Ma 2022. 8. 8. hétfõ, László napja van. Holnap Emõd napja lesz.
Berobban a 2020 - as Ágazati Bajnokok Ligája! Jöhet az újabb seregszemle: 2. rész

 

Elsőbálózóként is a csúcsra törekvő újoncok itt, surranópályán bekerülő gárdák ott. Az Üzleti Liga retró összeállítású csapatai végre megmérettethetnek a legjobbak között is, vajon a kvalifikáció után az elitkör izzadtságszagú küzdelmeiben is "csendre intik" az ifjabb generációt? Dübörgő presztízsharcok előtt állva jöhet sorozatunk 2. része !

Oster Lízing

A rutinos Oster Lízing önmaga számára is nagyon magasra rakta a mércét a tavalyi kiírásban. Ugyan már a csoportkörben sem „simázhattak” Tarnaiék, a TESCO egykori csillaga, Józsa Attila vezérletével meg tudták fordítani a Process Solutions (2:1) elleni derbit, a SAP Hungary elleni pontmentés pedig egyenesen továbbjutást eredményezett a BDO elleni tétnélküli vereség előtt (0:1). A „házi feladatot” akkor előző ÁBL – s szezonjukhoz hasonlóan teljesítették, de az egyenes kiesésben főszereplővé előlépő Andorkó kontratalálataival a kulcspillanatokban zavartak be a DIGI – s kommentátorok „közvetítésébe (2:1), így a harcedzett veteránok és sikerre éhes ifjak egyvelegéből álló gárda (31,83 átlagéletkor) 2019 – ben szerepelhetett először a Final Four – ban. Itt a Morgan Stanley elleni szűk vereség után (1:2) meglehetősen emlékezetes „futballkrimit” mutattak be a rivális MNV – vel, a vezető fél kiléte is háromszor változott a meccs folyamán (5:5). Végül hiába remekelt a tarthatatlannak bizonyuló Lajos Csabi, a túloldalon Sebők is 3 dugóval mutatta meg, „mitől döglik a légy”, a meccsdöntő heteseknél pedig Jóljárt bravúrjai ellenére is elbukták a bronzérmet. Az Országos Teremfoci Döntőben viszont igencsak izgalmas körbeverés után jutottak a „négybe”, de itt ugyan egy csendesebb meccsen, ám hasonlóan hetesekkel ütötte el őket a Nemzeti Vagyonkezelő a döntőbe jutástól. A bronzot azonban második nekifutásra már megcsípték: a csoportkörben legyőzött tatabányai Grundfos – t múlták felül 3:0 – ra az agytrösztként jegyzett Konyári – Lajos – Varga trió vezényletével. A folytatás már kissé hektikusra sikeredett: a 2019/2020 – as Pénzügy Ligában a járműlízingelők 32 lőtt mellett 26 kapott góllal az atombiztos támadópotenciál mellett meglehetősen sebezhető hátsó alakzatukról tettek tanúbizonyságot. Az ifjonc Tóth Viktor 13 találata mellett Lajos és Varga is 8 góllal keserítette az ellenfelek életét, de a performansz így is csak a 7. helyre volt elég.  "Szépségtapaszként" viszont az összetartó, dinamikus kontrajátékra építő rutingyár alaposan visszavágott az -  amúgy bajnoki címet nyerő - Morgan Stanley – nek az elbukott ÁBL – elődöntőért (4:2). Az Indoor – kiírásban Lajos ismét legszebb napjait idézve, újfent megállíthatatlan gőzmozdonyként hegesztett 18 repeszt az ellenfelek hálójába, csapata pedig 29 bevitt főtáblás lökete mellett már csak 21 – et „szedett be”, így ez a produkció már elégnek bizonyulhatott a 3. helyhez. A nyári, bemelegítésnek szánt Üzleti Kupa Budapest műfüves vetélkedésén az Oster épp az EPAM elleni negyeddöntőben (3:3), hetespárbajban múlta felül korábbi pszichés gátjait. Érdekességként az ÁBL  C – csoportos riválisok közül még ketten jöttek az egykori terem B – ligájából, ráadásul a Procter 4:3 –ra, a Real Mahindra 2:0 – ra múlta felül Tarnaiékat, akik így végül az IDEMIA ellen, kétgólos hátrányból csikarták ki (4:2) a részvétel lehetőségét.

Procter & Gamble Old Boys

Az átrendeződések miatt egy igazán emblematikus csapat került az ÁBL horizontjába, akik ugyanakkor jó ideig nem tudtak a kupaversengés legjobbjai közé férkőzni. A rutingyár jelmondata a évek óta ismeretes nyilatkozataiknál: „Szabó édesanyjáért ajánljuk a mérkőzést – netalántán: „Szabó édesanyjának köszönjük a közreműködést”. A pirosmezesek hagyományosan a liga egyik legidősebb gárdájaként is említhetőek, a veteránok pikírt színfoltjaként tűnhetne fel az egyiptomi „megtorlóként” jegyzett Shafik, a mágusként emlegetett Bagossy, vagy éppen a cég vezetői közül a neves Egbert Jakobs és a hálóőrként is bevethető, 54 éves „doyen”, Asztalos Csaba, de mindenképpen ide sorolandó a még mindig töretlen sebességű szélsőattakokat organizáló Joó is. Igen változékony 2019/2020 – as idényükben az egészségügyi termékes multi mindössze 6. helyen végzett az Ágazati A – ligában 12 - 23 –as mutatójával, itt az összevont osztályozókat is figyelembe véve a "csk – ikon", Hári Attila végzett 11 dugójával a házi góllövőlista élén, mégpedig a center, Nagy Péter (5) előtt. A minden idők legnagyobb Procter – cselgépének tartott Hári elhivatottságát dicséri az a sztori is, amikor egzotikus kiküldetése során a távolból is ő szervezte, igazgatta a csapat Ligában felmerülő ügyes – bajos dolgait. A gyengécske őszből tanulva kulcsfontosságúnak hatott egy állandó kapus beszerzése az egymást váltó trió mellé (Asztalos – Konrád – Fazekas), ezt a hézagot pedig végül a Sykes vendégportása, Diószegi Krisztián töltötte be megnyugtatóan (1.75 kapott gólátlag). Az Indoor B - liga pozitív mutatója (17-16) már 5 győzelem mellett csak 3 vereséget hozott, a 15 pont pedig már elegendő volt az ezüstre is, egyszersmind itt kvalifikált a legjobbak versengésére a csapat. Hári ekkorra a számára otthonosabb irányító posztra húzódott vissza (4), így jobban aknázták ki Nagy Péter (7) fizikai erejét és centerpotenciálját, de a villámgyors szélsőkontrákat az újfent csatarendbe állított PWC – s légiós, Hegedűs Attila szerepeltetése is kellőképpen élesítette. Példának okáért a mostani csoportellenfelek közül igen feszült, indulatoktól sem mentes meccsen gyűrték le a Real Mahindra – t (1:0), majd egy remek színvonalú, fordulatos találkozón az Oster Lízinget is (4:3), akik amúgy most első ellenfélként jönnek szembe az NKE – ben megrendezendő C – csoportkörben.

Loxon Solutions

A szoftverbiztonság magyar gurujai „elsőbálózónak” számítanak a legjobbak között. Tóth Andrásék nagyon régóta vártak már egy igazán nagy dobásra, több esetben a legjobbakat is elkapva a krónikákban. Főleg a Kraft – fivérek és Osztoics kapus adták az egykori eredményesség zömét a bőszen kezük alá dolgozó társak közreműködésében, de a „hőskor” után már eggyel professzionálisabb szemléletben értek el kvalifikációt a 2019/2020 – as Informatika Ligában. Történetesen bronzérmesként, hiszen az előttük végző IT – Services jogalapját örökölték meg, Papp Laciék ugyanis a COVID - 19 "oroszlánkörmei" után sem tértek vissza a versengésbe. Remek csapatot sikerült összehozni az idényre, ugyanis a fiatal mesterlövész, Dombai Gergő (14) első opciója mellett a mélységi labdákat kimagasló hatékonysággal értékesítő Tóth Ádám (8) is hozta magát az időnként még beszálló régebbi spíler, Kraft Dániel (4) mellett. Az egykori cerberusok (Osztoics, Schmuck, és a magát cseppet sem kímélő bravúrgyáros, Horváth Sára) örökségének méltó folytatójaként Nagy Ákos vitte el az Informatika Liga legjobb hálóőrének járó szobrocskát (2.13), Kiss Zoliék szilárd védekezésből építkező kontrajátéka pedig végre épületes támadójátékkal párosulhatott. Példának okáért a végül pótselejtező elbukó Logmein (6:2) volt szenvedő alanya a gondosan felépített szisztémának, de a D – csoportos ÁBl – résztvevőt, az LG – t is emlékezetes meccsen múlták felül. Nagy Ákos egészpályás, ívesen hálóba zúduló „baseball – kidobása” azóta is felejthetetlen momentum, az élményből építkezve pedig Dombai kontrázott rá a hajrát amúgy végigtámadó narancsosokra (3:2). Az Indoor teremszezonjára már picit elfogytak a feketék, az olykor nagyságrendekkel szerényebb rotáció pedig csak a D – liga 6. helyezésére volt elég. Ha Tóth ANdrisék össze tudják szedni az ÁBL – re egykori „szakmai ligás” felállásukat, nagyon komoly esélyekkel vághatnak neki a megmérettetésnek. Jelenlegi ellenfeleik közül az elsőként érkező Real – t 6:2 – re verték az őszi idényben, a vágyott visszavágás itt is  különös jelentőséggel húzhatja alá a találkozótt.

Real Mahindra

A Tech – Mahindra nemcsak az ÁBL – ben, de az egész ligában totális újoncnak számít. Ahhoz képest nagyon egyedi és meglehetősen agilis társaságot alkotnak. Az indiai Anand Mahindra által 1986 – ban alapított cég nemzetközi sikertörténetnek számít, a rohamos gyorsasággal igazi mamutvállalattá fejlődő csoportosulás pedig nem oly régóta már Magyarországon is megvetette a lábát. Az Üzleti Ligában promóciós céllal is szereplő csapat valósággal berobbant a versengésbe, több szempontból is alaposan felkavarva az állóvizet arra, amerre csak megfordult. A rendre kérlelhetetlen vehemenciával, és különös agilitással küzdő Real bemutatkozó meccsein még jobbára irgalmatlan lendülettel futott az összeszokottabb csapatok „késébe”( első négy meccsen vereség, többek között az első ÁBL – meccsükön érkező Loxon ellen), ám a BCA elleni iksz után (1:1) 5 zsinórban mért győzelem jöhetett. A legerősebb felállásában érkező LG elleni, kétgólos hátrányból vett fordítás (4:2) különösen emlékezetes maradt, mondhatni ekkor történt a Mahindra „élcsapattá” avanzsálódása. Az IT ellen utolsó pillanatban döntetlenre mentett (2:2) parti után végül – a rossz idénykezdés miatt – csak a 7. helyen végzett a nemzetközi gárda. Ekkorra Chacon személyében leltek rá a végre megbízható teljesítményt nyújtó ketrecőrre, míg elől Amine Sahraourardi vitte a munka dandárját (10), de négy társa is állandó veszélyt jelzett a kapu előtt, mint a villámgyors Harrison Suhnfor, a remek átlövéseiből élő Ahanda, és a hatalmas termete ellenére is meglehetősen atletikus csk, Simtchatcha. Az Indoor – szezonjára már igen komoly célokkal érkezett az újonc, és meglepetésre a B – ligás főtáblán elkalapálták a későbbi győztes, D – csoportos ÁBL – résztvevő SAP Labs egyletét is (2:1). A sikerreceptet az új hálóőr, Lizardi érkezése és a már korábbi meccsein is remeklő Ali Shojaee (7 góllal házi mesterlövész) figyelemelvonó - befejező potenciálja adhatta. Bár a Procter elleni bekkelős meccsen a rutinos „mágus”, Bagossy bolondította meg őket egy pillanatra (0:1), az Oster Lízing ellen már ismét diadalmenetbe kezdtek (2:0). A forrongó indulatoktól sem mentes összecsapásokon olykor a megbomló csapategység hozott néhány negatív szériát, de a Continental gólzáporos fordítása után (4:6) második nekifutásra már kiharcolták az ÁBL – részvételt a BT ellen, mégpedig a régiből előhúzó Amine Sahraourardi mesterhármasával (5:4). A kvalifikáció kalandos voltát jelzi, hogy mivel a győztes SAP Labs az Informatika Liga bajnokaként, az 4. Continental pedig az Ágazati A – osztály ezüstérmeseként is bejutott már (a Wizz Air több helyről elért kvalifikációja miatt), ezért elért 5. helyük is reális bejutási tényezőként jelentkezett. Szó, ami szó: az egyletben levő lehetőségek, és a mutatott játékerő miatt egyáltalán nem érdemtelenül vehetnek részt a legjobbak között Királyék. A C – csoportban mind a  négy csapat alaposan ismeri a másikat, viaskodásuk így nagyban függ éppen mozgósítható keretüktől is.

Vodafone

A távközlésiek még a vetélkedés hajnalán, 2006 – ban nyerték el az ÁBL serlegét, 2013 – ban pedig egészen a döntőig meneteltek, ám ott már a GL Evo emlékezetes támadógépezete szűken, de megállította őket (1:2). A rákövetkező év rejtette sokáig az utolsó komolyabb sikerélményt, ekkor a 4. pozíciót szerezték meg (a MARKET Cégcsoport ütötte el őket az újabb érem lehetőségétől). 2018 – ban villant meg újra a VODA csillaga, hisz ismét Final Four – ba kerültek az akkoriban "debütáló" NKE – csarnokban. És ha már ott voltak Baranyaiék, egy izzasztó összecsapáson, hetesekkel ütötték el az előző években rendre döntőig jutó BDO – t. A fináléban ugyan sokáig vezettek Kiss Zoli remekül pattanó átlövésével, a fiatalabb Morgan Stanley elementáris hévvel végigvitt letámadásai – körömpasszai után a hajrában már fordítani tudott (1:2). Nagyon hosszú ideje egyben levő, az egykori főiskola és különböző patinás egyesületekben történő utánpótlás – éra óta együtt játszó gárdáról van szó, ahol a „hőskori részleget” jelölő Szakál – Nagy – Dancsok – Fülöp - Kiss – Baranyai hatosfogat jelenleg is a gárda részét képezi. Az amúgy igen gyakori ÁBL - résztvevő oxigénesek többnyire a Telecom és Média Liga megnyeréséből szerzik a kvalifikációt (ezúttal is), hiszen a pirosmezesek ezután kihagyták a teljes Indoor - teremversengést. Szakmai ligás kulcsmeccsükön az örök rivális Ericsson hiába vezetett már 3 góllal is a távközlésiek ellen, Mulikék nem tudtak ráülni az eredményre, és a legendás Nagy – Szakál - Kiss sebesvonat ikszet érően torolta meg egy - egy pillanatra kihagyó éberségüket (3:3). Nem járt ennél jobban a Digi sem, ugyanis a tavalyi ÁBL – negyeddöntős hiába kapaszkodott a korábbi Vasas – ikonként jegyzett, egykori válogatott Juhár révén, a kilencvenes évek BVSC – csillagaként ismeretes Nagy Péter is jól hangszerelte az oxigénes koncertet, így végül 8:3 – ra „zúzták le” a meccs végére erejükkel totálisan elkészülő sportkommentátorokat. Ügyeletes gólvadászként a sorozatban Kiss Zoli jelentkezett 18 találatával, de az egykori honi elsőosztályú "vasutas", Nagy Peti is eljutott 8 gólig. Fegyvertársak is akadtak bőven, hiszen Hunyadi (6), Szakál (4), és az új generáció prominens képviselőjeként Fábián (3) sem hagyta élni az ellen portáját. A sikerrecept árnyalt megközelítéseként az egykori bravúrgyáros, Kiss Péter méltó nyomdokaiba lépve Lázár vitte el a Telecom és Média legjobb hálóőrének járó szobrocskát (1.33). Jó kérdés, mire lehet képes a folyamatosan frissülő gárda a D – csoportban, hisz az A – hoz hasonlóan itt is nagyon komoly összecsapások várhatóak. Szakálék többek között találkozhatnak a korábbi médialigás vetélytársukként  szembejövő LG – vel, és a  tőlük 2018 - ban ÁBL – serleget elorzó, akkoriban szinte mindent megnyerő Morgan Stanley – vel.

LG

A "tévések" is a régi motorosok közé tartoznak a Ligában. Egyediségüket a „LG – mundérhoz” köthető elkötelezettségük adja: a krónikában még az ország minden területéről érkeztek értékesítők a csapat soros meccseire, senki nem akart lemaradni az újabb „hengerről”. Hriczkó Tamás az évek során ütős kis alakulatot rakott össze, a gárda igazi „újoncfenyítőnek” számított, nem egyszer kataklizmikus különbséggel mércét állítva a friss résztvevőknek. A nyerő típusú társaságra viszont a 2019/2020 – as szezonokban nehezebb időszak köszöntött. Az Informatika Ligában kezdetben igen nagy gondok adódtak a szűk csapatrotáció végett, példának okáért most is a ritkábban szereplő Hegedűs (6) – Füle (5) duó adta az eredményesség zömét, de a csapat a kulcsmeccseket rendre elbukva végül csak a 9. helyen végzett -20 – as gólmutatójával, ami főleg a védőalakzat esetlegességét mutatta. Az Indoor téli idényében pont itt történt a legnagyobb váltás, ugyanis a 11 összecsapáson felváltva védő Kulisits (1.80) – Tóth (2.17) duó már stabil alapot organizálhatott a hátsó szegmensben. Bár a BCA elleni betli még az őszi forma rémképével fenyegetett, a neves ligeti éttermeseknek, az abban a szezonban debütáló Városmajori vagányoknak már ők állítottak elő „Old school” – menüsort (13:0). A csapat végül a C – ligás főtáblán vethette bele magát a küzdelmekbe, ahol csak az idén veretlen Wizz Air (2:6) akadt meg a torkukon, de a tavalyi ÁBL – résztvevők közül mind az Ericsson – t (3:0), mind a Logmein – t (2:0) imponáló magabiztossággal múlták felül. A régi fényében tündöklő Hegedűs Tibor 19 góljával, holtversenyben lett a C – csoportosulás mesterlövésze, míg Füle 15, Garamvölgyi 5 találattal keserítette meg az ellenfelek életét az ismét egykori rigmusaiban muzsikáló csapatban. Mindenképpen előnyére válik Hriczkóéknak, hogy négy másik ÁBL - résztvevőhöz hasonlóan jelenleg is játékban vannak a pesti műfüvön, legutóbb például a TV2 szerkesztői ellen, három "fás" hátrányból (AS Róna) mentették ikszre (3:3) a partit. Az ÁBL főpróbáján klasszikusan a Dargó - Hegedűs - Füle trió főszereplésével álltak fel feneketlennek tűnő mélységükből. Érdekességként a gárda – a SAP Labs – on kívül - idén nemigen került szembe D – ligás csoportriválisaival, de azért nem éppen "sötét lóként" foglalnak helyet az elitkörben

Morgan Stanley

Az elemzők már évek óta az Üzleti Liga legmasszívabb performanszait hozzák az éterbe, az egykoron Baumstark és Breuer fivérek által organizált biztonsági pozicionálásból feltolódott ékjáték mára sokkal inkább térölelő, acélos labdatartásra építő tiki – taka lett, úgy elsőrangú második hullámos, mint szélső figyelemelvonásból teremtett centerjátékkal. 2018 – ban az ÁBL bajnokaként voltak ismeretesek a kékek, akkor az örök rivális Ernst § Young (2:0), ás a Vodafone elleni emlékezetes fordítás után (2:1) ünnepelhetett a fiatalabb és rutinosabb zsugások összhangzattanára építő egylet. A sikerkorszak folytatásaként a Pénzügy karcos ezüstérme (a PWC - ről 1 ponttal lemaradva) és az Indoor A – liga tükörsima elhozatala (+4 pontos előnnyel) után 2019 – ben is a sorozat legfőbb kupavárományosaként érkezhettek a MOM küzdőterére Tóth Barnáék, ám az Oster lebirkózását követően a Barabás testvérek által repített (később az Országos Teremfoci Döntő serlegét is elhódító) BDO vissza tudott vágni a szezonbeli zakókért (1:4). A remekül összerakott kékek persze a legkevésbé sem roppantak meg, igaz a csaknem hibátlan mérleggel menetelő címvédő, a PWC azért komoly fejtörést okozott nekik. Végül úgy esett, hogy a be – becsúszott kudarcok mellett is hozni tudták a sarkukat tapodó közvetlen rivális elleni kulcsjelentőségű összecsapásokat, méghozzá meglehetősen domináns performanszokat követően (5:1, 4:1). A legerősebb ágazati serleg munkás elhódításában sikerrecept volt Budai Laci tüsténkedése a ketrecben (1.10), ám az a tény is, hogy a keret minden tagja képes volt előlépni adott esetben meccsdöntő tényezővé, éppúgy kiismerhetetlenné tette a bajnokot. A régi motorosok közül Kulcsár (13), Billein (12) , és Mészáros is (11) 10 találat fölé jutott, de további 5 társuk is legalább 4 dugót hegesztett be. A téli idény is remekül indult az elemzők számára: 4 meccsen átívelve 26:2 – es gólkülönbséggel tudták le az osztályozót. A főtábla viszont nem indult valami fényesen, ugyanis a különböző okokból revánsra vágyó MNV (1:3) – KPMG (1:2) – PWC (0:1) hármas ellen némileg váratlanul ragadt be a jól kimunkált gépezet, aztán a koronavírus miatt Tóth Barnáék már nem is tértek vissza a vetélkedésbe. A jó féléves kihagyás nem valószínű, hogy meg tudja tépázni a fegyelmezett gárda játékát, de azért könnyű dolguk semmiképpen nem lesz a Szőnyi úton..

SAP Labs

A SAP fejlesztőközpontosai legjobb eredményükként a 2016 – os ÁBL kiírás bronzérmét hódították el a sorozatban, ahol az ügyeletes mumus, a Logmein 3:1 – es felülmúlásával léptek tovább saját árnyékukon Nagy Dávidék. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, állandó csapatátalakítás közepette szerényebb pozíciókkal is be kellett érnie a kék – fehéreknek. Azért a tavalyi kiírásban is beslisszoltak a csoportkörbe Molnár Elődék, akik a 2019/2020 – as Informatika Ligában már a "héroszi kort" is felülmúló magabiztossággal – mindössze két tét nélküli iksz mellett sorozatos győzelmekkel a tarsolyban – kaparintották meg a bajnoki címet. Az egészen elképesztő 73 – 28 –as, +35 – ös gólarányban oroszlánrészt vállalt a 22 gólt vágó rutinróka, Papp Péter, de az időtlen idők óta együtt pörgő retró – egyletből ezúttal az Üzleti Liga történetének immáron 2. legtöbbet pályára lépő játékosa (a majdani csoportmeccsekkel együtt 536 fellépés) Mihály Krissz (6) mellett Bálint Misi (3), és Molnár Gabi (2) is igen aktív szerepet játszott. Szintén a góllövőlista élmezőnyében végzett 15 remekbeszabott találatával a hórihorgas létére is igen robbanékony András Áron, de az ifjonti kora ellenére is érett játékot bemutató söprögető, Molnár Előd is hozzátette a részét (8) a győzhetetlennek bizonyuló armada tündökléséhez. Az időnként túlzottan feltolódó védelmet a liga 2. legjobb kapusaként Mikó Zsombor (2,15) próbálta „gatyába rázni”, ám a téli teremidény egy részében már az egykori legendás cerberus, Nagy Dávid vette át tőle a stafétát a ketrecben. A siker talán kissé elkényelmesítette Pappékat, ugyanis az újonc AccorHotel bombameglepetésre múlta őket felül (1:3), igaz a B – ligás főtáblát újfent rendkívül domináns produkcióval tudták hozni, itt mindössze a Real Mahindra agresszív játékával nem tudtak mit kezdeni (1:2). Ebben a sorozatban az említett Nagy mellett már Pregitzer (5) és Sipaki (7) is komolyabb szerephez juthatott az átalakuló játékszisztémában, ők hárman kulcsmeccseken átívelve hordták vállukon a társaságot. Papp Péter ezúttal 13 találattal, holtversenyben végzett a 2. helyen a mesterlövészek között, ANdrás pedig már egy átalakított rendszerben jutott el 5 gólig. Jelenleg az Üzleti Liga Pest műfüves vetélkedésben áll 2.helyen a SAP Labs, eddig csak az éllovas KPMG tudta legyűrni őket egy hajrágóllal (0:1).  A teremre visszatérve az "egymillió dolláros kérdés" a mély keretből gazdálkodó fejlesztőközpontosok épp összeférhető kombinációja lesz, de a régen látott magabiztossággal hajtó kék – fehérek egyértelműen a továbbjutás reményében lépnek pályára a Szőnyi úton..

Kunvári Krisztián

2020. 08. 27.

Legjobb tudósítók
2021-2022 tavaszi-nyári idény
NévVárosÁtlag
Halmos AttilaBudapest4.88
Forgács MilánBudapest4.67
Mihók RichárdBudapest4.57
Horváth NorbertBudapest4.40
Stuber MárkBudapest4.15

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.