Ma 2023. 12. 3. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
Egészségügyi ellátás és egészséges életmód - bemutatkozik az Abacus Medicine

 

Kik vagyunk?

Better Access. Better Healthcare.

Az Abacus Medicine-nél célunk, hogy javítsuk a globális egészségügyi ellátást a gyógyszerek könnyebb hozzáférhetősége révén. Ez vezérelt minket, hogy a parallel kereskedelem és gyógyszeripari szolgáltatások egyik globális szereplőjévé váljunk, mindeközben megőrizve vállalkozói szemléletünket. Vállalati értékeink az innováció, az elkötelezettség és a gondoskodás, amelyek vezetnek minket a mindennapokban, hogy törekedjünk a fejlődésre, újabb és újabb megoldásokat keresve célunk elérésére. Az Abacus Medicine elkötelezett az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség iránt, a sokszínűség és befogadás vállalati kultúránk alapköveit képezik.

Csatlakozz 1200 elkötelezett munkavállalónkhoz, akik több, mint 22 különböző országot képviselnek, úgymint Dánia, Magyarország, Németország, Hollandia, az Egyesült Királyság, Ausztria és Kína.

Az Abacus Medicine Hungary Kft. 2012-ben kezdte meg tevékenységét Budapesten és mára az Abacus Medicine cégcsoport legnagyobb tagjává nőtte ki magát. Közel 700 munkavállalónk dolgozik azon, hogy gyártási, raktározási és minőségbiztosítási tevékenységünk révén létfontosságú gyógyszerek váljanak könnyebben elérhetővé az EU különböző piacain.

A csapatkapitányt, Bencze Krisztiánt faggattuk, hogy többet tudhassunk meg a cég mellett a csapat történetéről is:

- Először neveztetek a ligába, honnan hallottatok a sorozatról és hogyan született meg az elhatározás a részvételt illetően?

- Pár éve az egyik közösségi portálon jött szembe velem a hirdetés, csak akkor még pandémiás időszak volt, illetve nekem is másfelé voltak az energiáim. Idén újra rátaláltam a hirdetésre. Ekkorra már voltak önszerveződő, mondjuk úgy, sportkörök a cégen belül, amiről tudomásom volt. Ekkor jött a gondolat, hogy ha már egy gyógyszerkereskedelmi cégnél dolgozunk, akkor mutassuk meg a munkavállalóknak, hogy mi is tehetünk valamit az egészségünkért a rendszeres testmozgással. Az pedig, hogy ezt szervezett meccsekkel együtt tudjuk tenni, külön öröm.

- Kicsit utánanéztünk, és azt látjuk, hogy sok munkavállalója van az Európában több országban jelen levő cégeteknek. De hány ember közül tudtatok toborozni itt Magyarországon?

- Magyarországon jelenleg nagyjából 650 munkavállalója van a cégnek, szóval ilyen szempontból elég mély a merítési lehetőség. Az egy kicsit szűkít a lehetőségeken, hogy vannak bizonyos területek, ahol az átlagéletkor kissé magasabb, így nagyjából 500 főre szűkül ez a kör.

- Több női játékosotok is van, vegyes felállással terveztek az egész bajnokságban?

- Igen, úgy néz ki, hogy a lányokban nagy a küzdőszellem és nem rettentek meg attól, hogy a mezőnyt a fiúk uralják. A magam részéről örülök, hogy van lehetőségük játszani, mert bár a mi csapatunkban meglehetősen magas a lányok létszáma, a többi csapattal ellentétben, de sajnos még így sincsenek annyian, hogy akár egy saját csapatot indítsanak, főleg, hogy női liga még nincsen.

- Kosárlabdáztatok már együtt korábban? Illetve van-e valamilyen kosárlabdás múltja a játékosoknak?

- Néhány edzésen már tudtunk együtt játszani, de igazából az út legelején járunk. Vannak játékosaink, akik már kipróbálták magukat különböző ligákban, bajnokságokban, de vannak olyanok is, akik bár szeretik a sportot, de nem volt lehetőségük eddig szervezett formában űzni ezt a sportot. Azon dolgozunk, hogy a képzettségbeli különbségeket le tudjuk faragni.

- Korábban is sportoltatok céges keretek között? Milyen hagyományai vannak Nálatok a mozgásnak?

- Eleddig többnyire csak futó rendezvényeken képviseltette magát a magyarországi cég, habár ahogy említettem, kisebb szerveződések voltak már foci edzésre és már a kosárlabda is egyszer elindult, de ezek eddig nem jutottak odáig, hogy meg is mérettessük magunkat. Habár tudjuk, hogy Dániában van a cégnek munkavállalói focicsapata, szóval itt volt az ideje nekünk is megmutatni magunkat.

- Mik az elvárásaitok magatokkal szemben az első Üzleti Kosárliga bajnokságotokban?

- Elsődleges célunk, hogy megismerjük egymást, ki hogyan mozog a pályán. Másodsorban az edzések révén a napi rutin, stressz levezetőjének gondoltuk a lehetőséget. Az első pár meccs tapasztalatai alapján apró célokat tűzünk ki magunknak és igyekszünk a lelkesedést a fejlődésre összpontosítani. Hosszú távon szeretnénk a bajnokság részesei lenni, így úgy számolunk, hogy lesz még időnk bizonyítani. Összességében szeretnénk egy tisztes helytállást és jó élményeket szerezni magunknak, hogy ezzel megalapozzuk a lehetőséget a vállalaton belül több sportág elindítására.

- Több nagy gyógyszergyártó is tagja a mezőnynek. Jelent számotokra plusz motivációt, ha ellenük játszatok majd a bajnokság során?

- Hogy az egyik kollégát/csapattársat idézzem az első mérkőzésünk után, igyekszünk a jó szakmai kapcsolatot megtartani a partnerekkel. De természetesen ezek a mérkőzések nagyobb figyelmet kapnak részünkről.

 

Tóth Szabolcs
2023. november 20.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.90
Nestor TamásBudapest4.80
Mihók RichárdBudapest4.78
Berla AttilaBudapest3.88

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kóródi LászlóBudapest2.53

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.