Ma 2020. 9. 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
50 pont feletti dobóteljesítmény, mindössze egy mérkőzés alatt

Az Üzleti Liga során olykor egészen kiemelkedő eredmények születnek. Legyen szó akár egyéni, akár csapatteljesítményről, ezek mögött mindig nagy munka van.
Mi úgy gondoljuk, hogy amatőr szinten is lehet maradandót alkotni, ezért rendhagyó jelleggel szeretnénk megosztani az Üzleti Ligás társadalommal ezeket a sportértékeket.

Az Üzleti Kosárliga 2012-2013. évi kiírásában Kis Dániel az Erste Bank színeiben ért el egészen fantasztikus eredményt! Dánielt a kiemelkedő teljesítményével kapcsolatban faggattuk, a vele készített interjút az alábbiakban olvashatjátok:

A február 6-án szerdán megrendezett, BIG Team elleni mérkőzésen 51 pontot dobtál, ami különösen futóóra mellett igazán rendkívüli teljesítmény. Az Üzleti Kosárliga történetében ez alighanem rekordnak számít!
A meccs közben számoltad a pontjaidat? Tudtad, hogy 50 pont körül jársz?

- Egyáltalán nem számoltam, érzésre 30 – 40 közöttinek tűnt, csak a másnapi statisztikában olvastam én is. Szerintem a mérkőzés hevében nem erre koncentrál az ember.


Mit gondolsz, mi játszott a legfontosabb szerepet abban, hogy elérd szerdán az 50 pontot?


- Bízom benne, hogy a sűrű edzésszám is befolyásolja egy játékos dobóformáját, egyébként a szerencse, és az ellenfél fáradó védekezése is kellett hozzá.


Mióta kosarazol és milyen bajnokságokban játszottál eddig?

- Gimnáziumi éveimben kezdtem kosarazni. Egyetemi és megyei bajnokságok után NB II –ben játszottam Szekszárdon. 6 éve élek Budapesten, azóta játszom az Üzleti Kosárligában, valamint 1 éve egy budapesti NB II-es csapatban is pattogtatok.


Emlékszel rá, hogy mennyi volt az eddigi legtöbb pontod egy meccs alatt?

- Nem emlékszem sajnos. Magasabb osztályban azonban már 1-1 húszpontos mérkőzés is kimagaslónak számít.

Az egész bajnokságban nagyon agilisan játszol, magabiztosan vezeted az A-liga dobólistát, 59 pont az előnyöd. Számítottál erre a bajnokság elején?

- Nem számítottam rá. Sajnos 2 játékosunk kiesett erre a szezonra, valószínűleg ezért kerül nagyobb szerep, és ezáltal több dobóhelyzet is rám.

Nagy csapatjátékosként bizonyára a csapat bajnoki címe a legfontosabb számodra. De közben azért foglalkoztatja már gondolataidat a bajnokság legjobb dobójának járó cím megszerzésének lehetősége is?

Nem gondolok erre, egyszer már szerencsére sikerült 2009/2010-ben, ha idén is összejön, az csak ráadás. A fontos, hogy a bajnoki címet megszerezzük.

Csapatotok már évek óta meghatározó erőt képvisel az Üzleti Kosárligában. Mi a titka a rendkívül jó csapategységnek és motiváltságotoknak?

- Ha jól emlékszem a 2007/2008-as szezon óta szinte változatlan kerettel (természetesen voltak kiesők, és vannak érkezők) szerepelünk az Üzleti Kosárligában, amely csapat az évek folyamán sporttárasakból baráti társasággá alakult. Szerintem ez a csapatunk legnagyobb erénye.

A szezon elején vetted át a csapatkapitányi karszalagot feleségedtől. A munka és a család mellett az Erste kosárcsapatának húzóembere is vagy. Nem megterhelő számodra mindemellett még a csapat szervezése is?

- Szerencsére nem igényel különösebb szervezőmunkát, csak a soron következő mérőzésről kell tájékoztatnom a kollégákat. Mindenki nagyon fegyelmezett. :-)
 

2013.02.14.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.