Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Duplázott az újonc Musashi Paint – interjú Simonka Dávid csapatkapitánnyal

Az oroszlányi Musashi Paint csapata 2019 októberében játszotta le az első Üzleti Ligás mérkőzését, 2020 szeptemberére pedig már két elsőséget is ünnepelhettek. Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz és ez tényleg így volt a csapatnál, finoman szólva sem kezdték jól a bajnokságot. Az első találkozójukon 3:2-es vereséget szenvedtek az Aptivtól, ekkor Simonka Dávid csapatkapitány úgy nyilatkozott, hogy „első évesek vagyunk, még csak most indultunk, de megpróbálunk felnőni a feladathoz”, ezt utólag tudjuk, hogy elég jól sikerült nekik.  Pedig a győzelem a második összecsapásukon sem jött össze, ekkor a BorgWarner ellen játszottak egy 2:2-es döntetlent. Ezután viszont egy hihetetlen széria vette kezdetét, és megállíthatatlan volt a csapat, hiszen sorozatban 15! mérkőzést nyertek meg, utolsó 16 meccsükből mindössze a legutolsó találkozójukon szenvedtek vereséget, amikor már biztos volt a bajnoki címük. Ezzel a teljesítményükkel kvalifikálták magukat az Országos Teremfoci Döntőre, ahol szintén nem találtak legyőzőre, így újoncként egyből duplázni tudtak. Az országos győzelem után, így nyilatkozott Simonka: „Első évben indultunk el ezen a tornán és nagyon örülünk, hogy egyből a csúcsra jutottunk. Nagyon megnehezítette a dolgunkat, hogy nem volt rendes kapusunk, a vírushelyzet miatt egyáltalán az is kérdéses volt, hogy el tudunk-e jönni."
Az Országos Teremfoci Döntőről egyébként már írtunk nemrégiben, azt a cikkünket itt olvashatod


A duplázásról, taktikáról és a jövőbeli tervekről is beszélgettem a Musashi Paint csapatkapitányával Simonka Dáviddal:

Honnan értesültetek az Üzleti Ligáról?

"Az Üzleti Liga bajnokságról az egyik HR-es kollégánk tájékoztatott minket. Ezután beszéltünk a cég vezetéssel, felvázoltuk nekik, mi lenne ha a mi cégünk is részt venne a tatabányai bajnokságban, majd többszöri egyeztetés után megszületett a döntés, hogy részt vehetünk."

Hozott-e valamilyen változást a cég életében az Üzleti Liga?

"Úgy érzem, hozott változást! Azt lehet mondani, hogy kicsit összekovácsolta a cég dolgozóit - ugye kis létszámú cég vagyunk, aki a sport terén nem tudott segíteni, az szurkolásával vette ki a részét az egészből."

Mikor érezték először úgy, hogy meglehet a bajnoki cím az Üzleti Liga Tatabánya bajnokságban?

"A bajnokság felénél éreztük azt hogy akár lehet esélyünk megnyerni."

Újoncként összejött a duplázás a csapattal, a tatabányai liga, vagy az Országos Teremfoci Döntő megnyerése okozott nagyobb nehézséget, illetve hogyan készültetek ezekre a megmérettetésekre?

"Úgy éreztük, hogy a tatabányai liga megnyerése okozott nagyobb nehézségeket. Készülni nagyon nem készültünk, legalábbis csapat szinten semmiképp, egyénileg persze igen, mivel a csapatból szinte mindenki foglalkozik nagypályás futballal is."

Az Országos Döntőre feltérképeztétek az ellenfeleiteket, vagy teljesen ismeretlenül vágtatok neki a mérkőzéseknek?

"Ismeretlenül vágtunk neki a mérkőzéseknek, nem tudtunk semmit a várható ellenfelekről."

Készültetek valamilyen különleges taktikával a meccsekre, vagy végig a saját játékotokat játszottátok?

"A vírushelyzet sajnos a mi csapatunkra is hatással volt, csere illetve az állandó kapusunk nélkül tudtunk szerepelni a döntőn, az egyik mezőnyjátékosunk állt a kapuban. A taktika az volt hogy zártan védekezzünk és ne kapjunk gólt, ami pedig a támadójátékunkat illeti sok passzos játékot preferáljuk."

Mik a jövőbeli tervek a csapattal?

"Szeretnénk további sikereket elérni az Üzleti Liga bajnokságban!"
 

Halmos Attila
2020.09.21.

 

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.