Ma 2020. 7. 3. péntek, Kornél napja van. Holnap Ulrik napja lesz.
Az Üzleti Liga rekorderek nyomában- a legtöbbet pályára lépők

Új sorozatunkban, melyben a Liga csúcsteljesítményeit kívánjuk bemutatni, ezúttal a legtöbb mérkőzéssel rendelkezőkön a sor. A lista éllovasa Benkó József már 681 mérkőzésen lépett pályára, és mivel jelenleg is az Indoor Üzleti Ligában szereplő i-Cel Mobilsoft csapatát erősíti, összejöhet a 700. jubileumi mérkőzés.

A civilben programozóként és rendszerszervezőként dolgozó Benkó József 2007-ben a Gordon &Webster kapusaként és csapatkapitányként mutatkozott be az Üzleti Ligába. „ Az akkori munkahelyem a Gordon & Webster egy dinamikusan növekvő cég volt, és több munkatársammal megbeszéltük, hogy elindulunk egy céges focibajnokságon, így találtunk rá az Üzleti Ligára, ha jól emlékszek egy internetes hirdetésben.

Benkó József Üzleti Ligás pályafutásának leghosszabb és legsikeresebb időszakát a BDO Magyarország csapatánál töltötte, így emlékezett vissza arra az időszakra: „ A BDO-s csapat egy baráti társaságként indult, akik már az egyetem alatt is együtt játszottak, és ezért is  volt működőképes hosszú éveken keresztül, mert egy baráti társaságról volt szó, akik amúgy is összejártak focizni. Míg a Gordon & Websternél egy idő után a kedv és a játékosok száma megcsappant. Későbbiekben főleg én vittem a csapat összeszervezését, de végül miután munkahelyet váltottam az ottani csapat megszűnt.” Érdekesség, hogy az Üzleti Liga történetének legtöbbet pályára lépő játékosainak listáján, Benkón kívül további három volt BDO Magyarország játékos is ott van a TOP 5-be. Palotás József (532 meccs) a második, Wéber Zoltán (521) a negyedik, Hajnal Péter (502) pedig az ötödik helyet foglalja el. Rajtuk kívül még Mihály Krisztián 526 meccsével fért oda az első ötbe, ő a harmadik helyezett ezen a listán. Mihály 2007 óta a SAP Labs csapatának a tagja, és a jelenlegi Indoor Üzleti Ligában is aktív, így tovább növelheti mérkőzései számát, és hét további lejátszott meccsel az örökranglista második helyére kerülhet. Benkó Józsefet már nehezebb lesz utolérni, hiszen ő 2020-tól harmadik céges csapatának az i-Cell Mobilsoftnak a kapuját őrzi.

A jelenlegi csapatomnál az i-Cell Mobilsoftnál is először csak eljártunk munkatársakkal focizni, és utána merült fel ennek a lehetősége, hogy nevezzünk be egy céges bajnokságba. Vagyunk egy páran a csapatba, akik korábban is játszottak már az Üzleti Ligába, így tudtunk erről a lehetőségről.

A rekorder arra is kitért, hogy ö egész életében csapatjátékos volt, aki a csapat sikereket mindig is az egyéni elismerések elé helyezte. Azt tartja a legfontosabbnak, hogy az épp aktuális csapata odaérjen a dobogóra, de azért kitért arra is, hogy amikor úgy nézett ki, hogy egy-egy egyéni díjra esélyes lehet, akkor már azért is megküzdött.

Benkó József végül arról is beszélt, hogy sose focizott komolyabb szinten, Szegeden, az egyetemen ismerkedett meg a kispályával, ahol több sikerélménye volt, így azóta is a kispályás focit részesíti előnyben.

 

A női rangsort Vig Diána vezeti 304 lejátszott mérkőzéssel, ami érdekesség, hogy a röplabda és a kosárlabda bajnokságoknak is aktív résztvevője volt hosszú éveken keresztül. Jelenleg a MOL röplabdacsapatát erősíti.

Már korábban is volt a cégnél sportélet, amikor 2004-ben odakerültem az akkor még IQSYS és KFKI közös HR osztályára, ahol átvettem a sportszervezéssel kapcsolatos dolgokat is. Ugyan én korábban röplabdáztam – a heves megyei amatőr röplabda bajnokság női ligájában játszottam –, de mivel a cég kosárcsapatában voltak ismerőseim, oda kapcsolódtam be.

Vig Dia színre lépésével alaposan fellendült a sportélet a Magyar Telekom leányvállalatoknál:

Egy időben hat csapatunk is volt – játszottunk a győri focibajnokságban, két csapattal az Üzleti Kosárligában, ugyancsak kettővel a bowlingversenyen, valamint megalapítottuk röplabda csapatunkat is.

Dia elmondta, hogy korábban profi szinten nem űzte egyik sportágát sem, a kosárlabdával iskolás évei után az Üzleti Kosárligában találkozott újra.

Legnagyobb egyéni eredményemet itt értem el, 2016-ban az Üzleti Kosárliga 2-ben női dobólista harmadik helyén végezve bronzérmet szereztem. :-)

Amint Diától megtudtuk, az Üzleti Ligában szerzett érmei, oklevelei mind a mai napig megvannak még.
Miután a cégtől elment, további két évig játszott idegenlégiósként a kosarasokkal. Aztán előbb a HungaroControl, majd a MOL kereste meg őt, és igazolta le röplabdacsapatába. Jelenleg utóbbiban röplabdázik, és gyarapítja tovább mérkőzései számát.

 

Itt az Üzleti Liga Eredmények oldalon megtaláljátok a legtöbb meccsen szerepelt játékosok TOP100-as listáját! De persze azt vegyétek figyelembe, hogy a lista csak a 2007. szeptember 15-e után kezdődött bajnokságok eredményeit tartalmazza.

 

Halmos Domokos

2020.05.22.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.