden egyes szezonban a csapattársaktól, ahogy a bajnoki cím, úgy gólkirályság is közös érdem. Hogy lesz-e triplázás, nem tudom, de hangsúlyozom, első, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban, aztán, ha úgy alakul, akkor miért ne? Hátha megint sikerül – tekintett már előre Dávid.

Molnár Attila

2018. április 11.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.