Ma 2019. 11. 21. csütörtök, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
Jön az év legnagyobb céges focibajnoksága!
80 részt vevő csapat
több mint 500 meccs
már 2002. óta
Indoor Üzleti Liga 2020.
Egy éven belül négy gólkirályi címet szerzett a támadóduó


Tarthatatlan a Tóth-Takács páros az Üzleti Ligában


A tavaly ősszel befejeződött Üzleti Liga Buda és az idén januárban zárult Ágazati Liga gólkirályi címét egyaránt Tóth Dávid és Takács Péter, a ThyssenKrupp Presta játékosai szerezték meg holtversenyben. Ugyan egyszer sem tervezték meg előre, a bajnokságok hajrájában már hajtottak a megosztott gólkirályi címre, ami össze is jött a párosnak, akik már a gimnáziumban ismerték egymást és egy évtizede riogatják a kapusokat.

Az Üzleti Liga budai és ágazati bajnokságában is ugyanaz a két név szerepel a góllövőlista élén. A ThyssenKrupp Presta színeiben játszó Tóth Dávid és Takács Péter előbbiben 49-49 góllal – hatalmas fölénnyel –, utóbbiban 16-16 találattal diadalmaskodott és szerezte meg megosztva a ligák gólkirályi címeit.
Elmondásuk szerint egyik szezonnak sem úgy futottak neki, hogy megosztott gólkirályi elsőséggel zárjanak, de a bajnoki hajrában már figyeltek erre is.
– Mindig a bajnokság volt a prioritás, ott akartunk csapatként jól szerepelni, nem az egyéni díjak motiváltak bennünket – emelte ki a csapatnál meglévő fontossági sorrendet Tóth Dávid, akinek szavait alátámasztja, hogy mind a két bajnokságot a Presta együttese nyerte. – Ráadásul volt, hogy én álltam jobban, volt hogy Peti. Viszont a budai bajnokság végén sokkal vezettünk a többiek előtt és felmerült, akár megpróbálhatnánk kihozni egálra a gólok számát.
– Az utolsó forduló előtt döntöttünk a csapat beleegyezésével, hogy megpróbáljuk, és a bajnoki cím mellé így egyből két gólkirályi díjat is bezsebeltünk – vette át a szót Takács Péter. – A csapat természetesen boldog volt, és mikor ez másodszor is összejött, jót nevettek, de támogattak minket, főleg úgy, hogy a bajnoki cím itt is összejött.
Amikor a fiúk ketten együtt közel száz gólt termeltek, a klubon belüli legeredményesebb társuk öt találatig jutott, így valóban kettejükre épül a ThyssenKrupp támadójátéka. Dávid klasszikus centerként keseríti a védők dolgát, míg Péter inkább a középpályáról vagy még inkább a védelemből felérve csatlakozik az akciókhoz – többnyire eredményesen.
– Egy gimibe és egyetemre jártunk, és tíz éve játszunk együtt egy kispályás bajnokságban. Ismerjük a másik mozgását és gondolatait, ez nyilván nagy előnyünk, többször hallom a meccsek előtt az ellenfelektől, hogy ránk kell majd figyelni, a mezszámok alapján utánanéztek az eredményeinknek. Az Üzleti Ligában szerencsére ritkábban találkozunk az ellenfelekkel, ezért annyira még nem ismertek ki minket, mint a kispályás bajnokságban – avatott be a részletekbe Péter.
– Nagy segítséget kaptunk minden egyes szezonban a csapattársaktól, ahogy a bajnoki cím, úgy gólkirályság is közös érdem. Hogy lesz-e triplázás, nem tudom, de hangsúlyozom, első, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban, aztán, ha úgy alakul, akkor miért ne? Hátha megint sikerül – tekintett már előre Dávid.

Molnár Attila

2018. április 11.

Legjobb tudósítók
2019-2020 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Nestor TamásBudapest5.00
Korom MilánBudapest5.00
Halmos AttilaBudapest4.50
Mihók RichárdBudapest4.33
Horváth NorbertBudapest4.00
Lukácsi LászlóBudapest4.00
Szöllősi PéterBudapest4.00
Stuber MárkBudapest3.86

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.