Ma 2024. 3. 19. kedd, József napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
Az őszi és a téli idényt is ugyanaz a csapat nyerte Győrben!

Idestova 12 éve kezdődtek az Üzleti Liga küzdelmei Győrben. Olyan patinás cégek vettek részt az első kiírásban, mint a Rába, vagy az E.ON. Az eltelt évek alatt sok nagyszerű csapat, játékos vett részt a győri küzdelmekben, nagyon sok sportszertő barátra tettünk szert Vöcsei Laci kollégámmal együtt.

A mostani 2017/2018-as idényben sem volt másképp, a régi megszokott csapatok mellett (Rába, Dana, LEAR), viszont most új belépők is jöttek, a Lászlópack és a Rekard nevében. Az őszi bajnok VT Mechatronics volt a legnagyobb esélyes a téli bajnok címre is, kérdésként leginkább azt fogalmazhattuk meg a sorozat elején, hogy van-e olyan csapat, aki meg tudja őket szorongatni. Aztán a bajnokság során kiderült, hogy a VT legnagyobb kihívója most nem a Rába, hanem az újonc Rekard lett!

A két együttes nagyszerűen kezdte az idényt, fej-fej mellett haladtak előre. A Rekard és a VT aztán a 7. fordulóban találkozott egymással és a rangadó a kék mezesek nagyon sima győzelmével ért véget. A VT mindenki tudtára adta, hogy ki a legjobb csapat a téli kiírásban! Elég csak megnézni a tabellát, az elektronikai cég hibátlan teljesítménnyel szerezte meg a maximális pontszámot a bajnokságban!

A dobogóra második fokára a Rekard fért fel újonc indulóként. A zöld mezes együttes nagyon egységes csapat benyomását keltette, és olykor látványos meccseket játszva szerezte meg a bajnoki ezüstérmet. A bronz pedig a Danáé lett, amely még a nagyokat is megszorongatta sokszor, viszont néha elkelt volna a fehér mezes csapatnak egy jó góllövő.

A VT győzelméhez nagyban hozzájárult Bodó Mihály (aki egyben a bajnokság gólkirálya lett) és Szilasi András összesen 60 lőtt gólja. Ebből Misi 12 meccsen 36 találatot szerzett, ami meccsenkénti 3-mas átlagot jelent. Szerintem mindegyik kispályás csapatnál elkél egy ilyen támadó, aki ezekkel a mutatókkal bír!

El is kaptam Misit pár kérdés erejéig, hogy mi a véleménye a mostani szezonról, mi a sikerességük origója, és, hogy mit terveznek a jövőben?

Milyen érzés az őszi bajnokság után is megnyerni a télit?

„Az őszi bajnokság megnyerése után a csapat újabb bajnoki cím megszerzésével indult a téli bajnokságban! Elértük a kitűzött célt így részben elégedettek vagyunk és örülünk a bajnoki címnek! Persze még nagyobb örömöt és sikert érzett volna a csapat, ha minden mérkőzésen kiállnak ellenfeleink és úgy leszünk bajnokok!”

Mennyire nehéz feladat összeszedni a csapatot az egyes meccsekre? Hogy hozod össze a csapatot?

„Csapatunkban olyan játékosok vannak, akik szeretik ezt a sportot, szeretnek focizni, így amikor beneveztünk az Üzleti ligába nem volt kérdés hogy kitudunk e állni minden mérkőzésen! A csapatnak van egy Facebook csoportja, ahol a bajnoksággal és a csapattal kapcsolatos dolgokat közösen meg tudunk beszélni! Minden kedden reggel kiírom az adott mérkőzés időpontját és az ellenfelünket, amire azonnal jönnek a válaszok, hogy ki tud jönni! Mivel mindenki tudja, hogy kedd este a fociról szól, és a játékosok várják is a mérkőzést, így azt tudom mondani könnyű dolgom van a csapat összeszedésében!”

Mit jelent neked egyénileg, hogy megint gólkirály lettél?

„Nagyon örülök, hogy a csapat céljának elérése mellett egyéni célomat is sikerült elérni! Nagy öröm számomra, hogy harmadszorra is gólkirály lehetek! Köszönöm az egész csapatnak a támogatást és a segítséget, mivel nélkülük nem sikerült volna gólkirálynak lenni!”

Készültök-e az országos megmérettetésre?  

„Jelenleg országos döntőre való készülődés sajnos nem a terveink szerint alakul, mivel a csapatunk egyik kulcs játékosa Szilasi András keresztszalag-szakadást szenvedett. Utóbbi hetekben nem tudtunk mérkőzéseket játszani ellenfelek hiánya miatt, ezért egymást közti mérkőzésjáték formájában készülünk az országos döntőre!

Ezúton szeretném megköszönni az Üzleti liga szervezőinek, hogy részt vehettünk a kispályás bajnokságban ami nagyon jó játékvezetésnek Vöcsei Lászlónak köszönhetően tökéletes mérkőzéseket biztosított számunkra! Külön köszönet Peredi Gábornak a nagyon jó tudósításért, ami szerda reggel visszaadta nekünk az előtte este átérzet örömöt! Köszönjük szépen a cégünk vezetőinek, hogy biztosították, támogatták, hogy részt vehessünk az Üzleti Liga bajnokságban!”

 

Most rövidebb nyári szünet következik a győri küzdelmekben, de aztán szeptembertől újult erővel vágunk neki az új bajnokság szervezésének/lebonyolításának. Remélem sok ismerős arccal fogunk ősszel is találkozni, kiegészülve sok sikerre éhes új gárdával!

Jó pihenést kívánunk mindenkinek!

 

Peredi Gábor

2018.05.28.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
Szatmári Ákos 2007-2008 55
Bencze Kevin 2022-2023 55
Puskás Artúr 2013-2014 54
Kis Dániel 2012-2013 51
további játékosok megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Mucsi ViktorBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.78
Nestor TamásBudapest4.78
Mihók RichárdBudapest4.75

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kovács István (Tatabánya)Tatabánya3.86
Majerik JózsefTatabánya3.20
Kóródi LászlóBudapest2.53

Legjobb kosárlabda játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Hartai TamásBudapest5.00
Gaál IstvánBudapest5.00
Szilágyi ZsoltBudapest4.60

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.