Ma 2024. 3. 19. kedd, József napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
A BDO Magyarország az idény legjobbja

Az Országos Teremfoci Döntőben ezúttal hat csapat szállt harcba Tatabányán a trófeáért, végül az Ágazati Bajnokok Ligája győztese diadalmaskodott.

Idén 11. alkalommal rendeztük meg az Országos Teremfoci Döntőt, amelynek ezúttal Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnok adott otthont, ahol az Üzleti Liga legjobbjai feszültek össze – három vidéki bajnok, illetve Budapestről az Ágazati Bajnokok Ligája legjobbjai szálltak harcba az igencsak méretes trófeáért.

A torna legelején a csapatkapitányok segédkeztek a sorsolásnál, így a BDO Magyarország, a szintén budapesti MNV Zrt. és a székesfehérvári HYDRO került az A jelű hármasba, míg a B-ben a budapesti Oster Lízing, a tatabányai Grundfos és a győri Borsodi Műhely Kft néztek farkasszemet egymással.

A torna első meccsét az MNV Zrt. és a székesfehérvári alakulat vívta, a felek nagyon óvatosan futballoztak, gól nélküli döntetlent játszottak. A folytatásban a BDO Magyarország két góllal legyőzte a HYDRO-t, amely később az ötödik helyért játszhatott, ugyanis a két pesti alakulat leikszelt a folytatásban.
A B csoport elképesztően izgalmasan alakult, az Oster Lízing előbb 2-1-re megverte a Grundfost, majd szintén 2-1-re kikapott a Borsodi Műhely Kft csapatától. Ekkor benne volt a pakliban, hogy körbe verik egymást a csapatok, s végül így is történt. A tatabányaiak 1-0-ra győzték le a győrieket, így mindkét alakulat 2-2-es gólkülönbséggel és három ponttal állt, az egymás elleni eredmény viszont a Grundfosnak kedvezett.

Az ötödik helyért így két vidéki csapat vívott harcot, a felek pedig gyors gólváltást követően nem tudtak újra betalálni, büntetőpárbajban dőlt el a párharc. A rúgó játékosok lába többször is megremegett, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a kapusok ihletett formában védtek, öt rúgó után 1-1 volt az állás. Az ütközet a hetedik körben ért véget, a győriek szerezték meg az ötödik helyet.

Szoros csatát hozott mindkét elődöntő is, a kétszer húsz perc alatt mindössze egy gól született. Az Oster Lízing gól nélküli csatát vívott az MNV Zrt. csapatával, itt is büntetők döntöttek. A csoportkörben a Grundfos ellen kétszer is betaláló Andorkó Balázs volt az egyenlen játékos, aki hibázott, így a MNV került a döntőbe. A BDO Magyarország ugyan jelentős fölényben futballozott a Grundfos ellen, azonban a budapestiek mindössze egy gólt lőttek, de ez is elég volt a fináléhoz.

A bronzmeccsen az egész torna legsimább győzelmét szemlélhettünk, az Oster Lízing 3-0-ra győzött a házigazda ellen. A finálé viszont ennél szorosabban nem is alakulhatott volna: kevesebb, mint 10 másodperc volt hátra, amikor Horváth István eleresztett még egy löketet, amibe Závodszky Ádám beletette a labdát, így a BDO Magyarország 1-0-ra legyőzte az MNV Zrt. csapatát, s egyben megnyerte az Országos Teremfoci Döntőt.


A torna végeztével Hajnal Péter, a BDO Magyarország csapatkapitánya osztotta meg velünk az élményeit:

– 2008-ban kezdtétek az Üzleti Ligát, az első évben bejutottatok az Ágazati Bajnokok Ligájába, a 2009-es Ágazati Bajnokok Ligáját pedig meg is nyertétek. Most 10 évvel később, immár harmadik alkalommal vagytok az év legjobb céges focicsapata. Hogy lehet ennyi időn át ezen a magas szinten maradni?

– Nagy szerencsével... :) Neeem. Alapvetően 2 fontos dolgot emelnék ki, ami nálunk működőképessé teszi a csapatot. Egyrészt folyamatosan próbálunk edzésben maradni, az Üzleti Ligán kívül más lehetőségeken is megmérettetni magunkat. Másrészt a csapat összetartó erejére vagyok büszke, hogy nem csak kollégák, csapattársak vagyunk, hanem egy baráti társaság is. Rendszeresen szervezünk focin kívüli programokat és persze horvátországi alapozást nyáron :)

– Volt olyan időszak, amikor nehezebb volt összetartani a csapatot, vagy elfogyott a motiváció?

– Igen, időnként mi is szenvedünk emberhiánnyal. Sajnos egyre nehezebb fiatal kollégákat becsábítani, mert vagy már játszanak más bajnokságokban, vagy nem is érdeklődnek a foci iránt. Illetve a csapat magja is egyre seniorabb, ami annyit jelent, hogy sokan már a családtól veszik el ezeket az esti időket, ami egyre nehezebbé teszi az összejövetelt. Ettől függetlenül motiváció mindig van, hiszen sok a jó csapat van, fejlődnek az ellenfelek is, így minden év meglepetéseket tartogat. Azért persze vannak klasszikus rangadók, mint a PWC vagy Morgan Stanley elleni, de még sorolhatnám :)

– Jelen van a cégetek napi életében a foci? Vannak olyan kollégák, akik követik a csapattal kapcsolatos eseményeket?

– Igen, a HR folyamatosan követi a csapat teljesítményét. Tavaly már női szerveződések is kezdődtek, illetve évente van nemzetközi BDO Euro CUP, ahol 25-30 ország 40 csapata méri össze erejét. Onnan is hoztunk már el aranyat :)

– Melyik az a bajnoki, vagy kupagyőzelem az Üzleti Ligában, amelyik a legtöbbet jelenti számotokra,és a legszívesebben emlékeztek vissza rá?

– Mindig a legutóbbi :) Nem tudnék kiemelni, mert minden győzelem nagyon értékes, minden ilyen siker további építi a csapatot.


Korom Milán

2019.09.18.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
Szatmári Ákos 2007-2008 55
Bencze Kevin 2022-2023 55
Puskás Artúr 2013-2014 54
Kis Dániel 2012-2013 51
további játékosok megtekintése
Legjobb tudósítók
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Halmos DomokosBudapest5.00
Mucsi ViktorBudapest5.00
Simon BenceBudapest4.78
Nestor TamásBudapest4.78
Mihók RichárdBudapest4.75

Legjobb labdarúgó játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Fellner GergőBudapest4.83
Kovács AndrásBudapest4.67
Takács ZoltánBudapest4.56
Patócs GáborBudapest4.50
Kovács István (Tatabánya)Tatabánya3.86
Majerik JózsefTatabánya3.20
Kóródi LászlóBudapest2.53

Legjobb kosárlabda játékvezetők
2023-2024 őszi-téli idény
NévVárosÁtlag
Hartai TamásBudapest5.00
Gaál IstvánBudapest5.00
Szilágyi ZsoltBudapest4.60

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.