Ma 2020. 9. 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
2011 legeredményesebb céges csapata a BDO Magyarország!

Habár az Üzleti Liga egy amatőr versenysorozat, a részt vevő játékosok és csapatok mégis sokszor nagyon komoly teljesítményeket tesznek le az asztalra. Már többször felmerült bennünk, hogy az egyes bajnokságok figyelemre méltó eseményeit megosztjuk az Üzleti Liga széles közönségével, hiszen most már annyi minden nap mint nap a bajnokságokban, hogy azt már valószínűleg senki sem bírja nyomon követni - természetesen persze a szervezőkön kívül. :-)

Rendhagyó jelleggel készítettük el tehát cikkünket, egyben első, hosszabb lélegzetű Üzleti Ligás interjúnkat. A cikk témája egy olyan csapat, mely a 2010-2011. évi idényben szinte minden lehetséges díjat megnyert a labdarúgó bajnokságokban, és eredményessége mellett sportszerűségével, és a labdarúgás iránt tanúsított alázatával is felhívta magára az ellenfelek mellett a szervezők és a játékvezetők figyelmét is.

Ez a csapat a BDO Magyarország!

A csapat a 2010-2011. évi idényt a Pénzügy Ligával kezdte, melyen az ezüstérem ugyan egyáltalán nem számít rossz eredménynek, de ezzel viszont a csapat lecsúszott az Ágazati Bajnokok Ligája szereplésről a bajnok PricewaterhouseCoopers Kft. csapattal szemben.
Ami nem sikerült elsőre, az ment viszont másodikra, a BDO Magyarország nemcsak, hogy bejutott a 2011. évi Indoor Üzleti Ligából az Ágazati Bajnokok Ligájába, hanem egyúttal meg is nyerte az akkor 66 csapatos mezőnyt felvonultató, legnagyobb céges terembajnokságot.
Jött az Ágazati Bajnokok Ligája, ahol az elődöntőben kifogták a címvédő Digit, de magabiztos győzelem után a döntőt is hozták, és ezzel meg is nyerték az ÁBL-t!
Az ÁBL győzelem természetesen egyenes utat jelent az országos döntőbe, ahol viszont a győri céges csapatok uralmát nekik sem sikerült megdönteniük... Itt harmadik helyen végeztek az aranyérmes győri Laguna és az ezüstérmes Digi mögött.
A BDO Magyarország azonban kiköszörülte a "csorbát" a nyári műfüvön, ahol a 24 csapatos Üzleti Liga Pest bajnokság első helyével indulhatott az Év céges csapata műfüvön elnevezésű döntőn. Itt megintcsak nyertek, 72 csapat közül a legjobbnak bizonyulva!


Ezzel a teljesítménnyel a BDO Magyarország az eddigi legsikeresebb Üzleti Ligás csapat, még ha az Országos Döntőt nem is húzták be, az év mind a hat nagy Üzleti Liga labdarúgó megmérettetésén ott voltak, és ezekből négyet meg is nyertek.
Kérdés, hogy mit hoz a BDO Magyarország számára a 2011-2012. évi idény?
Egyelőre még jobbak is, mint tavaly, hiszen az első megmérettetésen, a Pénzügy Ligán már aranyérmet szereztek...
A csapat egyik oszlopos tagjával, Kócsó Sándorral beszélgettünk, és persze azt is igyekeztünk megtudni, hogy mi a BDO Magyarország eredményességének titka:

Mikor alakult a csapat?

- A csapat magja egy évfolyamba járt a Közgazdaságtudományi Egyetemen 1998 és 2003 között, ekkor kezdtünk el focizni különféle egyetemi bajnokságokban különböző csapatokban. Ebben az időben még gyakran ellenfélként találkoztunk a pályán, de az egyetem végeztével a BDO-nak köszönhetően megalapítottuk a közös csapatunkat.

Vannak-e olyan játékosaitok, akiket meghatározónak tartotok, vagy inkább a csapategységben rejlik a BDO ereje?

- Alapvetően a csapategységben rejlik a BDO ereje, nagyon sok mérkőzést játszottunk már együtt, jól ismerjük egymás játékát. Az évek alatt többször játszottunk profi csapatok ellen, ezekből a mérkőzésekből nagyon sokat tanultunk. Gyakran előfordul, hogy egy-egy ember kiemelkedően teljesít egy-egy meccsen, de mindenekelőtt az évek alatt szerzett rutin az, amely ilyen eredményessé teszi a játékunkat. A házi góllövőlistát mindenesetre Hajnal Peti vezeti.

Játszotok, esetleg edzetek-e együtt, vagy csak az Üzleti Ligában játszik ebben a felállásban a csapat?

- Még egyetemistaként Lúzer FC illetve Red Fox Team néven sok évig játszottunk a Műegyetemi Villanyfényes bajnokságban, a Közgázligában, ugyancsak hosszú ideig szerepeltünk a Fehérvári úti Futballarénában. Később a két csapat egyesült, és szerepeltünk a Hegyvidék Ligában, BVSC Szőnyi úti bajnokságban és a Vasason rendezendő Futsalkupa sorozaton is. Jelenleg az Üzleti Liga az egyetlen bajnokság ahol szerepelünk, emellett néha hétvégi tornákra utazunk le Kiskunfélegyházára, Szegedre, Békéscsabára. Ezekre a tornákra nemcsak a foci miatt megyünk, hanem azért is, mert ez egy baráti társaság, így ez a program mindenkinek kikapcsolódás is egyben.

Melyik trófeára vagytok a legbüszkébbek a megszerzettek közül?

- 2011-es Indoor Üzleti Liga A-Liga 1. helyre. Ebben a bajnokságban szerepel a legtöbb csapat, talán itt a legnehezebb nyerni.

Mik a további kitűzött céljaitok a bajnokságban?

- Továbbra is minden meccset az eddigi hozzáállással, sportszerűséggel és komolysággal megnyerni.
Ami a sportszerűséget illeti, a számok itt is bizonyítanak: 2011-ben az összes bajnokságban, tornán vívott meccseink során egy alkalommal sem állítottak ki tőlünk játékost.

Mely csapatokat tartjátok a legnagyobb ellenfeleiteknek?

- Több erős csapattal találkoztunk már az Üzleti Liga által szervezett bajnokságokban, de kiemelkedik közülük is a Digi. Minden évben nagy meccseket játszunk velük, többször is legyőztek már minket, de tavaly kétszer is sikerült nagy arányú győzelmet aratnunk felettük.
A Digin kívül rendre nagy csatákat vívunk a T-Home-mal, a PWC-vel, a Vodafone-nal, a Stihl-el, vagy újabban a BSC4Sure-ral.

Melyik győzelmetekre vagytok a legbüszkébbek?

- Majd’ 200 mérkőzést játszottunk már a különböző Üzleti Liga rendezvényeken, de talán a legnagyobb győzelmet tavaly az Ágazati Bajnokok ligája elődöntőjében a Digi ellen arattuk. Nagyon jó játékkal sikerült 4:0-ra nyernünk.

Melyik volt a legfájóbb vereség?

- Még 2008-ban újoncként nem jutottunk be az Indoor Üzleti Liga A osztályába, mert a selejtezőn 1:0-ra kikaptunk az MKB Euroleasing csapatától annak ellenére, hogy végigtámadtuk a meccset. Ez akkor nagy csalódás volt.

Van-e olyan csapat, akit eddig még nem sikerült legyőznötök (de le szeretnétek győzni)?

- A nagy ellenfelek közül már mindenki ellen győztünk legalább egyszer. Minden meccsre ugyanolyan elánnal megyünk, és talán pont ennek köszönthető, hogy a 2011-es év ilyen sikeres volt számunkra.

Hogyan hat a bajnokságban való sikeres szereplés a cég életére?

- Ismertségünket növeli, a cég belső egységét is erősíti. Mindenképpen pozitív és büszkeséget jelent a jól szereplés a kollégák számára is.

További jó játékot kívánunk az Üzleti Ligában, és persze sok sikert az idei címvédésekhez!

2012.01.10.

Üzleti Liga legek
Legtöbb mérkőzésen való részvétel
Név Mérkőzések
Benkó József 685
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen
Név Idény Gól
Török Pál 2015-2016 12
TOP100-as lista megtekintése
Legtöbb gól egy meccsen (kézilabda)
Név Idény Gól
Buday Ferenc 2013-2014 20
további játékosok megtekintése
Legtöbb dobott pont egy meccsen
Név Idény Pont
Kis Dániel 2013-2014 57
további játékosok megtekintése

Oldalunk cookie-kat használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.