Ma 2020. 1. 29. szerda, Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.
Az őszi és a téli idényt is ugyanaz a csapat nyerte Győrben!

Idestova 12 éve kezdődtek az Üzleti Liga küzdelmei Győrben. Olyan patinás cégek vettek részt az első kiírásban, mint a Rába, vagy az E.ON. Az eltelt évek alatt sok nagyszerű csapat, játékos vett részt a győri küzdelmekben, nagyon sok sportszertő barátra tettünk szert Vöcsei Laci kollégámmal együtt.

A mostani 2017/2018-as idényben sem volt másképp, a régi megszokott csapatok mellett (Rába, Dana, LEAR), viszont most új belépők is jöttek, a Lászlópack és a Rekard nevében. Az őszi bajnok VT Mechatronics volt a legnagyobb esélyes a téli bajnok címre is, kérdésként leginkább azt fogalmazhattuk meg a sorozat elején, hogy van-e olyan csapat, aki meg tudja őket szorongatni. Aztán a bajnokság során kiderült, hogy a VT legnagyobb kihívója most nem a Rába, hanem az újonc Rekard lett!

A két együttes nagyszerűen kezdte az idényt, fej-fej mellett haladtak előre. A Rekard és a VT aztán a 7. fordulóban találkozott egymással és a rangadó a kék mezesek nagyon sima győzelmével ért véget. A VT mindenki tudtára adta, hogy ki a legjobb csapat a téli kiírásban! Elég csak megnézni a tabellát, az elektronikai cég hibátlan teljesítménnyel szerezte meg a maximális pontszámot a bajnokságban!

A dobogóra második fokára a Rekard fért fel újonc indulóként. A zöld mezes együttes nagyon egységes csapat benyomását keltette, és olykor látványos meccseket játszva szerezte meg a bajnoki ezüstérmet. A bronz pedig a Danáé lett, amely még a nagyokat is megszorongatta sokszor, viszont néha elkelt volna a fehér mezes csapatnak egy jó góllövő.

A VT győzelméhez nagyban hozzájárult Bodó Mihály (aki egyben a bajnokság gólkirálya lett) és Szilasi András összesen 60 lőtt gólja. Ebből Misi 12 meccsen 36 találatot szerzett, ami meccsenkénti 3-mas átlagot jelent. Szerintem mindegyik kispályás csapatnál elkél egy ilyen támadó, aki ezekkel a mutatókkal bír!

El is kaptam Misit pár kérdés erejéig, hogy mi a véleménye a mostani szezonról, mi a sikerességük origója, és, hogy mit terveznek a jövőben?

Milyen érzés az őszi bajnokság után is megnyerni a télit?

„Az őszi bajnokság megnyerése után a csapat újabb bajnoki cím megszerzésével indult a téli bajnokságban! Elértük a kitűzött célt így részben elégedettek vagyunk és örülünk a bajnoki címnek! Persze még nagyobb örömöt és sikert érzett volna a csapat, ha minden mérkőzésen kiállnak ellenfeleink és úgy leszünk bajnokok!”

Mennyire nehéz feladat összeszedni a csapatot az egyes meccsekre? Hogy hozod össze a csapatot?

„Csapatunkban olyan játékosok vannak, akik szeretik ezt a sportot, szeretnek focizni, így amikor beneveztünk az Üzleti ligába nem volt kérdés hogy kitudunk e állni minden mérkőzésen! A csapatnak van egy Facebook csoportja, ahol a bajnoksággal és a csapattal kapcsolatos dolgokat közösen meg tudunk beszélni! Minden kedden reggel kiírom az adott mérkőzés időpontját és az ellenfelünket, amire azonnal jönnek a válaszok, hogy ki tud jönni! Mivel mindenki tudja, hogy kedd este a fociról szól, és a játékosok várják is a mérkőzést, így azt tudom mondani könnyű dolgom van a csapat összeszedésében!”

Mit jelent neked egyénileg, hogy megint gólkirály lettél?

„Nagyon örülök, hogy a csapat céljának elérése mellett egyéni célomat is sikerült elérni! Nagy öröm számomra, hogy harmadszorra is gólkirály lehetek! Köszönöm az egész csapatnak a támogatást és a segítséget, mivel nélkülük nem sikerült volna gólkirálynak lenni!”

Készültök-e az országos megmérettetésre?  

„Jelenleg országos döntőre való készülődés sajnos nem a terveink szerint alakul, mivel a csapatunk egyik kulcs játékosa Szilasi András keresztszalag-szakadást szenvedett. Utóbbi hetekben nem tudtunk mérkőzéseket játszani ellenfelek hiánya miatt, ezért egymást közti mérkőzésjáték formájában készülünk az országos döntőre!

Ezúton szeretném megköszönni az Üzleti liga szervezőinek, hogy részt vehettünk a kispályás bajnokságban ami nagyon jó játékvezetésnek Vöcsei Lászlónak köszönhetően tökéletes mérkőzéseket biztosított számunkra! Külön köszönet Peredi Gábornak a nagyon jó tudósításért, ami szerda reggel visszaadta nekünk az előtte este átérzet örömöt! Köszönjük szépen a cégünk vezetőinek, hogy biztosították, támogatták, hogy részt vehessünk az Üzleti Liga bajnokságban!”

 

Most rövidebb nyári szünet következik a győri küzdelmekben, de aztán szeptembertől újult erővel vágunk neki az új bajnokság szervezésének/lebonyolításának. Remélem sok ismerős arccal fogunk ősszel is találkozni, kiegészülve sok sikerre éhes új gárdával!

Jó pihenést kívánunk mindenkinek!

 

Peredi Gábor

2018.05.28.

Legjobb tudósítók
2019-2020 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Korom MilánBudapest5.00
Mucsi ViktorTatabánya5.00
Nestor TamásBudapest4.96
Rácz BálintBudapest4.90
Halmos AttilaBudapest4.73
Mihók RichárdBudapest4.35

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.